Çivici, Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği ziyaretinde, dernek başkanı Şükrü Kılıç ve muhtarlar tarafından karşılandı. Burada yaptığı konuşmada, muhtarların, kurum ve kuruluşlar arasında köprü vazifesi gördüğünü ifade eden Çivici, bu süreçte de her iki kesim arasında preslendiğini söyledi.

 

"PROJELERDE EMEĞİM VARDIR"

Muhtarların, vatandaş sorunlarını ilgili kurumlara iletirken daha kolay hizmet almanın çabası içinde olduğunu belirten Çivici, şöyle dedi: “Geçmiş süreçte mizacımı biliyorsunuz, telefonum gece-gündüz açıktır, elimden geldiğince de yardımcı olmaya çalışırım. Ereğli’nin birçok mahallesini, sokağını çok iyi bilirim. Çünkü projecilikten gelmeyim, 25 yıllık inşaat mühendisliğim var. İlçenin bir çok bölgesinde projem var. 15 yıl belediye meclis üyeliği yaptığım dönem içerisinde, belediyenin bir çok projesinde de emeğimiz var. Bunların içerisinde proje safhasında kalanlar ve gerçekleştirilenler var.

 

"NİYE ADAY OLDUĞUMU SORUYORLAR"

Ereğli’nin sosyal ve ekonomik yapısını gayet iyi biliyorum. Sorunlarını da iyi biliyorum. Bana ‘niye belediye başkan adayı oluyorsun?’ diye soruyorlar. Zaten bu sorunları bilip de, çözüm noktalarını bildiğin zaman kenarda durmak olmuyor. Eğer tecrübe diyorsanız, bu tecrübenin bana göre zirvesindeyim.

 

EREĞLİ’NİN SORUNLARI ORTADA

Ereğli’nin sorunları ortada. Bugün Ereğli’nin durumundan hiç birinizin memnun olduğunu düşünmüyorum. Aynen bizim olduğumuz gibi. Ereğli umudunu kaybetti, en kötü şey bu. Bizi hayata bağlayan gelecekten ümitlenmemiz gerekirken, bugün geldiğimiz noktada maalesef çoluk çocuğumuzu ‘acaba nerede işe yerleştiririz, gurbete nereye göndersek endişesine düşüyoruz.  Ama yapılacak çok şey de var. Ereğli, geçmiş dönemlerde, Cenevizler zamanında ‘ticaret üs’ olarak kullanılmış. Ereğli’nin birçok değeri var. Bu değerleri bir araya getirmek için, Ereğli’yi tekrar eski zirvesine kavuşturmak için adayım. Yeni bir yola çıktık inşallah hep beraber muvaffak olacağız.”

Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç da, çıktığı yolda başarı dilediği Erol Çivici’ye, “Meclisinize muhtarlarımızdan isim alacakmısınız? Gerek Belediye, gerekse İl Genel meclisine yönelik bu talebimizi her aday adayımıza soruyoruz” diye konuştu.