Ergenekon Davası'nda duruşmalara devam edilirken, 14 Mart Perşembe günü Silivri'de yapılan duruşmayı Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da izledi. Posbıyık duruşma arasında Mehmet Haberal, Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan ile sohbet etme imkanı buldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili ve Başkent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Haberal'ın da yargılandığı davada, sanıklara destek vermek amacıyla kalabalık bir topluluk Silivri'ye giderken, Belediye Başkanı Halil Posbıyık da duruşmayı izleyenler arasında yer aldı.

Duruşmayı takip eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık, duruşma arasında Prof.Dr Mehmet Haberal,  Gazeteciler Tuncay Özkan ve Mustafa Balbal ile de sohbet etti.

HABERAL: EREĞLİ'NİN ÖNÜNÜ AÇAN ADAM
28-29-30 Haziran tarihlerinde düzenlenecek Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali'nde Sevgi Barış Dostluk Ödülü alacak olan Haberal, Başkan Posbıyık'ı salonda görünce memnuniyetini dile getirirken Balbal ve Özkan'a; İşte Ereğli'nin kaderini değiştiren, kentin önünü açan adam. Ülkemizin sayılı belediye başkanlarından biri diyerek övgü dolu sözlerde sarf etti.

ÖDÜLÜ KENDİM ALMAK İSTERİM 
Prof.Dr. Mehmet Haberal sohbet esnasında Başkan Posbıyık'a yargılama sonucunda cezaevinden çıkarak ödülü Ereğli ve Zonguldak halkının önünde kendisinin almak istediğini ifade ederken Gazeteci Balbay da Başkan Posbıyık'a dönerek; İnşallah hocamız ödülü alırken biz de Ereğli'de olmak istiyoruz dediler.
Haberal, Balbay ve Özkan Başkan Posbıyık aracılığıyla Ereğli ve Zonguldak halkına selam ve sevgilerini ilettiler.