* Kdz.  Ereğli Vergi Dairesi Müdürlüğü yöneticileri vergi haftası nedeniyle yaptıkları nezaket ziyaretlerinde Kdz. Ereğli Belediyesi'ne de gittiler.  25 Şubat Pazartesi günü Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a da nezaket ziyareti gerçekleştirdiler.

 

Kdz.Ereğli Vergi Dairesi Müdürü Ergun Gülmez'in yokluğunda Müdür Vekili Osman Günay, Müdür Yardımcısı İlhan Avşin, Müdür Yardımcılığı Görevlisi Erdinç Sakin ve Gelir Uzmanı Gülten Dönder'in hazır bulunduğu ziyarette Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a çiçekle gidildi.

 

Bu ziyaretle ilgili belediyenin yaptığı yazılı açıklama aynen şöyle:

 

Osman Günay, Vergi Haftası dolayısıyla gerçekleştirecekleri etkinlikler ve ziyaretlerle ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Vergi Haftası dolayısıyla düzenledikleri etkinliklerin temel amacının, vergi gelirlerini çoğaltabilmek ve verginin toplumsal yaşamda taşıdığı öneme vurgu yaparak vatandaşların bu konuya hassasiyetle yaklaşmalarını sağlamak olduğunu kaydeden Günay, vergi bilincinin oluşturulamadığı toplumlarda yeteri kadar vergi toplanabilmesinin mümkün olmadığına işaret etti. Günay, Vergi Haftası dolayısıyla bazı okullarda da çeşitli programlar düzenleyeceklerini söyledi.

 

Konuklarına, ziyaretlerinden ötürü teşekkür eden Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da konuşmasında verginin önemine işaret etti. Verginin çok kutsal bir yükümlülük olduğuna değinen Başkan Posbıyık özetle şu görüşleri sundu:

 

 … Ülkemizde Vergi konusunda tam hedefe ulaşıldığı zaman toplumun refahı da artar. Biz de Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak buna dikkat ediyoruz. 20 yıla yakın süren belediye başkanlığım dönemimde vergilerimizi hep zamanında veren bir belediye olduk. Bu benim en büyük görevlerimden biridir. Aynı zamanda çeşitli konularda Vergi Dairesi'ne yardımcı olmaya çalışıyoruz. Vergi Dairesi'nin yapacağı yeni hizmet binasını da imar revizyonuna dahil ettik. Yeni binanın arsasını istimlak ederek Vergi Dairesi'ne hediye edeceğiz. Bunu, verginin çok önemli bir olgu olduğuna inandığımız için yaptık. Vergi Dairesi'nde çalışan arkadaşlarımızın daha uygun koşullarda çalışabilmelerini sağlamak için bunu yaptık. Gücümüz nispetinde de Vergi Dairesi'ne yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ancak tüm vergilerini zamanında ödeyen firmalara plaket veren Vergi Dairesi, yıllardır aynı düşünceyle vergilerini zamanında veren Karadeniz Ereğli Belediyesi'ne bugüne kadar bir teşekkür plaketi bile vermedi. Gerçi bunu latife olarak söylüyorum; ancak Karadeniz Ereğli Belediyesi bu özelliği ile birçok belediyeye örnek bir tutum sergilemektedir