2012 Yılı bütçesini 81 milyon 200 bin TL olarak belirleyen Kdz.Ereğli Belediyesi'nde, müdürlüklerin 2012 yılı hedefleri de meclis üyelerinin onayı ile kabul edildi.

  

2012 Yılında 30 bin ton sıcak asfalt, 70 bin m2 emisyon asfaltı, 6 bin m3'lük istinat duvarı, 20 bin m2 beton kilit parke ve beton bordür yapımı, 10 bin m3 hazır beton işlemi gerçekleştirilecek. Sahilin doğal afetlerden korunması için taşlarla koruma bandı oluşturulacak.  

 

İÇME SUYU HEDEFİ: Belediye meclis üyelerinin onayı ile 2012 Performans Programında yeralan çalışmalardan bazıları ise şu şekilde: Göztepe mevkisinde halkın faydalanması için mesire ve gezi yeri projesi. Önümüzdeki 5 yıl için yeni su kaynakları bulunarak 30 yıllık içme ve kullanma suyu ihtiyacını garanti altına alınması amacıyla Kızılcapınar Barajından içme suyu alınabilmesi konusunda Devlet Su İşleri ve Erdemir ile gerekli çalışmaların yapılmasının takip edilmesi. Yalı Caddesi mevkisinde halkın faydalanması için teras projesinin gerçekleştirilmesi.

 

YENİ PROJELER: Daha düzenli ve rahat bir ortamda alışveriş yapılması için 7 milyon 150 bin değerinde iş merkezi ve balıkhane yapılması. Yeni yapılan kapalı pazaryerinin yanında bölgedeki köylünün kendi ürettiği ürünleri satması amacıyla halkın ihtiyacına cevap verebilecek modern bir köylü pazarı inşaat yapımı. Kırmacı Mahallesine yeni hal tesisi projesi. Erdemir Ofis binasının yanındaki arsa üzerine su sporları tesisleri projesi ve Kaynarca Toplu Konut Bölgesinin çevre düzenleme projesinin yapılması. Yeni Atatürk Kültür Merkezi Projesi yapımı. Yeni terminal, yeni belediye hizmet binası.

 

ULAŞIMDA AKILLI KART: İlçedeki şehir içi özel araç yoğunluğunun azaltılarak toplu taşımacılık hizmetinin özendirilmesi, trafik karmaşasının ortadan kaldırılmasını sağlanması hedefi ile Kdz.Ereğli Belediyesi denetimindeki 110 Özel Halk Otobüsünde akıllı kart kullanılmasını sağlamak amacıyla gerekli alt yapı oluşturularak elektronik ücretlendirilmiş kart sistemine geçilecek.

 

 

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi Kasım ayının ikinci toplantısını Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda gerçekleştirdi. Bir önceki oturuma ait karar özetinin okunmasının ardından, 2010-2014 yılları arasında Ereğli Belediyesi stratejik plan revizyonu hakkında Plan Bütçe Komisyonunun aldığı raporun okunup kabul edildi. Ereğli Belediyesi 2012 yılına ait performans raporunda ise müdürlüklerin 2012 yılında yapmayı planladığı programlar meclisin onayına sunuldu ve tüm meclis üyelerinin kabul oyu ile onaylandı. Ereğli Belediyesi Fen İşleri, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, Ulaştırma Müdürlüğü, Kültür Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Hukuk İşleri Müdürlüğü'nün performans programlarında ise projeler detaylarlı ile açıklandı.

 

30 BİN TON ASFALT

70 BİN M2 EMİSYON ASFALTI

Kdz.Ereğli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünün şehrin fiziki ve sosyal alt yapı çalışmalarının, sosyo-ekonomik sınıflar arasında hizmet farklılıklarını azaltan çağdaş yaşamın gerekleriyle uyumlu halkın ihtiyaç ve beklentilerine cevap veren bir anlayışla yürütülmesi amacıyla 2012 yılı içerisinde çeşitli mahallelerde 30 bin ton sıcak asfalt ve 70 bin m2 emisyon asfalt dökülecek. Şehir merkezine yeni bağlanan mahallelere ve bugüne kadar asfalt yapımı tamamlanamayan mahalle, sokak ve yerleşim yerlerine, asfaltı bozulan yollara bakım, onarım için sıcak asfalt yapımı hedefleniyor.

