Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 7 milyon 242 bin lira sözleşme bedeli ile ihalesi gerçekleştirilen projeye ilişkin, "Çöp yığınları çok tehlikeli. O bölgede sadece hayvanlar değil insanlar da çocuklar da olabilir. Patlamalar olduğu zaman da can kayıpları yaşarız, bunun açıklamasını da asla ve asla yapamayız. Kırmacı'nın çöplüğünden, vahşi düzenlemeden de artık kurtuluyoruz, yeni bir yaşam alanı olacak. Orada yol ve deniz var. Denize kadar yeni bir yaşam alanı olacak. Ereğli'ye kazandırdığımız en güzel alanlardan bir tanesi" dedi.

 

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi ocak ayı 2. birleşim toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, gündemde yer alan maddeler görüşüldü.

 

SİNEVİZYONLU ANLATIM

Sinevizyon gösterisi eşliğinde meclis üyelerine Kırmacı mahallesinde bulunan çöp döküm alanı ve daha önce yaşanan yangına ilişkin sunumun ardından konuşan Belediye Başkanı Uysal, yaklaşık 35 dönüm alan üzerindeki çöp döküm yerinin rehabilitasyon edilmesi için gerekli ihalenin tamamlandığını, yer teslimi sonrası projenin 1 yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi. Daha önce çöp döküm alanında yaşanan yangının itfaiye ekipleri tarafından güçlükle söndürüldüğünü hatırlatan Uysal, şu bilgileri paylaştı.

 

SÖZLEŞME BEDELİ 7 MİLYON 242 BİN LİRA

"Kırmacı'daki çöplüğün rehabilitasyonu için göreve geldikten sonra işlemlerimize başlamıştık. En sonunda çöplük için rehabilitasyon projesi ihalesine çıkıldı. Sözleşme tarihi 27 Aralık 2017, yer teslimi imzalandıktan 15 gün sonra sözleşme bedeli 7 milyon 242 bin, bitiş süresi ise 360 gün. 1 Yıl sonra yaklaşık 35 dönümlük arazi çöplük olmaktan kurtuluyor. Bunu çok önemsiyorum.

 

"AÇIKLAMASINI ASLA VE ASLA YAPAMAYIZ"

Çöp yığınları çok tehlikeli. Orada hayvanların dolaştığını gördüm, o bölgede sadece hayvanlar değil insanlar da çocuklar da olabilir. Patlamalar olduğu zaman da can kayıpları yaşarız, bunun açıklamasını da asla ve asla yapamayız. Daha önce burada yangınlarda da çıkmıştı, tüm itfaiye ekiplerinin baya bir uğraşımı ile söndürebildik.

 

SEYİR TERASI BULUNACAK

Burada neler yapılacak derseniz, çevresi 2 metre yüksekliğinde çitle çevrilecek. Peyzajı tamamen yapılacak. Sadece borulama veya metan gazını çıkartmak rehabilite etmekten ziyade çevredeki peyzaj ve seyir terasları olacak şekilde planlandı. Bitki örtüsünde hangi ağaçların olacağına kadar hesaplandı. Gerek seyir teraslarının önündeki bitkiler dahi göze hoş görüntü versin diye alçak ağaçlama sistemi olacak.

 

VAHŞİ DÜZENLEME

Kırmacı'nın çöplüğünden, vahşi düzenlemeden de artık kurtuluyoruz, yeni bir yaşam alanı olacak. Orada yol ve deniz var. Bitki peyzajı denizi de kapatmayacak şekilde olacak. Denize kadar yeni bir yaşam alanı olacak. 35 dönümün çok üzerinde yeni bir alan kazanacağız. Ereğli'ye kazandırdığımız en güzel alanlardan bir tanesi.

 

"BU HEPİMİZİN GURURU"

Bundan sonraki aylarda da bu tür çalışmalarımızı meclis üyelerimiz ile paylaşacağız. 31 meclis üyemiz var bunları toplumla paylaşmanızı rica ediyorum, bu gururu yaşamalısınız, bu hepimizin gururu. Göreve geldikten sonra meclis üyeleri ile birlikte Kdz.Ereğli'nin bir çok sorununa el attık, bitirdik, ne kadar övünülse azdır"

 

BİR TEK MECLİS ÜYELERİNE

Kdz.Ereğli Belediyespor Kulübü tarafından meclis toplantısında sadece 31 meclis üyesine atkı ve bere hediye edildi. Meclis toplantısı sonrası kurulan masaya bırakılan hediye paketlerini meclis üyeleri kendileri aldı.

 

KALAY'A DOĞUM GÜNÜ

AK Partili Kdz.Ereğli Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay'ın doğum günü nedeniyle meclis toplantısının ardından CHP'li meclis üyelerinin ağırlıkta olduğu bir doğum günü pastası kesildi. Yeni yaşını kutlayan Kalay, pasta kesti, ikramda bulundu.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)