Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 2-3-4 Temmuz tarihlerinde 17’ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali öncesi sivil toplum örgütleri ile toplantı düzenledi. Toplantıya az sayıda katılım olduğu gözlendi.

 

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN

KATKILARI İLE FESTİVALİ YAPACAĞIZ

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, festivali her zaman olduğu gibi Ereğli halkının katılımı ile gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi:  Festivalimizin 17'ncisini yine Kdz. Ereği halkının Temsilcileri olan Sivil Toplum Örgütleri’nin katkıları ile yapacağız. Sizlere form dağıttık. Bu formlarda festivalde yapmak istediğiniz etkinlikleri yazıp  4 Mayıs’ta Belediye Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne teslim etmenizi bekliyoruz. Festival etkinlikleri kapsamında festivalin birinci günü sahne alacak sanatçıları belirledik.

 

DİĞER SANATÇILAR BELİRLENMEDİ

2 Temmuz akşamı İsmail YK ve Volkan Konak sahne alacak. Diğer günlerde sahne alacak sanatçıları belirlemek için belediyenin girişine anket sandığı koyduk. Halkımız istediği sanatçının ismini yazarak ankete katılabilir. 

 

EREĞLİ'DE BULUŞACAKLAR

Festivalden en önemli etkinliklerinden bir tanesi de Amerika ve Avrupa Parlamentosu’nun davetlisi olarak konserler de veren Antakya Medeniyetler Korosu.  Antakya’da 3 semavi din, 6 mezhebin mensuplarından oluşan ve Türkçe, Arapça ve Ermenice, İlahiler Seslendiren Antakya Medeniyetler Korosu, festival tekinlikleri kapsamında konser verecek.  Bu etkinliğin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan HDİ Sigorta Ereğli Acentesi Sibel Kırmızı Yıldız ve Nalcı Metal Cumhur Nalcı’ya teşekkür ediyorum.

 

KARDEŞLERİMİZ GELİYOR!..

Yunanistan, Ukrayna, Romanya ve Almanya’daki kardeş kentlerimize davet yazılarını yazdık. Kardeş kentlerimize bu yıl stand hazırlıyoruz. Kardeş kentlerimiz burada kentlerini ve kültürlerine tanıtabilecekler. Ayrıca Japon ve Çin’den de misafirlerimiz gelecek. 2010 Yılı Türkiye’de Japon dostluk yılı ilan edildi. Biz de bununla ilgili olarak üst düzeyde Japon yetkililerle görüşme yaptık.  Tam net olmamakla birlikte Bu yıl Sevgi Barış Dostluk Ödülü’nün bir tanesini Japon Büyük elçisine vermeyi planlıyoruz. Bununla ilgili olarak da görüşmelerimiz devam ediyor. Festival, kentimizin tanıtımı için çok önem taşıyor. Bu yüzden her zaman olduğu gibi halkımızın festival etkinliklerine katılarak destek vermesini özellikle halkımızın temsilcisi olan sivil toplum örgütlerinin festivale katılım ve desteğini bekliyoruz”.