Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali etkinliklerinde 29 Haziran 2013 Cumartesi günü akşamı sahne alacağı açıklanan ancak önceki gün ses ve ışık sistemlerinde yaşanan sorun nedeni ile gelemeyeceğini duyurulan Ereğlili ünlü sanatçı Murat Boz'un ekibi Cumartesi günü sabah saatlerinde Ereğli'ye geldi. 

 

Ünlü sanatçının yakın ailesinden alınan son bilgilere göre Murat Boz saat 23.00 itibariyle Atatürk Anıtı önünde sahneye çıkacak. Boz'un yaşanan aksaklıklara, "Ereğli'de olacağız" sözleri ile kapattığı belirtildi.

 

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'da festivalin ilk akşamı anıt önünde Sibel Can konseri sırasında yaptığı duyurusunda şu ifadelere yer vermişti: Burada parantez açmak istiyorum. Murat Boz gelmeyecekmiş gibi laflar var. Olur mu ya, Murat Boz bu memlekette doğdu, suyumuzu içti, Murat Boz ne bileyim ben ses ışık düzeni ile arasında mesele varmış, ses ışık olmasa dahi Murat Boz’un öğretmeni benim eşim yetiştirdi. Murat Boz buraya gelecek.

 

***BOZ'un İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanından kalkacak özel uçak ile Zonguldak'ın Saltukova havaalanına geleceği ve buradan da Kdz .Ereğli'de sahne alacağı öğrenildi.