CHP eski Zonguldak Milletvekili adayı ve ismi son dönemde kamuoyunda CHP Kdz.Ereğli Belediye Başkan aday adayı olarak lanse edilen eski Parti Meclis Üyesi Buket Müftüoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın en verimli yıllarını Ereğli için harcadığına dikkat çekti.

 

Son günlerde basında ve kamuoyunda kendisinin siyasi konumu ile ilgili bazı gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek açıklamasına başlayan Müftüoğlu, gösterilen ilgiye de teşekkür etti. Ereğli halkının ve kamuoyunun aile ve iş hayatına müdahale edecek herhangi bir yaklaşımının hoş kabul edilemeyeceğine dikkati çeken ve CHP Genel Merkezinin Ereğli’de doğru adım atmasını öneren Müftüoğlu açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

“AKP İLE BAŞ ETMEK ZORUNDADIR”

“Gelişmiş toplumlarda siyaset halkın refahı, eşit hak paylaşımı, anayasal haklarının korunması ve güvenli yaşam alanları yaratmak için yapılır. Hayatlarında siyaset yolunu seçenler tarihte, Hz. Muhammed gibi Mustafa Kemal Atatürk gibi kibirden uzak, yüksek tevazu mertebesine erişmiş insanlarla başarıya ulaşmıştır. Türk halkı 2002 yılından bu yana ilkokul çağındaki çocuktan, emeklisine kadar, başta Başbakan olmak üzere yüksek egolu siyasetçilerin, özel yaşamlarımıza karabasan gibi çöken bir AKP zihniyetiyle baş etmek zorundadır.

 

“HİÇBİR YAKLAŞIM HOŞ KABUL EDİLEMEZ”

Bu kavga, her gün kötü bir sürprizle bizleri güne uyanmak zorunda bırakmış,  gençlerimizi, doktorlarımızı, sivil toplum örgütlerini, öğretmenlerimizi, işçilerimizi, sanatçılarımızı, askerlerimizi ve emekçi basın mensuplarını bir girdap gibi içine çekmiştir. Bu ülkede hayatın sadece siyasetten ibaret olmadığını sanatın, müziğin, yerel folklorun, neşenin ve huzurun, eğitimden sağlığa hayatın her alanına yansıdığı ve siyasilerin asil, sessiz sadece kendi işini yaptığı, insanların özel hayatlarına gölge düşürmediği, yerelde veya genelde iktidar üstünlüğü sağlamadığı bir Türkiye özlemi içerisindeyim. Ben bütün samimiyetimle bu duyguları taşırken memleketim, baba ocağım Karadeniz Ereğli halkının ve kamuoyunun aile ve iş hayatıma müdahale edecek hiçbir yaklaşım hoş kabul edilemez.

 

“HALKI HUZURSUZ ETMEYE DEĞMEZ”

Siyaset yaparak, hayatını bu yola adayanlar bağlı oldukları siyasi partiler ve taşıdıkları ideolojiler gereği, günü gelince yerelde veya genelde görev alır ya da almazlar.  Bu sorumluluk ve bu karar sürecinin aşamaları, esnafı, gençleri, iş adamlarını, kadınları, memurları ve işçileri, kısacası halkı asla huzursuz etmeye değmez. Hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisi’nin üzerinde değildir. Siyasette halkın mutluluğu, refahı ve huzuru için çalışılır. Siyaset egodan arınmış, kibirden uzak, hoşgörü ve insan sevgisi yüreğinden taşan insanlarla yapılır. İşte o zaman siyasette başarıya ulaşılır. Siyaset hesaplı ve koşullu yapılmaz.

 

GENEL BAŞKANA ÖVGÜ

Sayın Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu, ben Parti Meclisi üyeliği yaparken, Cumhuriyet Halk Partisi Tüzüğü gereği sadece dinlemek üzere, Grup Başkanvekili kimliğiyle toplantılara katılır, İstanbul Milletvekili olarak partisi için özveriyle çalışırdı. Bizler aynı ekip içinde kendisini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için desteklerken, ‘Benim milletvekilliğim ne olacak?’ demedi. İstanbul’dan Parti Meclisi’ne girmiş bir Zonguldaklı olarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde 4 ay boyunca gece gündüz çalıştık. Sayın Grup Başkanvekilimiz, İstanbul Milletvekilimiz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bugün hesapsız ve koşulsuz bağlı olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nde, Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’den sonra Genel Başkanlık koltuğunun haklı sahibidir.

 

KADER ÇİZGİSİNE BIRAKILIR

Siyasette, Cumhuriyet Halk Partisi terbiyesi ile vatanın tam bağımsızlığı, ülkenin bölünmezliği, Atatürk ilke ve devrimleri için çalışılır. Gerisi ise hayatın yazdığı kader çizgisine bırakılır. Cumhuriyet Halk Partisi,  Karadeniz Ereğli’de tekrar iktidar olmak için en doğru kararı verecek, Karadeniz  Ereğli Belediyesi’nin mazbatasını yeniden Cumhuriyet Halk Partisi’ne taşıyacaktır.

 

“POSBIYIK’A GELİNCE…”

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanımız Sayın Halil Posbıyık’a gelince; Yaklaşık 20 yıldır Belediye Başkanlığı görevini yürüten, en verimli yıllarını Ereğli için harcamış, son dönemde şahsen inancım ve katkıları ile Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçişini desteklediğim Sayın Halil Posbıyık, 2009 yılından bu yana bayrağı Cumhuriyet Halk Partisi’nde dalgalandırmıştır. Hiç kimse onun emeğini ve ona duyduğumuz minneti yadsıyamaz, yadsımamalıdır. Bundan sonraki süreçte, Cumhuriyet’i kuran ve ülkemiz yönetiminde çok partili demokrasiye geçişi sağlamış CHP, Karadeniz Ereğli Belediyesi’nde, atacağı adımı doğru planlar. Tarihte iktidarların alternatifi olabilir Cumhuriyet Halk Partisi’nin alternatifi olamaz.