Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, bölücü terör örgütü FETÖ/PDY'nin darbe girişimini şiddetle kınadıklarını bildirdi.

Özer, yaptığı yazılı açıklamada, özgürlüğün sesi olan üniversitelerin bu durumu kabul etmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Darbe girişiminde bulunanların millete hesap vereceğini vurgulayan Özer, şunları kaydetti:

"Üniversitelerarası Kurul olarak, milletimizin iradesine ve demokrasimize karşı yapılan bu çirkin ve kabul edilemez girişimi şiddetle kınıyoruz. Tüm üniversitelerimizi, millet iradesine, demokrasimize ve ülkemize karşı yapılmak istenen bu kabul edilemez girişime karşı çıkmaya, vatanımıza, bayrağımıza ve yarınlarımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz."

 

“ÜLKEMİZ NE ÇEKTİYSE”

Demokratik Sol Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mustafa Timur, darbe girişimi ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada “ne pahasına olursa olsun demokrasiye sahip çıkacaklarını söyledi.” Dedi.

 Mustafa Timur açıklamasına şöyle devam etti:

“Bu ülkenin askeri darbelerden çok çektiğini hatırlattı ve demokrasimize karşı yapılan bu saldırının mutlaka Türk halkı tarafından püskürtülecektir.

Türk halkının kanının son damlasına kadar demokrasiye sahip çıkacağına inandığını belirten Mustafa Timur, “Asker de bizim askerimiz, polis de bizim polisimiz. Bu darbe girişiminde bulunanlar kesinlikle Türk adaleti önünde hesap vereceklerdir.

 “Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmak mecburiyetimiz var. Türk halkı ve ülkemiz ne çektiyse darbelerden çekti. Bunun zararlarını halk olarak hep yaşadık. Darbenin her türlüsüne DSP olarak karşıyız ve karşısındayız.

Altını çizerek belirtiyorum ki DSP olarak özgürlük ve demokrasiden yanayız.”

Basın açıklaması

Mevcudiyetimizin ve istikbalimizin yegâne temeli olan Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı yapılan darbe girişimi halkımızın ve güvenlik güçlerimizin dirayeti karşısında başarısızlık ile sonuçlandırılmıştır.

Karanlık emellerine ulaşabilmek, özgür halk iradesini yok etmek uğruna Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombalamaktan çekinmeyen paralel yapının Türk Silahlı Kuvvetler içindeki küçük azınlığın darbe teşebbüsünün geri püskürtülmesi, ülkemizin Cumhuriyete ve Demokrasiye bağılığını bir kez daha göstermiştir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği camiası olarak karanlık süreci, demokrasiyi bertaraf etmeye kalkışan zihniyeti şiddetle kınıyor, üyelerimize ve camiamıza ulusal değerlerimize sahip çıkmaya devam etmeleri çağrımızı yeniliyoruz.

Haklı direnişte şehitlik mertebesine ulaşan tüm güvenlik güçlerimize, menfur saldırılarda hayatlarını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyor, bu alçakça kalkışmaya direnen, demokrasiye ve cumhuriyete bağlılığını gösteren tüm yurtsever halkımızı kutluyorum.

 

 

 

                                                                                                         

Metin DEMİR

ZONGULDAK TSO                                                                                               

Yönetim Kurulu Başkanı





Karaelmas Gazeteciler Derneği’nden darbe girişimine kınama…

 

 

Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Yönetim Kurulu, 15 Temmuz 2016 akşamı bir grup silahlı kuvvetler mensubu tarafından hayata geçirilmeye çalışılan, ancak devletin ve halkın ortak çabasıyla püskürtülen darbe girişimini değerlendirdi.

KGD’nin değerlendirmesi şöyle “15 Temmuz 2016 akşamı bir grup asker tarafından hayata geçirilmeye çalışılan kalkışma, devletimizin ve halkımızın ortak çabasıyla püskürtülmüştür.

Demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin tüm kurumlarıyla hukuk ve evrensel değerler çerçevesinde  ebediyen ayakta kalması ve gelişmesi tüm demokrasi güçlerinin temel beklentisidir.

Kalkışma, demokrasimizin ve Cumhuriyetimin tüm kurumlarını hedef almış, ancak ne mutlu ki hedefine ulaşamamıştır, bundan böyle de bu tür girişimlerin hedeflerine ulaşmasının imkanı kalmamıştır.

Kalkışmanın, göz nurumuz Silahlı Kuvvetlerimizin tümüne mal edilemeyeceği de açıktır.

Halkın oylarıyla seçilmiş Parlamento’nun ve Hükümetin silah zoruyla ve cebren görevinden alıkonulmaya çalışılmasını asla kabul etmiyoruz. Hiç şüphe yoktur ki Milli İrade; iktidarıyla, muhalefetiyle siyasi hayatımızın temel yönetim unsurudur. Onu korumak; siyasal, dinsel, ırksal hiçbir ayrım gözetmeksizin, her vatandaşımızın ve kurumumuzun asli görevidir. Halkın oylarıyla ülke yönetimine seçilenler, ancak ve ancak yine halkın oylarıyla değiştirilebilirler. Tüm demokratik hak ve özgürlükler, yine demokratik kurumların güvencesi altında ve korumasındadır. Bu hak ve özgürlükleri askıya almak isteyenler karşılarında devletimiz ve halkımızla birlikte tüm demokrasi güçlerini bulacaklardır.

Karaelmas Gazeteciler Derneği, demokrasinin ve cumhuriyetimizin yılmaz bekçisi ve milli iradenin savunucusudur.

Bu kalkışmayı planlayanları, hayata geçirmeye çalışanları ve destek olanları şiddetle kınıyoruz.

Bu kalkışma sırasında hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz”.