Zonguldak Maden Şehit Aileleri tarafından hazırlanan İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'nce onaylanan "Maden Şehit Aileleri Üretiyor" projesi doğrultusunda Ereğli ilçesinde 17 maden şehidinin yakını oluşturulan atölyede çanta üretimine başladı.

PROJE YÜRÜTÜLDÜ

Zonguldak Maden Şehit Aileleri Derneği Başkanı Çetin Yiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada, dernek olarak sosyal sorumluluk projelerini sürdürdüklerini bu doğrultuda, "Maden Şehit Aileleri Üretiyor" konulu hazırladıkları projeyi İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne sunduklarını söyledi.

BELEDİYEDEN YER TAHSİSİ

Projenin onaylandığını ve Zonguldak Valiliği'nde düzenlenen tören ile protokolün imzalandığını anlatan Yiğit, "Bakanlığımız proje kapsamındaki ödeneğini valiliğe aktardı. Biz de bu ödenekle makine ve malzemeleri aldık. Ereğli Belediyesi tarafından bizlere tahsis edilen Cumhuriyet Halk Evleri'nde oluşturduğumuz atölye ile çalışmalarımıza başladık" dedi.

700 LİRA AYLIK CEP HARÇLIĞI

İlk etapta 17 kursiyer ile projenin adımını attıklarını belirten Yiğit, şunları söyledi: "Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile kursiyerlerimize eğitim de veriliyor. İlk etapta bez çanta yapıyoruz. Daha sonra kadın giyimine yönelik ürünler üretmeye devam edilecek. Bu eğitimlerin süresi 1 yıl. Bu süreçte İşkur aracılığı ile kursiyerlerimize de 700 lira aylık ücret ödenecektir. Kursiyerlerimiz eğitimlerini alacaklar, daha sonra kendi atölyelerimizi kurarak maden şehidi yakınlarına istihdam sağlamayı, kendi ekmeklerini kazanmalarını, kendi ürünlerini satabilme imkanı sağlayacağız."

Çetin, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne, Zonguldak Valiliği, Ereğli Kaymakamlığı, Ereğli Belediyesi, Erdemir, İşkur, Halk Eğitim Merkezi'ne de desteklerinden ötürü teşekkür etti.

"GÜZEL BİR PROJE OLDU"

Kursiyerlerden Habibe Çam da yaptığı açıklamasında, projenin hayata geçirilmesine katkı sağlayanlara teşekkür ederek, "İlk önce halk eğitim merkezi öğreticileri temel eğitim ile başladı. Makine kullanımı, iplik takma gibi devam etti, şimdi çanta üretimi gerçekleştiriyoruz. Bundan sonraki aşamada kadın giyim üzerine, tişört, elbise gibi ürünler yapacağız. Hayırlı olsun. Bayanlarımız burada hem birbirimizi daha iyi tanıyoruz hem de güzel şeyler öğreniyoruz. Güzel bir proje oldu." dedi.