Zonguldak'ta 144.000 bin emeklinin bulunduğunu söyleyen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Kamuran Öner, Bağkur borcu için 36 ay taksitlendirme yaptıklarını, Bağkur borcunu taksitlendirme yapmayanların sağlık yardım ve hizmetlerinden yararlanamayacaklarının altını çizdi.
Öner,  konu ile ilgili şunları söyledi:
İlimizde aktif sigortalı işçi sayımız 139.000 bin, Yeni hizmet binamızın ihalesi 14 Nisan'da yapılacak, Yeni binamız iki yıl içinde bitirilecek, Binamız Yeni İl Müftülüğün hemen arka bölgesine yapılacak, Yeni Binamızın İçinde Merkez Sağlık Müdürlüğünde olacak, Mevcut binamız 1954 yılında yapılmış, Mevcut Binamızın İleride Kullanılıp Kullanılmayacağı daha sonra değerlendirilecek. SGK yeniden yapılandırıldı. Bu yapılandırmaya göre 4B Bağkurlu sigortalılarımızın borçlu olanların icraya verilmesi gündem de. Bağkur sigorta borcu olanlar taksitlendirme talebinde bulunabilirler. Bağkur borcu için 36 ay taksitlendirme yapıyoruz. Bağkur borcunu taksitlendirme yapmayanlar sağlık yardım ve hizmetlerinden yararlanamaz. SGK İl Müdürlüğünde müşteri memnuniyeti sağlama çabası içerisindeyiz. Yeni hizmet anlayışımız vatandaş odaklı hizmet yapma hedefimizdeyiz. SGK İl Müdürlüğüne Gelen her vatandaşımız dilekçe, fotokopi ve diğer hizmetler kendi binamızın içinde sağlandı. İntibak Yasasında her türlü hazırlığımızı yaptık. Anlaşmalı boşanmada en yoğun İliz. Zonguldak anlaşmalı boşanmada kötü bir tablo çizmiş. Anlaşmalı boşanmada 5400 ihbar gelmiş bunun 3800 sonuçlandırıldı. Anlaşmalı boşanmada 3800 işlemden 284 hariç diğerleri bilerek yapılmış ve o kişilerin maaşı kesildi. Anlaşmalı boşanmada önümüze gelen örnekler arasında bir köyün tamamı.  SGK oluşturulması oluşan birleşme Cumhuriyet tarihinin en büyük reformudur. Alo 170 hattına gelen ihbarlarda 24 saat bilgi veriyoruz. Alo 170 T.C. kimlik No, isim ve soy isim ve adres verilmez ise şikâyet kabul edilmiyor, şikâyet edilen yer ile ilgili sigorta bilgi ve isimler olmazsa ihbar kabul edilmiyor.
Yeni hizmet binasının ihalesinin 14 Nisan da yapılacağını ifade eden SGK iL Müdürü Kamuran Öner, Bu binamıza sağlık merkez müdürlüğü de dahil edilecek, mevcut binamızda ise hizmet yapmaya şimdilik devam edeceğiz dedi.
Bağkur borcu olanların taksit yapması gerektiğini söyleyen Öner, borç yapılandırmasında bulunmayanların sağlık ve diğer hizmetlerden yararlanamayacağını ve Bağ Kur ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti.