Oyların AKP’ye gittiğini belirten Başkan Posbıyık, “Benim oylarımı AKP’ye göndermeye çalışıyorlar, bu bölücülüktür, bunları tarih yazacak” sözleri ile konuşurken yaptırılan ankette oylarının yüzde 61 civarında olduğunu iddia etti.

 

 

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık seçim çalışmaları kapsamında TOKİ, Korubaşı ve Yenimahalle’de vatandaşlar ile bir araya geldi. Konuya ilişkin Ereğli Belediyesi Basın Bürosundan gönderilne yazılı açıklama şu şekilde: Önce, TOKİ Konutları ardından Korubaşı ve Orhanlar Mahallesi Yeni Mahalle’de vatandaşlara hitap eden Başkan Posbıyık, bu seçimin sadece Ereğli için değil ülke için de son derece önemli bir seçim olduğunu belirtti. Başkan Posbıyık, yaptığı konuşmada şunları dile getirdi;  Sevgili hemşerilerim öncelikle hanım efendilere bayanlara bacılarıma teyzelerime kardeşlerime ve sizlere her zaman olduğu gibi sevgi barış dostluk duygularımla selamlıyorum.

 

BU NE COŞKU BU NE SEVGİ

Hoş geldiniz iyi akşamlar diliyorum. Beni tam seçim arifesinde son derece mutlu ettiniz. Gerçi bütün mahallelerde sağ olsunlar coşkuyu görüyorum ama beni bu kalabalık gurupla özellikle hanımefendilerin bacıların olduğu bir gurupla karşıladınız.  Benim ivmemi enerjimi arttırdınız bana güç verdiniz daha hızlı koşma imkanını bana sağladınız için hepinize şükranlarımı sunuyorum sağ olun var olun diyorum hepinize teşekkür ediyorum. Değerli hemşerilerim tekrar yola çıktık biliyorsunuz kent yüz onbin nüfusu aştı Zonguldak merkez nüfusunu geçtik. Ondan dolayı eskiden 25 tane meclis üyemiz vardı ama şimdi meclis üyesi sayımız 31 e çıktı. Tabi yüzbini aştığı için devlet su işlerine bakanlar kurulu kararı ile talimat verildi Süleyman beylerde su arıtma tesisleri ihalesi yapıldı Ereğli’nin değişik noktalarına su depoları ve isaliye hatları saplandı ve Su Kızılcapınar’dan Süleyman beylere geliyor. Arıtma tesislerine ordan da yeni bir sistemle Ereğli’ye geliyor ve çalışma bitince artık Erdemir’den biz su almıyoruz. Almayacağız 2016 yılının sonunda demir çelik içme suyunu bizden alacak

YİNE SU KONUSUNDA ATILIM YAPIYORUZ

Kullanma suyunu kendisi yapıyor ama yani Ereğli’nin Kızılcapınar’dan yeni son model arıtma tesislerin geçmek suretiyle suyun devlet su işleri tarafından yapılmasını sağladık. Tabi bu bedava olmuyor 33 trilyon liraya mal oluyor yüzde sıfır faizle 30 yıllığına belediyenin iller bankasından gelen paylarından kesiliyor ama yeni bir kaynak Kızılcapınar’dan direk su ve 50 senesini garanti altına aldık. Ereğli’nin en azından bu şimdiden hayırlı olsun diyorum Ereğli’ye bu yüzbin nüfusa çıkmak için verdiğim mücadeleler vardı. 31 Mahalleye çıktık nüfusu 110 bine çıkarttık. Amaç 100 bini geçmekti devletin birtakım imkanlarında Ereğli’yi yararlandırmak için yaptığımız büyük bir savaş vardı onda başarı sağladık bunun nimetlerini göreceğiz.

