Sabancı Üniversitesi'nin gerçekleştirdiği ve 839 projenin başvurduğu yarışmada Kdz.Ereğli Kız Teknik ve Meslek Lisesi ekibi, ilk 76 proje arasına girmeyi başardı.

Kdz. Ereğli'de geliştirdiği proje ve çalışmalar ile yurt genelinde ve Avrupa'da Kdz.Ereğli'ye temsil eden Kız Teknik ve Meslek Lisesi ekibi bir önemli başarıya daha imza attı. Sabancı Üniversitesi'nin her yıl gerçekleştirdiği proje yarışmasında 839 başvurudan ilk 76'ya kalmayı başaran okulun proje sorumluları Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'ı makamında ziyaret etti ve proje hakkında bilgiler aktardı. Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ziyaret nedeniyle yaptığı açıklamasında, Sabancı Üniversitesinin her yıl düzenlemiş olduğu Kavramlarla Oynayalım projesi kapsamında yarışmaya katıldılar. 839 proje yarıştı ilk 76 proje kabul edildi bu proje içerisinde Kız Meslek Lisemiz, Türkiye'deki Kız Meslek Lisesi içerisinde sunumda birinciliği aldı. Okul yönetimini ve Projede görev alan arkadaşları kutluyorum. Bu projelerde Ereğli'nin isminin her tarafta duyurdular dedi.

EĞLENDİREREK ÖĞRETEN  OYUNCAK
Proje sorumlularından Canan Kart'da yaklaşık 2 yıldır bu proje üzerinde çalıştıklarını okul öncesi eğitim kurumlarının ana sınıflarına hem parkların hem iç mekanlarında kullanılmak üzere pek çok işlevsel özelliği olan oyuncak yaptıklarını belirterek, Biz 11. Sınıf çocuk gelişimi eğitimi alan öğrenciler ile birlikte yaklaşık 2 yıla yakın bir zamandır yapılan araştırmaların sonunda bir proje gerçekleştirmeyle karar verdik. Amacımız okul öncesi eğitim kurumlarının ana sınıflarına hem parkların hem iç mekanlarında kullanılmak üzere onları eğlendirerek öğreten pek çok kavramı içerisinde barındıran çok yönlü işlevsel bir oyun yapmaktı.
Bunun için çocuk gelişimi eğitimi alan öğrencilerimiz ile birlikte araştırmalarımızı yaptık, oyuncağımızın yapımını gerçekleştirdik ve Sabancı Eğitimde İyi Örnekler Konferansının 9'ncusuna sunum hakkı kazandık. Sunumu da başarı ile gerçekleştirdik büyük bir gururla da Kdz.Ereğli'ye döndük' sözleri ile konuştu.