Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Çınaraltı Kafe'de meclis üyeleri, CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ile düzenlediği basın toplantısında bombaladı.

 

BAĞIMSIZ MECLİS ÜYELERİNE TEPKİ                 

Haziran ayı Belediye Meclis toplantısına değinen Posbıyık, 8 milyon kredi kullanılmasına meclisten karar geçmemesine tepki gösterdi. AKP'li, bağımsız ve CHP'li meclis üyesi Fevzi Ekşi'yi eleştirdi. AKP'li meclis üyesi Yusuf Kalay'ın, bağımsız meclis üyesi Halil Bozkuş'a talimat verdiğini bildiklerini hatırlatan Posbıyık konuşmasında şunları söyledi:

Bozkuş ve 5 arkadaşı AK Parti'nin yandaşı. Halil Bozkuş belki 10 oy alır ama Nejat Bakan 1 oy alamaz. Bunlar siyaset olarak yoklar. Bunlar CHP'nin sayesinde rüyalarında bile göremeyecekleri belediye meclis üyeliğine geldiler. Peki neden böyle oldu, neden ayrıldı? Sağınıza solunuza bakın. Sayın Halil Bozkuş, devlet ihaleleri almaya başladı herhalde, herkese vermiyorlar. Ereğli'de yaptıkları kötülükler hiçbir zaman unutulmayacak.

 

POSBIYIK'DAN ÇOK KORKUYORLAR

Bu sene krediyi vermiş olsalar da ilave işleri de yapacaktık. Kendi yapacağımız işler için 25 milyon TL para ayırdık, sanayi siteleri olarak Kışla ve Belen Sanayi'nin asfaltını dökmek mecburiyetinde değiliz. Müracaat ettiler program sonrasında peki dedik sizi de dökelim siz de mutlu olun seçim de yaklaşıyor benim için de iyi oluyor. Nasıl olsa arsa var satacağız dedik, çarşının üzerinin kapatılması için esnaf geldi tamam dedik. Bunlar hizmete karşılar, Halil Posbıyık'dan çok korkuyorlar bugüne kadar mahkemeleri var hapse girecek diye kendi kendilerini teselli ediyorlardı dün kendilerine müjdeyi verdim bu da onları rahatsız etti.

 

AKP'Yİ SAYGI İLE KARŞILIYORUM

6 Meclis üyesinin siyasi mefta olduklarını vurgulayan Posbıyık konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:  CHP'den ayrılan 5 meclis üyesi 6'ncısı da yolda utanmadan gelip CHP'lilerin arasında oturuyor. CHP'li dediğin Atatürkçü, sözünün eri olan dik adam demektir. Bir daha oturamaz oturtmam onu oraya. Onlar meğer emir alıyorlarmış Halil Bozkuş'a talimat vermiş Yusuf Kalay ve neticesinde emrindeyiz demişler. Bunlar ne yapmak istiyorlar, AK Parti'yi bir yerde saygı ile karşılıyorum onlar politika yapıyorlar. CHP'nin seçimi kazanmasını istemiyorlar belediye seçimlerine 10 ay kaldı.

 

SİYASİ MEFTADIR

40 Yıldır ben CHP'liyim diyen bir Abdülkadir Sözer beyefendi, dün de dilekçe vermiş Cöbekoğlu ile ilgili. O yanındaki arkadaşlar bunlar affedilmeyecek adamlar. 10 Tane oyları yok bunlar siyasi mefta. Çok siyasi mefta verdik. Bunlar da 6 tane adam da ilan ediyorum siyasi meftadır. Bunlar utanç duyacaklar halkın yüzüne bakamayacaklar. Bunların amacı CHP belediye başkanlığını kazanmasın AKP kazansın diye ellerinden geleni gösteriyorlar. Onlar şuanda Ereğli'yi AKP'ye teslim edebilmek için ellerinden geleni gösteriyorlar. Yazık diyorum yazık. CHP'nin oyları ile oraya geleceksin ondan sonra CHP'nin yoluna engel çıkarmaya elinden geleni göstereceksin. Türkiye'de bunun örneği yok"

 

TERMİNAL TEMEL ATMA TÖRENİ

8 Haziran Cumartesi günü saat 11.00'de Belen Sanayi Sitesi karşısında temel atma töreni yapıyoruz. Batı Karadeniz'in en büyük en çağdaş terminalini yapıyoruz. Tüm halkımızı temel atma törenine bekliyoruz.

AKP grubu sürekli huzursuzluk çıkarmaya çalışıyorlar. Bunlar bir Orman konusunu ortaya atmışlar. Yusuf Kalay ve Esra Alpago açtıkları mahkemelerde mağlup oldukça yeni bir türkü orman türküsünü söylüyorlar. Ereğli ve Orman İşletme Müdürlerini taciz ediyorlar. Forteks, sakin dere evlerinin olduğu yer ormanmış burada oturan vatandaşların tapusunun iptal edilmesi gerekiyormuş ya kardeşim ne istiyorsunuz vatandaşlardan. Bu adamlar orada oturuyorlar yıllardır.

 

SAĞANAK YAĞIŞTA SEL BASACAK

Kaymakamlık ve Devlet Su İşlerini uyarıyorum. Dere ıslah çalışmaları vardı, bu müteahhit iflas etti ve ayrıldı. Dereleri olduğu gibi bıraktı özellikle Kabasakal deresinde Solak yol ayrımı olan yerleri fazla para harcamayayım diye hafriyatları devasa bir şekilde yığmış, dere yataklarında hafriyatı taşıması gerekirken gereğini yaptırmamışlar hafriyatlar yığılmış, uyarıyorum. Sağanak bir yağışta bu bölgeleri sel basacak.

 

FESTİVAL HAZIRLIKLARI

Festival hazırlıklarımız tamamlandı. Haberal'a sevgi, barış, dostluk ödülü vereceğiz. Haberal hapisten çıkacak ve ödülü kendisi almaya gelecek. Sen efsunlu adamsın belki çıkar demişti inşallah hapisten çıkacak ve ödülü bizim elimizden alacak. Ruhi Cöbekoğlu yıllarda bu memlekete hizmet etti teşekkür eti. Üçüncü akşam da çevreci gezi olayında da ön plana çıkan Tarkan'a ödül vereceğiz. Hiçbir ilçeye gitmeyen Solo Ereğli'ye geliyor. Hava Kuvvetleri Komutanı talebimize evet dedi destek verdi. Hepimiz o gün 18.00 sıralarında sahile sıralanacağız, komutanlar geldi görüşmeleri yaptık. Muhteşem bir gösteri yapacaklar.