Kdz.Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında mahalle ziyaretlerini sürdürüyor. Ekibiyle birlikte mahallelerde halk toplantıları düzenleyen Posbıyık, Belen,  Kocaali ve Topçalı’da 5 ayrı noktada halka seslendi.

 

 

‘KENAR MAHALLEDE BÜYÜDÜM’

Belediyenin basın bürosundan geçilen habere göre; Posbıyık’ın, mahalle toplantılarında yaptığı konuşmada, Ereğli aşığı olduğu belirtildi.

 

Belediyenin açıklaması şöyle:

 

“Tekrar yola çıktık meclis üyelerimizle birlikte Allah nasip ederse tekrar göreve talibiz. Beş altı tane aday arkadaşlarımız var karşımızda, ikisi doktor onlarda değerli arkadaşlar, merhaba dediğimiz arkadaşlar ancak bizim onlardan bir farkımız var, biz tecrübeliyiz aynı zamanda yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Ben biliyorsunuz sebzeci Kadir Posbıyığın oğluyum, bende kenar mahallede büyüdüm, zor şartlarda beni büyüttüler. Allah razı olsun Ereğli’de yaşayan insanların sayesinde hiç siyasi parti gözetmeksizin, partiye bakmaksızın dört dönemden beri beni belediye  başkanı yapıyorsunuz. Ben Ereğli’de yaşayan insanlara aşığım, onları çok seviyorum, panolara yazdım ‘Aşkım Ereğli’ diye.”

 

  ‘HALK TOPLANTISINA AÇIM DİYENLER GELİYOR’

   AKP Milletvekili Ercan Candan’ın seçim döneminde Ereğli’ye geldiğini ve memlekete bir faydasının olmadığını söyleyen Posbıyık; “Ercan Candan iyi adam olabilir, bilim adamı olabilir, bir tek siyasetçi olamaz. Mıy mıy gezer, hayalet gibi adam, memlekete faydası yok. Ereğlide durduğu yok, şuanda burada belediye başkanlığı seçimi var diye burada. Ereğli’ye faydası yok, seçimden sonra gider  göremezsiniz. Seçimden sonra , burada yine beni bulursunuz. Perşembe günü halk toplantısı yapıyorum 200-300 kişi gelir açım, işsizim diye. Ereğli’de benden başka halkı dinleyen,  halkın sorunlarını çözmeye çalışan biri var mı? Ben elimden geldiği kadar çare bulmaya çalışıyorum, bunlar sadece oy için buraya geliyorlar. Şimdi bir aday çıkardılar, doktor Uysal. Benimde arkadaşım ama belediyeciliği bilmez, konuşamıyor vallahi, miting yapamıyor, radyoya çağırıyorlar çıkmıyor. Bir şey bilmiyor ki, ne konuşsun. Ancak önüne davul zurna alıyorlar, yanında ErcAn Candan, kadın kollarından iki kişi, gençlik kollarından iki kişi, ellerinde bir poşet içinde bir kitap, birde adi bir sıvı sabun, kapıları çalıp veriyorlar. Size yemin ederim, bu aday belediye başkanı olsa evinizde sularınız kesilir. Çünkü Belediyeciliğin ‘B’sinden anlamıyorlar” dedi.

 

    “SOSYAL BELEDİYECİLİĞE GEÇTİK”

    Mahallelerde yaptıkları çalışmaları da anlatan Başkan Posbıyık, alt yapı çalışmalarını bitirdiklerini, artık insan odaklı hizmetler vermeye başladıklarını söyleyerek; “Artık Ereğli’nin alt yapısı tamam,  sosyal belediyeciliğe geçtik, cenaze hizmetlerimizi biliyorsunuz. Bir yakınınız öldüğünde telefon açıyorsunuz, ekipler gelip mevtayı alıp morga koyuyorlar, kadın yıkayıcılar, erkek yıkayıcılar, kefen bezi, tahtası, mezar yeri  her şey ücretsiz. Akşam taziye yemeğini de veriyoruz, bizden başka bir belediye yapıyor mu bunu . Bize kayıtlı 600 yatalak hasta var, hemşirelerimiz gece 12’ye kadar nöbet tutuyorlar, saati geldi mi evlerine gidip hastaların iğnelerini, serumlarını takıyorlar, pansumanlarını yapıyorlar. Öyle garibanlar var ki üç kişilik bayan ekibimiz var, evlere gidip iç çamaşırlarına kadar her şeyi yıkayıp temizliyorlar, evlerinde boya kötüyse fen işleri gidip boyasını, badanasını yapıyor,  musluklarına kadar tamir ediyor.  Bana efsunlu diyorlar, ‘festivallerde yağmur yağmıyor, rakiplerim devriliyor’ diye. Ne efsunu Allah bana yardım ediyor. Ben insanlara yardım ediyorum, hizmet ediyorum, hep hemşerilerimin yanındayım, elimden geldiği kadar onlara yardım etmeye çalışıyorum. Ortaokuldaki Halil Posbıyık neyse şimdiki Halil Posbıyık’ta aynı, Yüce Allah’da bana yardım ediyor. 43 mezarlığa şadırvan yapıyoruz, musalla taşlarını yapıyoruz,  camileri temizliyoruz, şimdi Avrupa’dan özel makine getirdik onunla yıkıyoruz. Ramazanda ne güzel iftarlar yaptık, birlik beraberlik içerisinde. Niye anlatıyorum bunları biz sosyal belediyecik  yapıyoruz. Diyorlar ki hükümetten bir belediye başkanı olursa daha iyi hizmet yapar. Bakın Alaplı’nın haline, 15 senedir AKP’li belediye..Gülüç’e bakın, orası da AKP’li belediye.. Hani hükümetten olunca hizmet oluyordu.. Belediyecilik herkesin yapacağı bir iş değil, lider olacaksın, yönetici olacaksın.. Bugüne kadar Ereğli Belediyesi hizmetler anlamında yaptığı çalışmalarla her zaman önde olmuştur. Önümüzdeki dönem bunu artırarak sürdüreceğiz” dedi.