 

6 BİN m3'LÜK DUVAR

Yine ilçenin çeşitli mahallelerinde belediyeye yeni katılan mahallelerde açılan ve açılacak olan imar yolları kenarlarına, heyelan ve yol kaymalarını önlemek için asfalt ve parke yol olarak yapılan yerlere gereken 6 bin m3'lük istinat duvarı yapımı.

 

PARKE-BORDÜR-BETON

Asfalt yol yapımı uygun olmayan mahallelere parke yol ve çevre düzenlemesi yapımı, yaya yolu kaldırım ve ile park düzenlemeleri ile çevre düzenlemeleri işleri için beton kilit parke ve beton bordür yapımı 2012 yılında 20 bin m2 olarak belirlendi. Yol yapımlarında, yol betan kaplama çalışmalarında istinat duvarı ve tretuar yapımı işlerinde ve her türlü inşaat çalışmalarında kullanılmak üzere 10 bin m3 hazır beton alımı.

 

SAHİLE KORUMA BANDI

Bölgedeki iklimin yağış ve fırtınalı olmasından dolayı hasarlara maruz kaldığından bakım ve onarımların sürekliliğinin sağlanması amacıyla doğal afetlerden koruma amaçlı olarak sahilde meydana gelen ve gelebilecek çökmelerin önlenmesi için taşlarla koruma bandı oluşturulacak.

 

YENİ İŞ MERKEZİ VE BALIKHANE

Ereğli Belediyesi'nin halkın ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yeni bir iş merkezi ve halka hizmet amacıyla daha düzenli ve rahat bir ortamda alışveriş yapılması için 7 milyon 150 bin değerinde iş merkezi ve balıkhane yapılmasına karar verildi. Kent insanının sosyal ve kültürel faaliyetlerinin sağlanması amacıyla park, bahçe ve çeşitli dinlenme alanları yapımı ile sosyal kültürel tesisleri alt yapı ve bina yapımı.

 

TERMİNAL-BELEDİYE BİNASI

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 2012 yılı performans hedefleri ise tek tek açıklandı ve belediye meclis üyelerinin onayına sunuldu. Meclis üyelerinin onayı ile kabul edilen projeler ise şu şekilde: İlçenin Belen Mahallesi mevkisinde yeni şehirler arası terminal projenin yapılması 50 bin TL. Şehir merkezinde bulunan eski terminal bölgesine yeni belediye sarayı ve belediye iş merkezi ile kent meydanı projesi yapılması, Kdz.Ereğli Sosyal, Kültürel Tesis ve Kent Meydanı projesinin yapılması. (pazaryeri mevkisi)

 

KÖYLÜ PAZARI YAPILACAK

Yeni yapılan kapalı pazaryerinin yanında bölgedeki köylünün kendi ürettiği ürünleri satması amacıyla halkın ihtiyacına cevap verebilecek modern bir köylü pazarı inşaat yapımı.

 

KIRMACI'YA YENİ HAL

Artan nüfusa paralel olarak ulusal kalkınma planlarıyla, bölge ve çevre planlarına uygun kentin fiziki toprak kullanımı ile birlikte ulaşım, sağlık, çevre, sosyo ekonomik, kültürel, kentsel estetik imar sahalarının genişletilmesi amacıyla Kırmacı Mahallesine yeni hal tesisi projesi.

 

YENİ AKM BİNASI

Halkın ihtiyaç ve beklentilerine karşılık verecek, çağdaş yaşamın şartlarıyla uyumlu yeni ticari, sosyal, sportif ve kültürel amaçlı projelerin yapılması amacıyla yeni Atatürk Kültür Merkezi Projesi yapımı.

