Bir eTwinning çalışması olan Evim Fen Laboratuvarım projesi uzaktan eğitim sürecinde de tüm hızıyla devam ediyor.

Kdz. Ereğli Ormanlı İlkokulu, Gülüç Vesile Dikmen İlkokulu ve Atatürk İlkokulu öğretmenlerinin yanı sıra birçok okul ve öğretmenlerce ortaklaşa yürütülen bu projede, 4. Sınıf öğrencilerinin Fen Bilimleri dersinde kazanımları ilişkilendirmek bilgilerin daha kalıcı olmasını sağlamak amacıyla deneyler yapıldı.

Proje hakkında ayrıntılar şu şekilde:

Bir eTwinning çalışması olan Evim Fen Laboratuvarım projesi Kdz. Ereğli Ormanlı İlkokulu Özlem KORKMAZ, Şeyda ARSLAN, Fulya DURU- Sema Nur TETİK/ Gülüç Vesile Dikmen İlkokulu - Özlem BALABAN /Neyzen Tevfik İlkokulu SAMSUN- Melek KUL Atatürk İlkokulu /KIRIKKALE-Buket DOĞAN 26 Kasım İlkokulu Gelibolu /Çanakkale  -Esra AKSOY KUMCU/Şakir Lakşe İlkokulu Bursa İnegöl- Ceyda HUŞ-Cumhuriyet İlkokulu Ulubey/UŞAK, Ebru SUSUR Yunus Emre İlkokulu HATAY/Reyhanlı Türkiye’den, İspanya dan Gema Jodar, Portekiz den Marina Husseın, Ana Lucia Mouta ortaklarımız ile yürüttüğümüz bir projedir.

4. Sınıf Fen Bilimleri dersi kazanımları ile ilişkilendirerek dersi hem eğlenceli hale getirmek, hem de bilgilerin daha kalıcı olmasını sağlamak amacıyla her ay öğrenciler velilerinin gözetiminde deneyler yapmışlardır. Uzaktan eğitim sürecinde evde yapabilecekleri zararsız ama eğlenceli deneyler sayesinde çocuklar bilimsel aktivitelerde bulunmaktan çok keyif almışlardır. Bu etkinlikler ile çocukların kendilerine olan güvenlerinin arttığı, merak duygularının geliştiği, araştırma ve inceleme yaptığı, yeteneklerinin geliştiğini fark ettiler.

Özellikle günlük hayatta kullandığımız araç gereç ve malzemelerle yapılan deneyler sayesinde çocuklar bilimin hayatımızın bir parçası olduğunu keşfederler. Yaşadıkları çevrede olup bitenlere, fen ve doğa olaylarına dikkat etmeye başlarlar.

Olaylar arasındaki neden sonuç ilişkilerini görmeye başlarlar. Böylece, günlük hayatta karşılarına çıkan problemlere çözümler üretebildikleri için bilime katkıda bulunabileceklerini fark ederler. Çevrelerinde gözlemledikleri ihtiyaçları gidermek için buluşlar yapmaya özenirler.

Projemizde öğrencilerimizin evlerinde yaptıkları deneyler ile ilgili görseller ve videolar hazırlanmış, aynı zamanda öğrencilerin teknolojiyi kullanmaları için çeşitli web2 araçları ile çalışılmıştır. Öğrencilerimiz 21. Yy da geçerli olan teknolojiyi de kullanma becerisi geliştirmiştir.

Yapılan etkinliklerden bazıları şöyledir:

Projenin tüm öğrenci ve öğretmenleri ile  Chatterpix programı kullanılarak işbirliği içerisinde ortak bir çalışma yapılmıştır. https://youtu.be/swwk4WeCCxA sayfasından izleyebilirsiniz.

Tüm yaptığımız çalışmaların bir özeti olarak ebook çıkardık. Kitabımızı okumak için

https://www.storyjumper.com/book/read/108015296/60a2ca40a0423  adresini ziyaret edebilirsiniz.