Evlenecek ve evlilik aşamasında olan gençlere ve ailelerine yönelik bilgilendirici, rehberlik edici kurs ve seminerler yapılması için çalışma başlatıldı. Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Son zamanlarda ise evliliklerin 3-5 ay veya 1 yıl gibi kısa zamanda bitmekte olup bu durumun toplumumuzun geleceği adına endişe verici bir durum olduğu değerlendirilmektedir dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü girişimleri ile evlenecek ve evlilik aşamasında olan gençlere ve ailelerine yönelik bilgilendirici, rehberlik edici kurs ve seminerler yapılması hedeflendiği açıklandı. Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, son zamanlarda evliliklerin 3-5 ay veya 1 yıl gibi kısa zamanda bitmekte olduğunu bu durumun toplumun geleceği adına da endişe verici bir durum olduğunu belirtti. Konuya ilişkin Kdz.Ereğli Kaymakamlığından yapılan açıklama şu şekilde:

GÜÇ BİRLİĞİ DÜŞÜNÜLDÜ
Toplumu oluşturan en küçük birim ailedir. Ailenin temeli ve kuruluşu ne kadar sağlam olursa Toplum da o kadar sağlam ve sürekli olacaktır. Evliliğe hazırlık aşamasında gençlerimizin ve evli çiftlerin de zaman zaman bu konuda profesyonel yardıma ihtiyaçları olmaktadır. Son zamanlarda ise evliliklerin 3-5 ay veya 1 yıl gibi kısa zamanda bitmekte olup bu durumun toplumumuzun geleceği adına endişe verici bir durum olduğu değerlendirilmekte; bunun sonucu olarak da Kdz.Ereğli'de bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğümüz başta olmak üzere ailenin ve toplumun huzuru ve refahı için hizmet veren kurumlarımızın bir araya gelerek üzerlerine düşen görev sorumlulukları verine getirmelerinin toplumumuzun geleceği adına önemli bir güç birliği olacağı düşünülmektedir.

KURS VE SEMİNER PLANLANDI
Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünüz girişimleri ile evlenecek ve evlilik aşamasında olan gençlerimize ve ailelerimizi bilgilendirici, rehberlik edici kurs ve seminerler yapılması planlanmıştır. Bu bağlamda bu çalışmaları yapmak üzere Kdz.Ereğli Kaymakamlık Makamımızın oluru ile kurulan komisyonun Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Nejdet Kocaman, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İhsan Dağlı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İzzet Şahin, İlçe Sağlık Grup Başkanlığını temsilen aile Hekimliği Uzmanı Uzman Dr.Nihat Kırtaç, Psikolog Merih Demirkol, İlçe Müftülüğü Personeli Kuran Kursu Öğretmeni Sümeyye Gürgün, Kdz.Ereğli Baro Temsilcisi Avukat Tayyar Kartal'dan oluşturulması uygun görülmüştür. Komisyonumuz çalışmalarına başlamış olup Kdz.Ereğli ve halkımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim.