Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'ın daha önceki görev yeri olan Antalya'dan örnek alınarak Belediye tarafından başlatılan süs havuzunun yapımı son aşamaya gelirken, büyük bir hata yapıldığı kuşkusu yaşandı.
Edindiğimiz bilgilere göre; belediyenin yaklaşık 1 milyon liraya mal olan havuzunun su giderlerinin yapımında unutkanlık yaşandığı iddiası ortaya atıldı. 100 bin litrenin üzerinde su ile doldurulan havuzun su giderlerinin unutulduğuna dönük söylentiler üzerine ulaşabildiğimiz yetkililer, bu tür bir konuşmanın geçtiğini ama daha sonra unutulmadığının ortaya çıktığını belirtirken, havuzun maliyetinin ise 1 milyon Tl olmadığını ifade ettiler.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

"Projede hata şüphesi" başlığıyla verdiğimiz habere belediyenin basın bürosu tarafından Önder Gazetesi dışındaki yayın organlarına gönderilen açıklama aynen şöyle:

"İlçemizde faaliyet gösteren Önder Gazetesi'nin http://www.ereglionder.com.tr adresinden yayın yapan internet sitesinde yer alan PROJEDE HATA ŞÜPHESİ başlıklı haber üzerine kamuoyuna bir açıklama yaparak, daha önce değerli basın kuruluşlarıyla paylaştığımız bilgileri hatırlatmak gerekmiştir.

Söz konusu gazetenin haberinde, kentimizin sahil bandındaki Ofis Yolu üzerinde bulunan alanda yapımı devam eden Müzikli ve Su Danslı Süs Havuzu ile ilgili yapılan yorumlarda;

-         Projenin yaklaşık 1 milyon liraya mal olduğu;

-         Havuzunun su giderlerinin yapımında unutkanlık yaşandığı ve su giderlerinin unutulduğuna dönük söylentiler olduğu iddia edilmiştir.

Oysa; tamamen belediyemizin ilgili teknik birimleri tarafından yapımı önerilen Müzikli ve Su Danslı Süs Havuzu'nun yapımının başladığı ilk günden bu yana, çalışmaları yakından takip eden Belediye Başkanımız Sayın Halil Posbıyık ve projeden sorumlu Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, değerli kamuoyuna gerekli her bilgi zamanında ve net biçimde verilmiştir.

Önder Gazetesi sorumlu ve çalışanlarının, kamuoyuna verilen bu bilgileri görmezden gelerek, haberde bahsedildiği gibi gerçeklikle yakından uzaktan ilgisi olmayan iddialarla okurlarına yanlış bilgiler vermesi ve yalan bir habere imza atması manidardır.

-         Karadeniz Ereğli'ye renk vermesi beklenen Müzikli ve Su Danslı Süs Havuzu'nun proje maliyeti 594 bin liradır.

-         Havuzun bütün filtreleme sistemi tamamdır ve bu sistemde, iddia edildiği gibi herhangi bir hatanın varlığı söz konusu bile değildir.

-         Ayrıca Müzikli ve Su Danslı Süs Havuzu'nda Otomatik Gazlama (klorlama) Sistemi mevcuttur.

-         Havuzun su giderlerinin unutulduğu, su tahliye sisteminin olmadığı iddiası ise tamamen bir komedidir. Görünen o ki, bu haberi yazan kişi, havuzda bulunan tonlarca suyun kovalarla boşaltılabileceğini sanmaktadır. Karadeniz Ereğli Belediyesi gibi güçlü bir belediyenin teknik ekibinin böyle bir basit hata yapacağını düşünmek dahi büyük bir gaflettir, bir aymazlıktır.

Yirmi yıla yakın bir zamandır basın sektöründe faaliyet gösteren böyle bir gazetenin, yalan-yanlış bilgi ve aslı-astarı olmayan iddialar üzerine haber yapması büyük bir işgüzarlıktır.

Bundan önce de, yayınladığı bir başka haberde, ülkenin en eski belediyelerinden biri olan Karadeniz Ereğli Belediyesi'nin saygın başkanı için Belediye yetkilisi ifadesini kullanan Önder Gazetesi'nin böyle bir yalan habere imza atması, onun güvenirliğinin bir ölçütü olsa gerekir.

Değerli kamuoyuna saygıyla duyurulur."

NOT: Haber ve habere bağlantılı açıklama aynen böyle. Kdz. Ereğli Belediyesi'nin açıklamaları, davetleri ve diğer etkinlikleri 1.5 yıldan bu yana (belki başkan bilmiyordur) Önder Gazetesi'ne bildirilmemektedir. Bu duruma rağmen ilçenin onca sorunları arasında bu tür konuları gündeme taşımıyoruz. Bize gönderilmeyen bir açıklamayı bir başka yayın organından alarak aynen yayımladık. Değerlendirmeyi kamuoyunun yargısına bırakıyoruz. Biz kavga yaratmayıp ve de kavgaların içinde olmadan, kamuoyunu bilgilendirme görevimize devam edeceğiz. ÖNDER