Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Projesi Leonardo Da Vinci Hareketlilik projeleri kapsamında ZOKEV ile Zonguldak Kız Teknik Anadolu ve Kız Meslek Lisesi'nin ortaklaşa olarak "Mesleki Eğitimde Çağdaş Yaklaşımlar" isimli çalışması hazırladı. Çalışmalar hakkında, Atatürk Kültür Merkezi'nde bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya; İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Yılmaz, ZOKEV Başkanı Kürşat Coşgun ve yöneticileri, Zonguldak Kız Teknik Anadolu ve Kız Meslek Lisesi Müdürü Emine Tepe, öğretmenler ve davetliler katıldı. Programın açılış konuşmasında ZOKEV Başkanı Kürşat Coşgun şunları söyledi:
"Zonguldak Kız Teknik Anadolu ve Kız Meslek Lisesi ile birlikte yürüttüğümüz 'Mesleki Eğitimde Çağdaş Yaklaşımlar' çalışmamız Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nca yapılan değerlendirmeler sonucu uygulamaya değer bulundu. Proje, öğrenmenin hayat boyu devam eden bir felsefe olduğu ilkesinden hareket edilerek, gelişen teknolojilere, değişimlere ayak uydurabilen ve kendini yenileyebilen eğitimcilerin ancak, eğitimin kalitesini artırabileceği gerçeği dikkate alınarak hazırlandı"
"Mesleki Eğitimde Çağdaş Yaklaşımlar öngörüsü ile hazırlanan bu projeyle, mesleki eğitim veren kurumlarda ortak bir program ile yetiştirilen eşit bilgi ve donanıma sahip nitelikli, yaratıcı, girişimci ara elemana bölgesel ve ulusal düzeyde ciddi bir gereksinim duyulduğu göz önünde bulundurularak, eğitimcilerle yapılan çalışmalarda ortaya çıkan bu ihtiyacın karşılanması, öğretmenlerimizin sahip oldukları bilgi ve deneyimlerin arttırılması, mesleki alanda farklı bir misyon ve vizyon kazanarak bu ihtiyacın karşılanması hedeflenmiştir. Bu projenin başta kentimiz olmak üzere ulusal bazda eğitimin kalitesine ve insanımıza ciddi anlamda katkı sağlayacağına inanıyoruz. Destek veren tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz"

GİRGİN; "MESLEKİ
EĞİTİMİ ARTIRMALIYIZ"
İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin ise; "Bu projeyle mesleki eğitimi Avrupa standartlarına taşımayı hedefliyoruz. Mesleki eğitimi ilimizde yüzde 45'lerden, yüzde 60'lara taşımak en büyük arzumuz" dedikten sonra Zonguldak Kız Teknik Anadolu ve Kız Meslek Lisesi Müdürü Emine Tepe, değişime açık olduklarını ve kendilerini bu tip etkinliklerle geliştirmeyi çabaladıklarını söyledi.
Konuşmaların ardından Fransa ve Danimarka'lara yapılan gezilerde edinilen bilgiler, slayt sunumu eşliğinde davetlilere aktarıldı.