Türk Hava Kurumu Kdz. Ereğli Şube Başkanı Muhammed Likoğlu, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır’ı parti binasında ziyaret etti.

 

Likoğlu’nun talebiyle AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı hizmet binasında gerçekleştirilen görüşme sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleştirildi.

Likoğlu 23 Kasım Pazar günü yapılan AK Parti 4. Olağan Genel Kurulunun ardından yeninden ilçe başkanlığına seçilen Çakır’a başarılar dileyerek, Ereğli adına önemli projeleri hayata geçirmesini temenni etti. 

Ereğli’de özellikle işsizlik konusunda atılması gereken önemli adımların bulunduğunu anlatan Likoğlu,  bu noktada kendi üzerine düşeni yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Likoğlu “Ereğli’de birlik beraberlik içerisinde güzel şeyler olur. Ereğli’nin zaten en büyük ihtiyacı olan proje birlik ve beraberlik projesidir. Onun dışında birçok projeniz olsa, eğer birlik beraberlik yoksa o projelerin bir tanesini bile hayata geçiremezsiniz. Hem yerelde hem genelde iktidar olmanızdan dolayı bu konuda sizin sorumluluğunuz daha fazla. Eminim sizler de bunun farkındasınız. İnşallah herkesle kucaklaşıp, birlik beraberlik içerisinde Ereğli’ye güzel şeyler yapılır. Bugün de yönetimimizle birlikte sizleri ziyaret edip hayırlı olsun diyelim istedik. “ diye konuştu.

 

 

KDZ. EREĞLİNİN SORUNLARINI ÇOK İYİ BİLİYORUZ

Çakır’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,   Likoğlu ve yönetim kuruluna teşekkür etti. Çakır, “Ereğli adına haftanın 2 gününü Ankara’da geçireceğini belirterek, sorunları çok iyi biliyoruz ve bu sorunların çözülmesi adına Ankara’da ilgili bakanlıklarda girişimlerimizi sürdüreceğiz.  Ereğli’de çok büyük sorunlar kalmadı. Çoğu sorunu çözdük, kalanların çözülmesi adına da çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

 

 

KONGREYİ BAŞARIYLA YAPTIK

Kongrelerini başarıyla yaptıklarına dikkat çeken Çakır şunları söyledi:

“İki yıldır görevdeydik zaten. Süratli bir şekilde Ereğli’nin ihtiyaçları ile ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz. Biz bu dönemimize ustalık dönemi diyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte Ereğli’nin çıtasını daha da yükseltmek zorundayız. Bütün sorunları analiz ediyoruz, raporluyoruz, kendimize göre çalışıyoruz.

Yani Ereğli’de şuan sağlık problemi diye bir sorunumuz kalmadı. Ereğli’de üç özel hastane ve bunların yanında yeni Ereğli Devlet Hastanemizle birlikte önümüzdeki 20 yıl için sağlık sorunu yaşamayacağımızı düşünüyoruz. Yeni Devlet Hastanemizin bir tek köprülü kavşak ve yol sorunu var. Onu da yatırım programına aldırdık. İnşallah onu da önümüzdeki sene hizmete açacağız. Eğitimle alakalık ilçemize iki yılda 14 tane okul kazandırdık. Ama yeterli mi diye sorarsanız yeterli değil. Şuan 3 tane lise, 4 tane ortaokul, 1 tane de Yazıcılar Köyü’ne ilkokula ihtiyacımız var. Bunları tamamladığımız zaman Ereğli tekli öğretime geçebilecek. Yine bir Fen Lisesi sıkıntımız vardı. Yakinen takip edip ilgilendik. İhalesi yapıldı ve müteahhit çalışmalara başladı. İnşallah 60 gün içerisinde binayı eğitimi açacağız. Ondan yana bir sıkıntımız yok. Yollarla alakalı da şehir içindeki yolları verdik yapıyoruz. Müteahhidin zamanı geniş diye biraz yavaş ilerliyor. Ereğli-Zonguldak yolu bu sene bitmeden iyi bir yere gelecek. Bu konuda çözemediğimiz bir tek Ereğli-Devrek yolu var. Ereğli-Devrek yolunun çözümü ile ilgili de Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarından bir randevu talep ettik bu konuyu kendisine ileteceğiz. Bu yol bizim için olmazsa olmazlarımızdan bir tanesi.

 

 

BİR MASA ETRAFINDA TOPLANACAĞIZ”

 

Ereğli’nin bütün değerlerini bir masa etrafında toplamaya çalışıyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası’nın Organize Sanayi’de kitaplarla alakalı, mahsuplaşmalarla alakalı bir talebi olmuştu. Biz de Bakan Bey’den randevu talep ettik. Zannediyorum, bu hafta bir randevumuz olacak. Yani bunun gibi şehirde birikmiş sorunları çözmemiz lazım. En önemli sorun olarak birinci sırada işsizlik geliyor.

 

 

“HEMA GÜNDEMDEYDİ”

 

HEMA’nın maden ocakları ile ilgili bir sıkıntı vardı. Dün bu konuyu Ak Parti Devrek İlçe Kongresi öncesinde Sayın Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç’a ilettik. Kendisi de konuşmasında buna yer verdi. Konuşmasında bu konuda işverenin üstündeki yükü azaltacak şekilde yeniden çalışma yapılacağına yer verdi. Zonguldak için madenlerimiz olmazsa olmazımız. Yaklaşık 850 kişinin çalıştığı HEMA bu durumla karşı karşıya bu da bizi son derece üzüyor. Biz yeni istihdamlar oluşturmaya çalışırken böyle toplu istihdamın olduğu, maaşların gününde ödendiği yerlerde bu tür sıkıntıların olması hakikaten bizi üzüyor. Bunların hepsini geniş bir çerçevede çözmeye çalışıyoruz. Bundan sonra da istişareleri daha sık yapacağız. Sizlerin de bizlere önerdiğiniz fikir ve projeleri sonuna kadar alır taşırız. Çünkü Ereğli hepimizin. Biz belediye de bu konularda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde açıklayacağız; inşallah spor bakanlığından olimpik yüzme havuzu, stadyum ve daha farklı konularla ilgili Ereğli’ye müjdeli haberlerimiz var son onayı çıksın diye bekliyoruz.”

 

 

“BU İŞLERİ TAKİP EDİYORUZ”

Bu ayın sonunda eski adliye binası tamamen boşaltılarak yeni yerine taşınacak. Belki bu durumla ilgili çarşı içinde bir sirkülasyon eksikliği yaşanacak ama bu konuda da eski devlet hastanesinin olduğu yeri fakülte yapma konusunda girişimlerimiz devam ediyor. Belli bir yol kat ettik. Sayın Milletvekilimiz Ercan Candan Beyin de bu konuda ciddi bir katkısı var. Başbakanımıza birkaç kez bizzat bu konudaki talepleri iletmiştir. Yine ERDEMİR’in Metalürji Fakültesi ile ilgili bir desteği var. Bizler de teşkilat olarak bu konuları takip ediyoruz.”

Gerçekleşen ziyarette AK Parti Yönetim Kurulu Üyeleri ile Türk Hava Kurumu Kdz. Ereğli Şube Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.