Avrupa Türk Demokratlar Birliği‘nin (UETD) davetlisi olarak Almanya’ya giden Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, UETD tarafından çeşitli şehirlerde düzenlenen toplantılarda vatandaşlar ile bir araya geldi, 17 Aralık operasyonlarının yanı sıra Zonguldak gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Avrupa Türk Demokratlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı Dursun Döngel, Ruhr Bölge Başkanı Yaşar Çörtük, Gelsenkirchen Şube Başkanı Erol Yukarıbaş’ın yer aldığı programda Milletvekili Ulupınar gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Köln hava limanına gelen Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’ı, Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) ve Almanya Zonguldaklılar Derneği Yöneticileri tarafından karşılandı. UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik ve Genel Merkez ziyaretinin ardından Hamm şehrine geçerek UETD Hamm teşkilatı ile bir araya gelindi, vatandaşların sorunları dinlendi. Ulupınar’ın doğduğu şehir olan Gelsenkirchen şehrinde UETD Gelsenkirchen Teşkilatı tarafından düzenlenen kahvaltıya katılan Milletvekili Ulupınar, gerek ülke gerek Zonguldak gündeminde yaşanan son gelişmelere ilişkin bilgiler aktardı. Daha sonra UETD Ahlen, Gladbeck, Hagen Şubelerinin programlarına katıldı. Bu programlar son derece verimli geçti. Vatandaşlarımız da ülkemizden görevli gönderilen yetkililerde memnun ayrıldılar“

 

"AKRABA VE ARKADAŞ SAYIM FAZLA"

Almanya doğumlu olduğunu ve 1973 yılında Türkiye’ye döndüğünü belirten Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’da konuşmasında şu görüşlere yer verdi: „Her sene derneğimizin yaptığı etkinliklere katılıyoruz, destek veriyoruz. Akraba ve arkadaş sayım  oldukça fazla burada. 2002 Yılında ben Milletvekili adayı olmuştum 2004 yılında aktif siyasi yaşamım başladı, tam 7 yıl bu görevi yaptıktan sonra 2011 seçimlerinde istifa ederek milletvekili oldum. O süreç içerisinde de bir ayağımız hep burada oldu.

 

"UETD VE GENEL MERKEZİMİZİN BAŞARILI ÇALIŞMALARI VAR"

Ben 2 yılda toplam 70 İl’e gittim, seçim bölgemize de gidiyoruz her noktasına yetişmeye çalışıyoruz. Yurt dışına da bir kaç kez görevli gönderildim. UETD ile Ak Parti Genel Merkezimizin ortaklaşa düzenlediği bu toplantıda 11 arkadaşımız ile birlikte geldik. Genel Merkezden bize bilgi verdiler bizde görevli geldik. Daha önce Brüksel’e gitmiştim ve UETD aracılığı ile vatandaşlarımız ile görüşmüştük. Şimdi 11 milletvekili olarak buradayız. Daha sonra tekrar tekrar geleceğiz. Notlarımızı aldık problemleri gittiğimizde yetkililere aktaracağız. Belçika’da sorun biraz daha farklı buradaki sorun biraz daha farklı. Babam 1960’lı yıllarda buraya gelirken dil bilmediği ve farklı bir ırkın yaşadığı farkıl bir ülkeye geldi. Dini başka insanlarının külterel değerleri başka ama ekmek parası için buraya geldi. O zaman buraya gelenler kısa süre sonra dönmeye niyetli idiler. Bu böyle olmadı ikinci ve üçüncü kuşak kaldı. Almanya’da UETD kuruldu, parti olarak destekliyoruz ve birlikte güzel çalışmalara imza atıyoruz.

 

"YA UÇACAĞIZ YA ÇAKILACAĞIZ"

Dökülen kanlar darbeler sağ sol çatışmaları biz nerelerden geldik bugünlere. Bugün Taksim’in Tahrir olması için hergün 200 kişinin ölmesi için mücadele edilmekte. O gezi olaylarında yurt dışına İngilizce tweet atıyorlardı. „Polis ve hükümet katliam yapıyor, vatandaşına polis kurşun atıyorlar“ diye bu servisi yapan da bizim vatandaşlarımız. Dünya basını bunu mercek altına almıştı. Yabancı ülkelerden canlı yayın araçları Türkiye’deydi. Bugün Hamburg olaylarını buraya gelince öğrendim. 11 Eylül’den sonra dünya Amerika’daki görüntüleri izleyemiyordu biz nedense kendi içimizde de var bunu servis etmeyi çok seviyoruz. Bunun bir faydası yok. İki şişeyi birbirine vurunca biri kırılacak bir içatlar zarar görmeyini olmaz. Bundan hepimiz zarar görür. Türikey pist sonuna gelmiş bir uçaktır inen değil kalkmaya hazır bir uçaktır. Hareket etti pistin sonunada ya uçacak ya da çakılacak. Çakılacak kaptanımız Başbakanımız içinde biz yolcularız sağcısı solcusu uçacaksa da hepimiz uçacağız“