Tüm dünyada ve ülkedeki gelişmeleri yakından takip ederek partinin yeni stratejiler ve hedefler geliştirilmesine sağlayan Ak Parti’nin Ar-Ge Bölümüne, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oluruyla Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan da dahil edildi.

 

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem’in Ar-Ge Başkanlığı görevine getirilmesinin hemen ardından yeni yapılanma süreci de beraberinde geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oluru ile Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, Ar-Ge Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Ak Parti Genel Merkezinde gerçekleştirilen ilk toplantıya Milletvekili Prof.Dr.Candan katıldı.

 

Ak Parti'nin internet sitesinde ise Ar-Ge Bölümü ile ilgili verilen bilgiler şu şekilde:

 

AR-GE TEMEL FONKSİYONU
Tüm dünyada ve ülkedeki gelişmeleri yakından takip ederek Partinin yeni stratejiler ve hedefler geliştirilmesine sağlamak.

 

GÖREV VE SORUMLULUKLARI
Ülkede ve dünyada cereyan eden olayları ve muhtemel gelişmeleri değerlendirerek stratejiler geliştirilmesine yardım eder. Bu çerçevede partinin yakın ve orta vadeli hedeflerinin neler olabileceği konusunda görüş belirtir.Parti programında anılan hizmetlerin gerçekleştirilmesi için uygulanabilir, etkin ve verimli araştırma ve geliştirme projeleri yürütür.Üretilen bilgiler ışığında parti söyleminin ortaya çıkmasına yardım eder.Parti teşkilatının eğitim faaliyetlerini yürütür ve koordine eder. Görev alanları ile ilgili konularda, partinin, il, ilçe ve belde teşkilatları ile partinin yan kuruluşları olan kadın ve gençlik kollarının faaliyetlerini koordine eder.Kamu araştırmaları ve anketleri yapar.İmaj geliştirir, think-tank grupları oluşturur.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)