 

BÜTÜN PROJELERİ YAPACAĞIZ. YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATI

Değerli hemşerilerim öğle zannediyorum ki kitapçıklar sizlere dağıtıldı öğle tahmin ediyorum. Orda projeleri gördünüz oradaki bütün projelerimiz gerçekleştireceğiz. bundan hiç şüpheniz olmasın. Mesela orda terminal yeni yerine Ağustos ayında taşınıyor Üstün Erçelik olduğu yere bir kaymakamlık binası geliyor yanına belediye binası altına üç katlı otopark bin araçlık otopark üstünde  oturma yerleri süs havuzları süs havuzları.  Burası büyük bir kent meydanı Barış meydanı oluyor. Pazar yerine bir kültür merkezi yapıyoruz büyük bir nikah salonu  250 kişilik çok amaçlı salon altında sergi alanları onunda  dereye 2 katlı 700 araçlık otopark üstüne kent merkezi ikinci ket merkezi. Bir sanayi kentinde üst üste belediye başkanı seçilmek onurlu bir olay. Benim ne yatta ne katta gözüm var. Öldüğümde Halil posbıyık vardı iyi adamdı desinler.ben Ereğli halkına aşığım bunu her yere yazdım. Yeni projelerimi hazırladım.

 

“ATATÜRK ANITINI KALDIRIP HAVUZ YAPIYORLAR”

Ak Parti gibi uzay merkezleri inovasyon merkezleri yapıyorlar. At poligonları yapıyorlar. Sen uzay merkezinde napıcaksın. Açlık derdi var işsizlik derdi var. Karşımda 6 tane aday var hepsi değerli insanlar iki tane doktor var hepsi iyi insanlar ama politikadan anlamazlar .amaçları yeni büyük hastane yapılıyo oraya baş hekim olmak için uğraşıyorlar. Ama bana göre baş hekimde olamazlar. Yardımcı olabilirler. Bu adaylardan biri belediye başkanı olsun  evlerinizde su  kesilmezse bu iki bileğimi kesmeye hazırım. Yani liderlik özellikleri yok.lider olmak önemli.önemli olan tuttuğunu  koparmak.Allah insanları dünyaya getirirken kimine sanatçılık özelliği kimine ticaret özelliği kimine hükümetteki gibi hırsızlık özelliği veriyor. Bana da Allah’a şükürler olsun  azcıkta olda politik özelliği vermiş beni ayağımdan yukarı itekleyin ki size hizmet ediyim. Buraya Hüseyin uysal gelip de sizinle benim gibi konuşamaz.

 

HALKIN KARŞISINA ÇIKAMIYORLAR..

KAPI KAPI ZURNACI VE DAVULCUYLA GEZİYORLAR

Onlar önde zurnacı arkasında Ercan candan arkasından Hüseyin uysal ellerinde bir torba kapılara bırakıp kaçıyorlar Hüseyin uysal benim arkadaşım beraber çay içiyoruz kötü diyebilir miyim ama Allah vermemiş. Milletvekili seçiyorsunuz ama yanlış yapıyorsunuz ekonomi bozuluyor Ereğli’de.

 

PARTİYE DEĞİL ADAMA OY VERİN

Partiye değil adama oy vereceksin lider adam seçeceksin. Diyorlar ki ya belediye başkanı iktidardan olursa yardım gelir. Alaplı’yı biliyorsunuz 15 senedir iktidar partisi affedersiniz bok götürüyor. illet sahile gezmeye buraya geliyor sinemaya buraya geliyor.Yanında Gülüç Beldemiz var orda kanallar ortadan akıyor. Yazık değil mi burada yaşayan halkımıza niye hizmet etmiyorsunuz.  15 senedir iktidar partisinden. İktidar para versin de yapsın. Lider olacaksın yönetici olacaksın onlar Ankara’ya gidiyorlar abenim söm söm yarim gibi elleri cebinde gidiyorlar.  Halil posbıyık gidiyor Ankara’ya bakanlıklara kapıdan kovsalar bacadan girer tuttuğunu koparır. Biz böyle çalışıyoruz. Ereğli Belediyesi  Türkiye’nin ender belediyelerinden bir tanesi.ne devlete borcumuz var ne vergi dairesine.memurlarıma devlet memurlarından 800 tl fazla veriyorum toplu  sözleşme yaptım onlarla.

