Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık, CHP İlçe Örgütünün AKP İlçe Başkanı Şahin ile delege seçimlerini sahtekarlık içerisinde tamamladığını belirterek, "CHP'li Milletvekili Ensar Öğüt'de Ereğli'deki doğulu vatandaşları arayarak mevcut yönetime oy için baskı yapmıştır" dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Koçal ile mücadeleye devam edeceğini vurgulayan Posbıyık, "40 yıllık bir siyasi hayatım var böyle bir anti demokratik, rezil, hemşehricilik kokan, şovanizm kokan seçim görmedim" ifadesini kullandı.

Posbıyık, ?OYPA'ya işe alacağım diye AKP'nin yaptığı taktikler gibi gençlere ve gençlerin babalarına bana oy verin diye kandırmışlardır?

Baykal'ın kendisini telefonla aradığında, "Halil çizgini hiç değiştirme aynen devam et, her şeyi biliyoruz" sözünü kullandığını söyleyen Posbıyık, "Bende kendisine aynı çizgide devam ediyorum" yanıtını verdiğini belirtti.

CHP'li Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP Ereğli İlçe Başkanlığının tamamlanan delege seçimlerini değerlendirirken CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile arasında geçen konuşmayı kamu oyuna açıkladı. Delege seçimlerinde CHP ve AKP Ereğli İlçe Başkanlarının ortak çalıştığını CHP Milletvekili Ensar Öğüt'ün Ereğli'deki CHP'li olan doğulu vatandaşları arayıp mevcut yönetime destek için baskı oluşturduğunu söyledi.

İNANILMAZ REZİLLİKLER
Tamamlanan delege seçimlerinin pek hayırlı olacağına inanmadığını belirterek sözlerine başlayan Posbıyık, daha önce de kamuoyuna duyurduğu gibi delege seçimlerinde sahtekarlıklar yapıldığını vurguladı. Posbıyık, gazetecilere yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi. "Açık ve net söylüyorum bu seçimlerde sahtekarlıklar, anti demokratik uygulamalar yapıldı, inanılmaz rezillikler oldu. Bir örnek vereyim partide bir parti büyüğü olarak geçinen bir arkadaş bana geldi ellerime kapandı, "Asla onlara oy vermem, onlar çok kötüler. İki taraftan da delege olmayacağım" dedi, seçim günü baktık öbür taraftan delege olmuş. Bu da bu memlekette saygın bir yeri olarak gözüken ama say-gınlığı olmayan birisi.

KOALİSYON YAPILDI
Bu seçimde koalisyon yapılmıştır. AKP Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin ile CHP Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı birlikte bu seçimi yapmıştır. Şahin, CHP üyelerini telefonla arayarak oy Balcı'ya oy verilmesini istemiştir. Cumartesi günü yapılan Süleymanlar Mahallesi seçimlerinde karşı tarafın listesinde bulunan bir hanımefendiyi telefonla arayıp Yaşar Balcı'ya oy vermesini istemiştir. Belediye seçimlerinde benim karşımda karşı listelerde yeralan geçmiş dönemde de beni sırtımdan hançerleyen eski belediye meclis üyesi atıkları aynı şekilde Yaşar Balcı ile çalışmıştır.

DOĞULU VATANDAŞLARA
CHP'Lİ VEKİL ARADI
Üzülerek ifade etmek istiyorum ki CHP Milletvekili Ensar Öğüt, doğulu vatandaşlarımızı tek tek arayarak Yaşar Balcı'ya oy vermelerini isteyerek baskıda bulunmuştur. Telefon açtım benden özür diledi ama özür bu konuda pek geçerli olmuyor. OYPA'ya işe alacağım diye AKP'nin yaptığı taktikler gibi gençlere ve gençlerin babalarına bana oy verin diye kandırmışlardır. Onun OYPA'ya işe aldırmaya gücü yoktur güç bizdedir. Olayları fazla uzatmak istemiyorum. Bizim amacımız partimizi büyütmek ve yüceltmekti. Bir takım nifak çevreleri Halil Posbıyık, Anap 'tan geldi, Anavatanlılar CHP'yi ele geçiriyorlar diye partililer arası inanılmaz baskılar kur dular. Beni CHP'den belediye başkan adayı yaptılar bende belediye başkanı oldum. Beni ve arkadaşlarımı Anavatan'dan geldiler diye CHP'liler arasında propaganda yapmak üzere sürekli bana zarar vermeye çalıştılar. Bunların güvendikleri yer diktatör Ali Koçal'dır.

SAHTEKARLIKLA KAZANDILAR
Onlar parti küçük olsun benim olsun zihniyetine devam ediyorlar, buyursunlar diliyorum. Ne kadar büyüteceklerse büyütsünler, sahtekarlıkla kazandıkları delege seçimleri onlara hayırlı olsun. Halil Posbıyık, Ereğli'de Belediye Başkanlığına devam eder ama diktatör Ali Koçal ile de demokrasi mücadelesine devam eder. CHP inşallah dedikleri gibi bölüp parçalayıp bir noktaya getirmezler iyi noktalara getirirler diye düşünüyorum.

MUHTARLARDAN RESMİ BELGE
Genel Merkeze gerekli yazılar yazıldı. Belen Mahallesinde muhtar mühürlü imzalı yazı getirdi. "CHP'nin seçtiği 2 delege benim mahallemde oturmuyor, CHP ile ilişkileri kimle kuracağız" diye belge getirdi. Uzunça-yır Mahallesinde de muhtar yazı getirdi, "2 delegeden biri benim mahallemde oturmuyor ama buradan delege seçildi" diye. Diğer mahallelerden de gelmeye başladı. Belen Mahallesinde 2 delege seçilmiş ama Belen Mahallesinde oturmuyorlar. Belen'deki se-çimleri biliyorsunuz tamamen bir terör yara-tıldı Benim 40 yıllık bir siyasi hayatım var böyle bir anti demokratik, rezil, hemşehricilik kokan, şovanizm kokan seçim görmedim"

HARİKA ADAMSIN HALİL
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile telefonda yaptığı konuşmayı da Posbıyık şu sözlerle açıkladı. "Hamsi Festivali davetiyesi gönderdim Genel Başkanımıza. Davetiye üzerinde hamsinin üzerinde benim resmim olan karikatürü görünce çok hoşuna gitmiş beni arattırdı,  "Harika adamsın Halil inanılmaz bir şey bu, yaratıcısın. Ereğli'yi çok özledim, Ereğli'ye gelmeyi çok arzu ediyorum. Gelirsem Ereğli Pidesi yedirttirecek misiniz?" dedi. Bende 2 saatliğinize bize zaman ayırın sizi dinlendireyim. Kendisi çok sever Ereğli pidesini. Ereğli pidesini yedirttireceğim domuz gribi aşısı olmayın hamsi yiyince burada aşı olmuş gibi oluyorsunuz dedim. Kazanlarda hamsi balığı çorbası pişecek sizi dinlendireceğim dedim. "Gelmek istiyorum gündem çok yoğun, gelmiyorum demiyorum" dedi.

ÇİZGİNİ DEĞİŞTİRME
Özel Kalem Müdürünün telefon ederek bana bilgi vereceğini söyledi. Özel Kalem Müdürü de beni Cumartesi günü akşamı aradı yoğun gündem nedeniyle gelmesinin imkansız olduğunu söyledi. Tabi o arada bir takım konulara girdik konuştuk. Konular çok özel konulardı. "Halil çizgini hiç değiştirme aynen devam et, her şeyi biliyoruz" sözleriyle konuştu bende aynı çizgide devam ediyorum"