Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık beraberinde eşi Neriman Posbıyık ve bazı belediye meclis üyeleriyle birlikte Alevi Kültür Dernekleri Karadeniz Ereğli Şubesi Cem ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Cem'e katıldı ve canlarla bir oldu.

Hazreti Hüseyin'in Kerbala'da Yezit tarafından katledilişinin anısına Alevi canların matem-i yas olarak yad ettiği 10 Muharrem Cem'ine Halil Posbıyık da katıldı.

POSBIYIK CEMEVİ'Nİ ZİYARET ETTİ
Alevi Kültür Dernekleri Karadeniz Ereğli Şubesi Cem ve Kültür Evi'nde düzenlenen ve kalabalık bir topluluğun katıldığı Cem öncesinde, Başkan Posbıyık ve beraberindekilere oruç açma yemeği ikram edildi. Cemaat arasında Alevi Dedesi Olgun Şen'in yanı sıra, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam,  Alevi Kültür Dernekleri Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Dursun Ali Kansu, Dernek Eski Başkanı Ali Arıkan ve çok sayıda Alevi vatandaş katıldı.
Dursun Ali Kansu ve dernek yönetimi, yemek ikramının ardından Başkan Posbıyık ve beraberindekilere Cem ve Kültür Merkezi'ni gezdirdi. Merkez bünyesinde devam eden müzik ve semah çalışmalarında eğitim alan Alevileri izleyen ve kendileriyle sohbet eden Başkan Posbıyık'a bu çalışmalarla ilgili bilgiler verildi.

CEM'E KATILDI
Yemek ikramı ve çalışmalar hakkında bilgilerin verilmesinin ardından, Cem'e geçildi. Cem'in ilk bölümü olan Nasihat Bölümü'nde Alevi cemaatine ve konuklarına hitap eden Alevi Dedesi Olgun Şen, Aşure Günü ve Muharrem Ayı'nın önemi hakkında bilgiler verdi. Hazreti Hüseyin'in katledilişinden bu yana geçen zaman dilimi içinde büyük sıkıntılar yaşadığını ancak günümüzde İslam dünyasının her kesiminde kardeşlik ve sevgi bağlarının hakim olduğunu kaydeden Alevi Dedesi Şen, Karadeniz Ereğli'deki Alevi cemaatinin modern bir Cem Evi'ne sahip olması noktasında her zaman yanlarında olan ve en büyük desteği kendilerine veren Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve belediye yöneticilerine teşekkür etti.

İNŞAAT MUCİZESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Alevi Kültür Dernekleri Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Dursun Ali Kansu da bir konuşma yaptı.    Kansu, konuşmasında yıllarca ibadetlerini kimselere göstermeden yerine getiren cemaatlerinin böyle bir Cem'de önemli konuklarını ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk yaşadığını belirtti. Kansu Alevilerin şehir hayatına adapte olması konusunda öncelikli olarak modern bir Cem ve Kültür Evi'ni inşa etmenin gerekli olduğuna inandıklarını kaydederek, yıllarca süren bu çalışmada tıkandıkları an Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın kendilerine kucak açtığını ve Karadeniz Bölgesi'nin en modern Cem evlerinden birinin yapılmasına ön ayak olduğunu söyledi. Alevi cemaatinin Başkan Posbıyık ve ekibine şükran borçlu olduğunu kaydeden Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Dursun Ali Kansu sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: … Cem Evimizin inşaatının tamamlanmasını dört gözle beklediğimiz günlerde Sayın Belediye Başkanımız neredeyse her gün Cem Evi'ne gelerek incelemeler yaptı ve hep yanımızda oldu. Onun bu gayreti ile bizler de gecemizi gündüzümüzü burada geçirdik. Birlikte çok koşturduk. Yeri geldi ben de belediyeden günlerce çıkamadım; zaman zaman beni belediye personeli sandılar. Başkanımız ve ekibi burada bir inşaat mucizesi gerçekleştirdiler. Bizler de Başkanımızın ve çalışma arkadaşlarının bu özverisi neticesinde kendilerini Cem'imizde ağırlamayı ve ikramda bulunmayı uygun gördük. Başkanımızın burada yaktığı meşalenin ne işe yaradığını daha iyi anlatmak istedik. Kendilerine ve ekibine katılımlarından dolayı teşekkür ederim…

CEMEVİ'NİN YAPILMASI BENİM İÇİN ÖNEMLİYDİ
Kansu'nun konuşmasının ardından Belediye Başkanı Halil Posbıyık da Alevi cemaatine hitap etti. Sözlerine; Şu ortamı görmek bile benim için çok güzel bir olay., cümlesiyle başlayan Başkan Posbıyık özetle şu görüşleri sundu: … Sizlerin kıymetini biliyorum. Sizlerin cumhuriyete ve demokrasiye çok büyük katkılarınız var. Çok çağdaş insanlarsınız. Yurt dışına gittiğim günlerde de oralarda yaşayan akrabalarınız beni en iyi şekilde ağırlarlar. Bazı konularda çağdaşlığı kendilerinden öğreniyoruz. Sizi çok seviyoruz. İnsanların düşünceleri farklı farklı olabilir. İbadetleri  de farklı olabilir; ama hepimiz tek bir Allah'a ibadet ediyoruz. Dolayısıyla burada bir Cem Evi yapılması benim için çok önemliydi. Çok şükür; başta dedelerimiz, dernek yöneticilerimiz ve arkadaşlarımızla el ele vererek bu çalışmayı yaptık. Bunun mutluluğunu da gittiğim her yerde paylaşıyorum. Ben Karadeniz Ereğli Belediye Başkanıyım; sizler de benim canlarımsınız. Dolayısıyla ben bu çalışmayı yapmak mecburiyetindeydim. Benim yöremde yaşayan insanlar hangi düşünceden olurlarsa olsunlar onların hepsine de hizmet getirmek zorundayım. Ama bir görevi yapmak var bir de şevkle yapmak var. Gece-gündüz buradaydım. Sizi böyle bir arada gördükten sonra, bu hayırlı işte bir damla olsun katkımız oldu, diye büyük mutluluk duyuyorum. Sizinle birlikte aynı havayı teneffüs etmek de ayrı bir mutluluk vesilesi oldu.