Göreve geldiği günden bu yana bölgeye önemli hizmetler kazandıran Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan'ın görevi süresince daha önceki dönemlerde yaşanan kavga ortamlarından uzak duruşu ile dikkatleri çekti, çalışmaları ile konuşuldu.

Genel Merkezin büyük önem verdiği Ar-Ge'nin Başkan Yardımcılığının yanı sıra Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi,  Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Sözcüsü, Türkiye - Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Türk Grubu Üyesi,  Asya Parlamentoları Asamblesi Türk Grubu Üyesi görevlerini de sürdüren Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oluru ile yurt dışında ülkeyi temsilen gönderildi.

Candan, aday adaylığı başvurusu ile ilgili; “7 Haziran 2015 seçimleri için Milletvekili aday adaylığı müracaatımı yaptım. Hayırlı olmasını diliyorum” mesajını yayınladı.

PROF.DR.ERCAN CANDAN'IN ÖZGEÇMİŞİ

Ercan Candan, 6 Mart 1967'de Zonguldak Karadeniz Ereğli'de doğdu. Baba adı İsmet, anne adı İmran'dır. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Metalürji Bölümünü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını İngiltere'de University of Sheffield Mühendislik Fakültesinde tamamladı. Metalürji mühendisliği alanında 2000'de doçent, malzeme bilimi alanında 2006'da profesör oldu. ABD Başkanlığı, Bölüm Başkanlığı, Dekan Vekilliği ve Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Bilecik Üniversitesi Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Aynı üniversitede Rektör Yardımcılığı görevini yürüttü. 1999'da Cambridge Autobiography tarafından hazırlanan "20. Yüzyılın Başarılı İnsanları" kitabında yer aldı. Kdz. Ereğli, Zonguldak ve Karabük'te düzenlenen Demir Çelik Kongrelerinin yürütücü üyeliğini yaptı. 1 adet patenti ve 40'ı uluslararası olmak üzere 51 bilimsel yayını bulunmaktadır.

24. Dönemde Türkiye-AB KPK ve Asya Parlamenter Asamblesi Üyesi oldu. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Candan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

(Haber Merkezi)