31 Mart Yerel Genel Seçimlerinden AK Parti’nin Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı olan Erol Şahin’in, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın meclis kürsüsünden  kendisini “Yeşil alanları imara açtırmak  ve  izaleyi şuyu davaları ile arsa satın almak, haksız kazanç sağlamak gibi ” sözleriyle suçlamasını “dilim sürçtü” diye düzelttiğini gönderdiği yazılı açıklama ile şöyle bildirdi:

Hep birlikte bir yerel  yönetim  seçimlerini  daha  geride bıraktık. Artık iş ve Şirin Ereğlimizin dertleri  için birlik olma mücadele etmek  zamanı.

Seçim sonrası  günlük siyasi çalkantılardan uzak durmak gayreti içerisindeyim.

Ereğli halkı ve temsilcisi olan belediye başkanının haklı her davasında yanında olacağımı destekçisi olacağımı bir çok ortamda ve son katıldığım radyo programında açıkça beyan ettim.

Geçtiğimiz gün belediye meclis toplantısında sayın başkan Halil Posbıyık’ın  Meclis Kürsüsünden ismimizi  zikrederek  “Yeşil alanları imara açtırmak  ve  izaleyi şuyu davaları ile arsa satın almak, haksız kazanç sağlamak gibi ” ifadelerle suçlanınca büyük bir üzüntüyle hayrete düştüm.

  • Ancak bugun yine bir gazetede yayınlanan haberde ”Dilim sürçtü” diyerek  “"Erol Şahin bizim canımız. Benim kimden bahsettiğim belli. Erol Şahin benim dostum. Belediyenin kapıları o'na sonuna kadar açık. Seçim döneminde AK Parti adayı olarak adı açıklandıktan sonra, beni ilk ziyarete gelen Erol Şahin'di. Ben iyiliği de, kötülüğü de asla unutmam. O yüzden Erol Şahin'in bendeki yeri ayrıdır.",  açıklaması taihsiz bir beyanı  düzeltmiş  ve   üzüntümüzü hafifletmiştir.

Kentimiz kamuoyu bilmelidir ki;   şahsimin  bahsedilen şekilde bir arsa-arazi alımı yada yeşil alanı imara açtırma gibi işi  yasal bile  olsa  hiçbir zaman olmamıştır. Ve olmayacaktır.

Sayın başkanın dil sürçmesi ile oluştuğunu söylediği   talihsiz  hatasını düzeltmesini  üzüntümüzü  azaltan bir açıklama olduğu bilinci ile bir dahaki  meclis toplantısında  tüm kamuoyu önünde de  bu talihsiz dil sürçmesini düzelteceğini  inanıyorum.

(Haber Eyüp Bektaş)