 

SU SPORLARI, YENİ İTFAİYE,

MEZARLIK, KENT MÜZESİ

Erdemir Ofis binasının yanındaki arsa üzerine su sporları tesisleri projesi ve Kaynarca Toplu Konut Bölgesinin çevre düzenleme projesinin yapılması. İlçede yol ve park alanı yapımı için kamulaştırmaların yapılması. Kamyon garajı mevkisine yeni itfaiye hizmet istasyonlarının projelerinin yapılması. Belen mevkisine yeni şehir mezarlığının projesi yapılması. Şehirde bulunan kamulaştırması yapılan tescilli binanın kent müzesi olarak turizme kazandırılması için gerekli proje çalışmalarının yapılması.

 

İZİN VERİLİRSE GÖZTEPE'YE YENİ DÜZEN

YALI CADDESİNE TERAS

Karabük Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulundan gerekli izin alınması durumunda Göztepe mevkisinde halkın faydalanması için mesire ve gezi yeri projesi. İlçenin Orhanlar Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Yalı Caddesi mevkisinde halkın faydalanması için teras projesinin gerçekleştirilmesi. İlçenin imar planı revizyonunun hayata geçirilmesinin sağlanması. İlçeye yeni katılan ve katılacak olan mahallelerin hali hazır sayısal paftalarının hazırlanması ihalesinin gerçekleştirilip sonuçlandırılması.

 

MEVZUATA UYGUN İNŞA

Yapı Kontrol ve Denetim Müdürlüğü 2012 Yılı Performans Hedeflerinde meclis üyelerinin kabul oyu vermesiyle hayata geçirilmesi hedeflenen projeler ise şu şekilde:  Belediyenin imar planı sınırları içinde bulunan alanlarda imarlı yapılaşmayı kontrol altında tutarak, kaçak inşaat ve imara aykırı yapılaşmanın ruhsatlı hale getirilmesi için kontrol ve denetimlerin yapılması, yapıların mevzuata uygun bir şekilde inşa edilmesini sağlamak.

 

ERDEMİR ve DSİ İLE

SU İŞİ TAKİP EDİLECEK

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü 2012 Yılı Performans Hedeflerinde meclis üyelerinin kabul oyu vermesiyle hayata geçirilmesi hedeflenen projeler ise şu şekilde:  İlçenin hızla artan nüfusuna paralel olarak içme suyu ihtiyacını da aynı oranda artmaktadır. Önümüzdeki 5 yıl için yeni su kaynakları bulunarak 30 yıllık içme ve kullanma suyu ihtiyacını garanti altına alınması amacıyla Kızılcapınar Barajından içme suyu alınabilmesi konusunda Devlet Su İşleri ve Erdemir ile gerekli çalışmaların yapılmasının takip edilmesi.

 

YENİ ŞEBEKELER

Yeni katılan mahallelerde içme kullanma suyu şebeke hatlarının yapılması ve bu hatlarda kullanılacak çeşitli çap ve miktarlarda su borusu ek parçalarının alınması, belediyeye yeni katılan mahallelerde 30 bin metre kanalizasyon şebeke hattı yapımı ile bu hatların yapımında kullanılmak üzere çeşitli çap ve miktarlarda toplam 30 bin metre korige kanalizasyon borusu ve ek parçaları alımı 1 adet 5 bin kişilik, 2 adet bin kişilik atık su arıtma tesis ile 1 adet kanalizasyon terfi depo yapılması. Yeni katılan mahallelerde kanalizasyon hatlarının yapılması ve bu hatlarda kullanılacak çeşitli çap ve miktarlarda kanalizasyon borusu ek parçalarının alınması ve arıtma tesisi yapılması.

 

TEMİZLİK İŞLERİNİN ÇALIŞMALARI

Temizlik İşleri Müdürlüğü 2012 Yılı Performans Hedeflerinde meclis üyelerinin kabul oyu vermesiyle hayata geçirilmesi hedeflenen projeler ise şu şekilde:  Alt yapıya önem verilerek şehrin güzel görünümünü, halkın dinlenme ve eğlence alanlarının bakım ve onarımının sürekli yapılarak korunmasını, çağdaş yaşamın gerekleriyle uyumlu, halkın ihtiyaç ve beklentilerine uygun yeni yeşil alanların tespit edilerek yaygınlaştırılmasının sağlanması amacıyla mevcut ve yeni mahallelerde yeni çocuk oyun ve fitnes gruplarının kurulması. şehrin gezi alanı olan sahilde mevcut bulunan yıpranmış havuzların bakımını yapmak mevcut veya yeni mahallelerde park ve yeşil alanların tesisinin yapılması. Atık pillerin diğer atıklardan ayrı toplanması, atık pil toplama istasyonlarının arttırılması. Halkı temizlik konusunda bilgilendirme broşür bastırılması ve dağıtılması. Çevre bilincinin genişletilebilmesi için broşür bastırılması ve dağıtılması. Atık bitkisel yağların işyeri ve evlerde geri kazanılmasının sağlanması çalışmalarına devam edilmesi. Yeni konteynır ve çöp kovası alımları. 31 Mahallenin çöplerinin toplanması, süpürülmesi ve Zonguldak katı atık toplama alanına nakliyesi.