 

BU SEÇİM TÜRKİYE’NİN SEÇİMİ

Hiç bir yere borcum falan yok  belediyemiz güçlü. Yalnız şunu söylemek istiyorum bu seçim CHP’nin seçimi değil AKP. Saadet Partisi’nin de seçimi değil  bu Türkiye’nin seçimi  güneyde Suriye karıştı  El Kaide her an ülkemize atlayabilir bir iç savaşa gidebiliriz. Hiçbir komşumuzla aramız iyi  değil dost bir komşu yok hepsiyle bozuştuk. Davutoğlu çok becerikli kavga etmede bütün dostlarımız kaybettirdi. PKK  açık söylüyor demokratik özekliği ilan edeceğim ne demektir.  Abdullah Öcalan’ın serbest kalacağı konuşuluyor. Bu Türkiye’yi bölüyorum parçalıyorum diyor. Bu Türkiye’nin seçimidir 30mart 43 yıldan beri bu bölgede Ereğli’de politika yapıyorum.  1971’de mezun oldum fen işleri müdürü oldum chp ye girdim gençlik kolları başkanlığı yaptım. Bilgi birikimim çok iyidir bu birikimlerimi   Ereğli halkına aktarmak istiyorum. Bana kulak verin bu CHP’nin AKP’nin seçimi değil.

 

SON ANKETTE OYUMUZ YÜZDE 61 AK PARTİ 28

Sizlerden abiniz kardeşiniz olarak bu AKP kardeşlerimde DSP’li kardeşlerimle sesleniyorum. Oylar AKP’ye gidiyor, kafama vuruyorum benim oylarımı AKP’ye göndermeye çalışıyorlar. Bu bölücülüktür, bunları tarih yazacaktır. Bunları ilk defa söylüyorum. Yarın kimsenin yüzüne bakamayacak. Lütfen el ele tutuşalım birlikte mücadele edelim diyorum. Ben size bir ipucu vereyim seçim aşağı yukarı belli enson yapılan anketlerde %61 CHP %28 AKP ama istirham ediyorum. Her attığınız oy Ankara gidiyor bu hükümeti frenleyeceğiz.  31 tane meclis üyemle beraber il genel meclisi 6 arkadaşımla beraber gece gündüz yemin ediyorum hiç durmadan çalışıyoruz. Halbuki anketler belli sağ olun güveninize ama üç oy daha fazla alalım Ankara’ya gitsin bu hükümeti frenletelim  akılları başlarına gelsin diye bunda sadece ben görevli değilim evlatlarını seven anne babalar sizlerde görevlisiniz. Sizlerin de çalışması lazım ülkemizin kötü noktaya gitmemesi için. geçen gün sanayi çarşısına girdim 320 tane dükkan var her yerde Halil Posbıyık posteri herkes taş gibi sarılıyor gözleri gülüyor. Belediye meclis üyeliğine adaylığını koyan Altan Şahinler var Kemal Özer var onları çağırdım bu durumdan rahatsız oldum dedim Niye tecrübeli başkan adayıyım yıllardan beri bu işi yapıyorum yani en azından 10 tane 20 tanesi çıkar la şurayı eğri yaptın şurayı da düzgün yap der.

 

“DÜNYANIN EN MUTLU ADAMIYIM”

Niye böle yapmadın diye hesap sorar, hiç kimse hesap sormadı. Merak etme sanayi sağlam dediler. Dünyanın en mutlu adamıyım. Daha sandıklar açılmadan. Hiç bir zaman rakibimi küçük görmem çalışma prensiplerim çok ciddidir. Sürekli çalışırım sandık açılmadıktan sonrada neticeye de bakmam inanmam ama bazı doğruları Yeni Mahallede söyledim. 2 Martta’ ki anketlerden o günden bu güne ne oldu bilmiyorum”

 

(Haber Merkezi)