Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feridun Yenisey, son dönemde Ceza Hukuku Muhakeme Kanunu’nun (CMUK) da uygulamaya geçmesiyle Türk polisinin daha hukukîleştiğini söyledi.
Zonguldak Barosu tarafından Emirgan Oteli’nde düzenlenen panele katılan Yenisey, yeni ceza kanunları çerçevesinde hakimin yakalama kararı, önleyici arama, polisin gözaltına alma ve soruşturma ile Yargıtay’ın son dönemde işlenen bazı suçlarla ilgili kararlarını masaya yatırdı. Yenisey, hukukçuların ve güvenlik güçlerinin vatandaşı yakından ilgilendiren uygulamaları çok iyi bilmesi gerektiği için kitaplar yazdığını ve seminerler verdiğini hatırlattı.
Prof. Dr. Yenisey, kolluk kuvvetlerinin eskisine göre yakalama ve soruşturma süreçlerinde daha hukuki davranıldığına şahit olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Feridun Yenisey, şunları söyledi: “Son dönemlerde kolluğun daha hukuki çalıştığını görüyoruz. Hatta dünyadaki birçok ülkeden daha hukuki çalıştığını söylemek mümkün. İşkence vakaları ve insan haklarına yönelik polisin suçlarının azalması, CMUK’un olumlu sonuçlarından biridir.
Teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Panele Bah-çeşehir Üniversitesi’nden Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu, aynı üniversiteden Yrd. Doç. Dr. Sinan Altunç ile Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır ve Zonguldak Barosu Başkanı Avukat İbrahim Kerem Ertem, adliye ve emniyet personeli katıldı.