Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin ÇATAKLI, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İrfan KANDEMİR ve Zonguldak Arıcılar Birliği Başkanı Selahattin GÜNEYin birlikte ilimizde tek ruhsatlı ana arı yetiştiricisi Levent KESKİN'in kovanlarını ziyaret ettikleri şöyle bildirildi:

Daha önce de ilimize gelen Prof. Dr. İrfan KANDEMİR bölgemizde DNA ve morfoloji çalışmaları için toplanan arılarda, morfolojik ve dakstometrik çalışmalar yapmıştı.

İl Müdürümüz Cemalettin ÇATAKLI Zonguldak arıcılığı için önem arz eden ana arı yetiştiriciliği tesisini gezerken Levent KESKİN'e projede başarılar diledi ve projede yapmak istedikleriyle ilgili İl Müdürlüğü olarak her türlü desteğin verileceğini söyledi.

Yapılacak projeyle Zonguldak / Kdz.Ereğli Karakavuz havzası bal arısının morfometrik ve genetik karakterizasyonu gerçekleştirilecektir. Böylece halihazırda bulunan kolonilerin özellikleri belirlenmiş ve üretilecek bal arısı ana arılarının tanımlanması yapılmış olacaktır.