Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık beraberinde Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve Daire Müdürleri ile birlikte Belediye sınırlarına katılmak için müracaat eden Hamzafakıhlı Köyü'nde vatandaşlarla bir araya geldi.
Köy meydanında kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılanan Başkan Posbıyık'a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Vatandaşlarla sohbet eden Başkan Posbıyık, Ereğli'ye yeni katılan Kocaali, Topçalı ve Göktepe köylerinin belediye sınırlarına katılması ile birlikte Ereğli'nin nüfusunun 100 bin 612 olduğunu belirtti.
Başkan Posbıyık, yaptığı konuşmasında Hamzafakıhlı'nın her zaman kendisine çok samimi bir şekilde yaklaştığını belirterek "Önemli olan insanların sevgisini kazanmak. Sizlerin sevgisini kazandığım için son derece mutluyum. Biz bu memlekette doğduk büyüdük. Babam sebzeci Kadir Posbıyık. Ailem beni zor sartlarda memlekete faydalı olabilmemiz okuttu büyüttü.  Özellikle çevremizdeki köylerin biran evvel Ereğli Belediyesi'ne katılmasını istiyoruz. Burada çocuklarımızın ve torunlarımızın kanalizasyon içinde oyun oynamasını engellemek. Köyleri Ereğli'ye katarak oranının kanalizasyon, su ve asfaltını yapayım. Oradaki insanları sağlıklı koşullara ulaştırmak için çaba gösteriyoruz. Balı, Belen, Korubaşı, Ömerli, Kocaali, Topçalı ve Göktepe'yi belediye sınırlarına dahil ettik. Meclis üyelerimiz ve teknik ekibimizle birlikte bölgemize hizmet etmek için uğraşıyoruz. Çocuklarımız ve torunlarımızın kanalizasyon atıklarıyla oynamamasını istiyoruz. Daha sonra su ve yol ardından sosyal olaylar. Kanalizasyon ve su olmazsa olmazımız. Gücümüz var.
Dolayısıyla belediyeye girdiğiniz andan itibaren derhal kanalizasyon ve su ihalelerini yapacağız. Burada tabi bir sanayileşme de var. Büyük araçlar var fabrikalar var. Belediye olduğunuzda bu sorunları rahatlıkla çözebileceğiz. Hem büyük araçlar hem fabrikaların atıklarını çevreye atmalarını kontrol altına alacağız. Yıllar önce Ören'i belediye almak istedik girmediler. Bugün, Ören'in durumu ortada; evler birbirine girdi. Evlerin arasından kanalizasyon hattı geçiremiyorlar. Şimdi onlar belediyeye girmeye çalışıyor.  Burada çarpık kentleşmeyi önlemek için çaba göstereceğiz.
Tekrar ediyorum, olmazsa olmazımız; Çocuklarımızın kanalizasyonla oynamaması. Temiz ve sağlıklı su içebilmek için çalışma yapacağız. Yarın öldüğümüz zaman arkamızdan bir "Allah razı olsun" denmesini istiyoruz. Gençlerimize spor sahası yapalım. Çocuklarımıza çocuk parkı.
Bayanların spor yapabilmeleri için fitness aletleri  yerleştirmek istiyoruz. Bu bölgede yaşayan halkımızın sağlıklı bir ortamda hayat sürmesini istiyoruz. Belediyemizin imkanlarını ve hizmetlerini bu bölgeye de aktarmak istiyoruz" dedi. Başkan Posbıyık'a sevgi gösterisinde bulunan Hamzafakıhlı Köyü sakinleri Başkan Posbıyık'a  teşekkür ettiler.