 

ZABITA DÜZENİ SAĞLAYACAK

Zabıta Müdürlüğü 2012 Yılı Performans Hedeflerinde meclis üyelerinin kabul oyu vermesiyle hayata geçirilmesi hedeflenen projeler ise şu şekilde:  Belediye sınırları içinde ilçe halkının esenlik, huzur ve sağlığını koruma bu amaçla yetkili organlar tarafından alınan kararlar, kanunlar, yönetmelikler ve tüzükler çerçevesinde kararların uygulanmasını sağlamak, belediye suçlarının işlenmesini önlemek ve işlenen suçların takip ederek zabıta hizmetlerini daha üst seviyeye taşımak amacıyla mesleki eğitim, seminer çalışmaları. İşyerlerinin denetlenmesi, meydan ve caddelerde düzenin sağlanması. Hizmet aracı alımı.

 

ZARARLI VEKTÖRLER İLE MÜCADELE

Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü 2012 Yılı Performans Hedeflerinde meclis üyelerinin kabul oyu vermesiyle hayata geçirilmesi hedeflenen projeler ise şu şekilde:  Temiz, sağlıklı ve çağdaş bir kent oluşturulabilmesine yardımcı olabilmek için belediyenin sınırları içindeki mahalleler ile mücavir alanlarda yaşayan vatandaşların daha sağlıklı koşullarda et tüketebilmesini sağlamak, insanlara hayvanlardan geçebilecek zoonoz ve salgın hastalıklardan korumak, başıboş sokak hayvanlarını ve sahipsiz hayvanları toplamak, aşılamak, kısırlaştırmak ve sahiplendirmek, halk sağlığını tehdit eden, yürüyen ve uçan vektörlerle mücadele edilmesini sağlamak amacıyla 31 mahallede ve yaklaşık 5 bin 500 hektarlık alanda halk sağlığı için zararlı vektörlerin sayılarının asgari düzeyde tutulması ve bunların bulaştırdığı hastalıklarla daha etkili mücadele edilmesi.

 

ATIK SU DEŞAJ İZNİNİN ALINMASI

Kent içinde başı boş dolaşan hayvanların rehabilitesinin yapılması. Mezbaha atık sularından oluşabilecek çevre kirliliğinin önlenmesi ve atık su deşarj izninin alınması. Kurban Bayramında kurbanlık satış ve kesim yerlerinin oluşturulması, bu noktalarda sağlık kontrollerinin yapılması suretiyle halkın çeşitli zoonoz ve diğer salgın hastalıklardan korumak, vatandaşların kurbanlarını ehil kasaplar eşliğinde hijyenik bir ortamda kesimlerinin sağlanması. 2012 Yılı içerisinde kırmızı ve beyaz et satış yerleri ile balık satış yerlerini denetleyerek satış yerlerinde gerek görüldüğünde sağlık ve hijyen açısından gerekli olan uyarıları yapmak gereken tedbirleri almak.

 

KORKULUK İMALATI

Ulaştırma Müdürlüğü 2012 Yılı Performans Hedeflerinde meclis üyelerinin kabul oyu vermesiyle hayata geçirilmesi hedeflenen projeler ise şu şekilde:  İlçenin düzenli ulaşım hizmetlerinin daha modern bir şekilde her noktaya ulaşması için kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde yeni organizasyon yapıları ve rotasyon programları oluşturmak, ulaşım hizmetlerinin düzenli bir şekilde yürütülmesinin ve denetiminin yapılmasını sağlamak ve liman hizmetlerinin kayman garajı ile atölye hizmetlerinin düzenli bir şekilde yürütülmesinin ve denetiminin yapılmasını sağlaması amacıyla korkuluk imalatı, fens teli çekimi ve montajının yapılması. Otopark alanı genişletilmesi, trafik levhası ve otobüs durağı alımı.

