Zonguldak'ta, tüp bebek tedavisi ile hamile kalan Fatma Erdoğan'ın, erken doğum yapması nedeniyle solunum yetmezliği çeken ikiz bebekleri, iki ayrı hava ambulansı ile Ankara'ya sevk edildi.
Devrek ilçesinde oturan ve tüp bebek tedavisi ile hamile kalan Fatma Erdoğan, gece sancıları artınca ailesi tarafından Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıldı.
Erdoğan, gece 00.30'da ikiz kız bebeklerini dünyaya getirdi. 7 ay 1 hafta (29 hafta) olarak dünyaya gelen birisi 1 kilo 48, diğeri de 1 kilo 170 gram ağırlığındaki solunum yetmezliği çeken prematüre ikizlerin, Ankara'ya sevk edilmesine karar verildi.
Yapılan görüşmeler sonunda Ankara Etlik Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yer bulundu.
Sağlık Bakanlığı'ndan istenen 2 hava ambulansı, sabah 08.00 sıralarında Karaelmas Kemal Köksal Stadı'na indi.
Ambulanslarla stada getirilen kuvöz içindeki prematüre ikizler, hava ambulanslarına nakledildi. 2 helikopter, hayati tehlikeleri bulunan ikizleri yaşatmak için art arda stattan havalandı.
Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Barış Fidan, prematüre doğan bebeklerin erken doğum nedeniyle solunum yetmezliği çektiğini ve hayati tehlikelerinin bulunduğunu belirterek, "Bebekler, ileri teşhis ve tedavi için Ankara'ya sevk edildi. İnşallah bebeklerimiz sağlıklı olarak geriye döner" diye konuştu.