Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kız Meslek Lisesi yanına yapılacak olan 16 derslik ortaokul binası için yüklenici firmaya yer teslimi yapıldığını söyledi.

Okulun önümüzdeki eğitim öğretim dönemine yetiştirileceğini ifade eden Şen, “ İlçe merkezimizde ikili eğitim öğretime devam eden okullarımız vardı. Yapılan girişimler sonucunda Kız Meslek Lisesi binasını yanında yeni bir ortaokul binası yapılacak. Bugünde yüklenici firmaya yer teslimi yaptık. Okulun tenis kortu, basket sahası gibi sosyal tesisleri de olacak.16 derslik okulumuz tamamlandığında Atatürk Ortaokulundaki öğrencilerimiz bu okulda eğitime başlayacaklar. Yeni eğitim öğretim dönemine okulumuz tamamlanarak hizmete açılacak.” Diye konuştu.

AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz da, İlçemizde önümüzdeki günlerde, Karşıyaka Mahallesine Anaokulu, Afet Konutlarına İmam Hatip Lisesi, Çatak Ortaokulu ve İlçe merkezine yeni bir ortaokul inşaatları için önümüzdeki günlerde ihaleler yapılacak. İnşallah İlçemizde okul sıkıntısını ortadan kaldıracağız. Bu okulların yapım aşamasına gelmesinde AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan, Özcan Ulupınar ve Ercan Candana,  AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Emine Çift’e, Eski Kaymakamımız Yıldıray Malğaç’a, Alaplı Kaymakamı Altuğu Çağlar’a, emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum”  dedi.

(Haber Cem Sürmeneli)