 

TAŞIMACILIKTA YENİ SİSTEM

İlçedeki şehri içi özel araç yoğunluğunun azaltılarak toplu taşımacılık hizmetinin özendirilmesi, trafik karmaşasının ortadan kaldırılmasını sağlanması hedefi ile Kdz.Ereğli Belediyesi denetimindeki 110 Özel Halk Otobüsünde akıllı kart kullanılmasını sağlamak amacıyla gerekli alt yapı oluşturularak elektronik ücretlendirilmiş kart sistemine geçişin sağlanması.

 

KALİTE ARTTIRILACAK

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü 2012 Yılı Performans Hedeflerinde meclis üyelerinin kabul oyu vermesiyle hayata geçirilmesi hedeflenen projeler ise şu şekilde:  Belediye sınırları içinde bulunan işyerlerini kanun yönetmelikler ve tüzükler çerçevesinde ruhsatlandırılması, ruhsatlandırılan işyerlerin denetiminin yapılması amacıyla kurum içi ve dışı eğitim çalımaları ile hizmet kalitesinin arttırılması. Kentteki işyerlerinin halk sağlığı açısından ruhsatlandırılarak sürekli denetime tabi tutulması.

 

KARDEŞ ŞEHİRLERLE

FAALİYETTE BULUNULMASI

Kültür Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü 2012 Yılı Performans Hedeflerinde meclis üyelerinin kabul oyu vermesiyle hayata geçirilmesi hedeflenen projeler ise şu şekilde: Belediye tarafından gerçekleştirilecek kültürel ve sosyal organizasyonlarda birimler arası koordinasyonu sağlamak, sosyal tesislerden yararlanan halkın memnuniyetini en üst düzeyde tutmak için gerekli çalışmaların yapılması, belediye tarafından yapılan 18 Haziran Ereğli'nin kurtuluş kutlamaları, resmi ve dini bayramlar ile ilçenin tanıtılması amacıyla yapılan festival gibi etkinlikler. Yine ilçede bulunan amatör spor kulüplerinin faaliyetlerin arttırılmasının sağlanması. Ulusal ve uluslar arası fonlardan yararlanılması, yeni kaynakların oluşturulması, gerekli araştırmaların ve temasların sağlanması, bu konuda kurumsal yapının kurulması, proje geliştirme çalışmalarının oluşturulması, kardeş şehirlerarası faaliyetlerde bulunulması.

 

HUKUK İŞLERİ

Hukuk İşleri Müdürlüğü 2012 Yılı Performans Hedeflerinde meclis üyelerinin kabul oyu vermesiyle hayata geçirilmesi hedeflenen projeler ise şu şekilde: Belediyeye karşı vuku bulunan her türlü hukuka aykırı eylemler, olaylar sonucu ilgililer aleyhine zamanında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunarak haklarında kamu davası açılmasını sağlamak ve aleyhe açılan tüm davaları kanun ve gelişmeleri zamanında lehte sonuçlandırmak, caydırıcı cezai yaptırımlar uygulanmasını sağlamak, belediye dairelerinden talep edilen konularda görüş bildirilmesi. (Diğer müdürlüklerin performans programı ise yarınki sayımızda okuyabilirsiniz)

 

BÜTÇE BELİRLENDİ

Belediyenin bankalardaki mevduatları ve diğer tüm alacaklarının kamu hizmetine tahsis edilmesi, İşletme ve İştirakler Müdürlüğünün oluşturulmasına ilişkin komisyon raporu okundu. Ereğli Belediye 2012 yılı bütçesi de müdürlük müdürlük okunarak onaya sunuldu. Buna göre 2012 yılı bütçesi giderleri 81 milyon 200 bin TL, gelirleri ise 72 milyon 991 bin TL. oldu.