** Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Başkan Yardımcısı Cevat Aydın ve bazı belediye meclis üyeleri ile birlikte Kdz. Ereğli Çilek Halk Otobüsleri'nin yeni yönetimini ziyaret etti.

** Posbıyık, halk otobüsleri ile ilgili olarak vatandaşın şikayetlerini dile getirdi ve otobüslerin de Cuma günü akşamına kadar ruhsatlarını yenilemelerini istedi. Ayrıca bölgede yaşanan krize değindi.

Kdz. Ereğli'de toplu taşımacılığının tamamını yapan Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi yeni yönetimini belirledikten sonra ilk ziyaretçisi Belediye Başkanı Halil Posbıyık oldu. Posbıyık, başkan yardımcısı Cevat Aydın ve bazı belediye meclis üyeleri ile birlikte kooperatife  gitti ve Başkan Murat Akyüz ve yöneticileri ile görüştü.
Posbıyık burada yaptığı konuşmada, vatandaşın çok büyük sıkıntı içinde olduğuna vurgu yaparak şöyle dedi:

KRİZ EREĞLİ'DE
"Ekonomik kriz Kdz. Ereğli'yi kavuruyor bunu en iyi bilenlerden biri benim. Çünkü vatandaş milletvekilini bulamadığı için, biz güler yüzlü olduğumuz için ve bize her türlü derdini söylediği için belediyeye geliyor. Benim yolumu yap asfaltımı yap suyumu yap diye kimse gelmiyor. Biz açız diye geliyor. Büyük bir sıkıntı içindeyiz diye geliyor. Krizi Ereğli yaşıyor. Zonguldak'ta bu kadar kriz yok. Zonguldak'ta TTK'da çalışan maaşını alıyor. Emekli olan da maaşını alıyor. Eve 5 tane ekmek götürüyorsa, 4 tane götürüyor. Ereğli'de binlerce işçi tersaneler bölgesinden işten çıktı, işsiz kaldı ekmeksiz  kaldı. Demirçelik de yüzde 35 diyorlar ama yüzde 50 paralarını kestiler. Hacizden dolayı bir süre işçi atıldı. Adam atılmayacak dediler. Saç tüccarları da bitmiş vaziyette. O sac tüccarları çok para kazanıyordu hayatın keyfini yaşıyorlardı ama. Dün tersaneleri biz yaptık diye bağıranların hiçbirinden sesini duymuyoruz şimdi. Hatta ve hatta Ereğli'yi daha kötü duruma getirmek için bir takım planlamalar var. Ne yazık ki, bunu söylediğim zaman da bana kızıyorlar ama isteyen istediği kadar kızabilir. Serbest hiç kimseden korkum yok.  Hiçbir örgütün, sivil kuruluşların hiç bir siyasi partinin umurunda değil.  Herkes günü birlik içinde, kravatını takıp yerel gazetelerin televizyonların karsısına geçip bol, bol demeçler veriyor. Bireysel çıkarları için dolayısıyla çok büyük problemler çıkıyor. Bunların hepsinin altından üstünden girmeye çalışıyorum, dolaşıyoruz arkadaşlarımızla birlikte. Şunu söyleyebilirim bir takım felaket tellalları Ereğli battı gitti diye bir takım laflar falan söylüyorlar. Herkes şunu kafasına iyice koysun Ereğli eskisinden daha iyi yerlere gelecek. Neden tersaneler vardı. Armatörler bankalardan kredi alıyorlardı uzun vadeli. Bankalar battığı ve kredi alamadıkları için siparişleri iptal ediliyor. Talepler geri geldiğinde eskisinden daha iyi olacak. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bunun için o bölgeye yardım etmeyen siyasetçilerin hepsini protesto ediyorum. Ben ayrım yapmıyorum. Dahil olduğum da olmadığımda ayırmıyor ve hepsini protesto ediyorum. Bu bölgeye eğilmiyorlar maalesef. Bu bölgeden ses seda çıkmadığı için maalesef."

RUHSATLAR CUMA GÜNÜNE KADAR ALINACAK
Posbıyık daha sonra otobüsçülere "Geçmişi gözünüzün önünden geçirmeniz lazım.  Ben belediye başkanı olduğumda minibüsler vardı, kavgalar vardı. Eskiden 70 milyar liraya hat satanlar vardı. Belediye olarak bir hat satıp 70 milyar lira alıyorduk. Ama ben belediye olarak bu paralardan vazgeçtim, hır gür olmasın kavga olmasın diye. Ve minibüsçülerle bir araya getirerek halk otobüsleri şekline sokmaya başladık, zorlukları aştık. Belediye toplu para almaktan vazgeçti. Şu ana kadar  kimsenin canını yakmamak üzere her şeyi iyi niyetle yaptık. Benim yapım insanlara zarar vermeden bir şeyler yapmak. Ama nereye kadar olur? her şeyin bir sınırı vardır. 117 tane şoförle tek tek ilgilenmem mümkün değil. Siz de bizim haberimiz olmadan kooperatif kurmuşsunuz. Bizim haberimiz sonra oldu. Tüzel kişilikle biz işlemlerimizi devam ettiriyoruz. Ama bir takım sıkıntılar kulağıma geliyor. Ayrılanlar var. Ayrılanlar tüzel kişilik olarak gelmeli bana. Ereğli'de birkaç kişi çıkıyor ben kooperatife girmem diyor. Kavgalar bitti ya. Yine canları sıkılmaya başladı. Ortalığı karıştırıp duranlar var. Kooperatife de girmiyorlar ama son sözümü söylüyorum: Bugünden itibaren de can9ım yandı diye ne acımam. Yasal hukuk ne gerekiyorsa onu yapacağım. Cuma akşamı saat 17:00 'a kadar bütün ruhsatları almanın son günü olarak söylüyorum. Herkes ruhsatını almak zorunda.  Herkes ruhsatlarını alacak herkes hukukun gerektirdiği cezaları kabullenecek. Ben yapmadım başkanım demesin. Yetki belediyede ben istersem halk otobüslerinin yerlerini değiştiririm, minibüslerin yerini değiştirebilir, cezamı uygularım. Bütün işlemler belediyelerden çıkar" diyerek uyardı.