Kdz.Ereğli Belediye Başkanı ve Başkan adayı Halil Posbıyık, projelerini düzenlediği toplantı ile açıkladı. Yaklaşık 50'ye yakın gazetecinin katıldığı ve Mavi Organizasyonda yapılan toplantıda Posbıyık sinevizyon gösterisi eşliğinde projelerini katılımcılara anlattı. AKP'nin Kdz.Ereğli'deki projelerini açıkladığı toplantıyı ve projelerini eleştiren Posbıyık, Milletvekili Ercan Candan, Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş başta olmak üzere eleştirilerde bulundu, sert sözler söyledi.

 

"AYRANI YOK İÇMEYE"

Basın toplantısı böyle olur, google'den almışlar yapmışlar, inovasyon merkezi deniliyor Ereğli'ye ne lazım, Bozhane uzay merkezi kuruyoruz Ereğli'ye, ayranı yok içmeye atla gider gezmeye. Koşu atları için çiftlikler kuruluyor ya bu gençliğimde Yalı Caddesi önünde denize girerdik oraya kadar deniz gelirdi demir çelik denizi doldurdu, curufları doldurdu bu kitaba göre üstünü yaya yolu yapıyor altına da tünel yapıyor arabaları oradan geçiriyor, orası deniz seviyesinde oradan arabalar geçer mi? Arabalar yüzer orada.

 

ATATÜRK ANITI KALDIRILACAK TEPKİSİ

Bizi kandırmaya mı çalışıyon Ereğli halkı bu kadar saf mı? Atatürk Anıtını oradan kaldırıyor havuz yapıyor nah kaldırırsın kaldır hadi bakalım? Bana süs havuzu yapıyorsun diye çatanlar Atatürk Anıtının olduğu yeri kaldırıp süs havuzu yapıyorlar, dün sahilde çalışıyorsun süs havuzu yapıyorsun diye beni eleştiriyordunuz, Alemdar Gemisi'ni oradan kaldıracaklarmış, nah kaldırırsın. Atatürk Kültür Merkezi'ni kocaman daire çizmişler, yer belli, hazinenin yeri, ebatları belli, nereye yapacaksın, öyle daireler falan nasıl yapıyorsun, marina yapılıyormuş ya liman içerisinde birşey yapılmaz, 8 senede ben dolgu yaptım.

 

"EFSUNLU BAŞKAN DEĞİLİM"

Hüseyin Uysal bunları bilmez, kendisi de yoktu anlatamaz. Bende uzay merkezi, inovasyon merkezi, tüneller, Atatürk Anıtını kaldırma gibi bir olay asla yok. Gerçekçi belediyenin yapacağı projeleri hazırladık. Belediye Başkanının kendisinden bile haberi yok ki meclis üyelerini bile yapmadı, bana ihanet eden Ak Partililer ile oy kullananları aldı partiden gittiler. Benim ihanet ettim diye gönderdiğim adamları listene koy sana ihanet etmeyecekler mi bunlar? En kısa zamanda edecekler, göreceksiniz? Ben Ak Parti içerisinde çok kadrolar var neden bunları getirdiler anlamadım. Bana diyorlar ya efsunlu diyorlar festivalde yağmur yağmaz rakipler de karşısında deviriyor, ben efsunlu değilim, kenar mahallelerde geliyorum. Ben herkese yardım ediyorum, yüce Allah bana yardım ediyor. Hatta Ak Parti'nin listesini şerefsizim ben yaptırmadım öyle diyorlar, valla billa ben yaptırmadım.

 

EREĞLİ'DE OTOPARK SORUNU KALMAYACAK

Belediye Hizmet Binası ve Barış Meydanı: Kentimiz şehirler arası otobüs terminalinin Kepez'de yapımı süren yeni tesisine taşınmasıyla boşalacak alanın İnönü Parkı tarafından modern Ereğli'ye yakışacak belediye hizmet binası yapımına başlayacağız. Boşalan alanın minibüs durakları tarafından 3 bin metrekarelik arsa Kaymakamlık Hizmet binası olarak değerlendirilmesi konusuyla belediyemizce bedelsiz olarak verilecektir. Var olan Kaymakamlık binasının belirttiğimiz arsada yapılması yanında Adliye binasının da yapılmakta olan yeni hizmet binasına taşınmasıyla ortaya çıkacak toplam 3 bin metrekarelik alan barış meydanı olarak değerlendirilecek ve barış meydanının altına 8 bin metrekarelik alanda 320 araçlık bir otopark yapılacak. Belediye hizmet binası projesi ulusal mimari proje yarışması kapsamında ülke düzeyinde yapılacak yarışma sonucu saptanacak olan proje toplam 12 bin metrekarelik bir alanda uygulanacak olup projede servis hizmet birimleri yanında toplumsal kültürel ve sanatsal etkinliklerin yapılacağı çok amaçlı salonlar yer almaktadır. Halil Posbıyık sözü veriyorum size Ereğli'de otopark sorunu kalmayacak.

 

ERCAN CANDAN'A ELEŞTİRİ

Bu yeri devletten aldık tahsisini yaptırdık projeleri çizildi buraya Devlet Tiyatroları gelecek, sahne ebatları falan ona göre yapıldı, 500 kişilik sinema salonu ve konferans salonu var. Bu binanın yapım maliyetinin yarısı Turizm Bakanlığından karşılanacak, binanın arkasında otoparklar var. Ercan Candan, Kemer'e gitmiş, bazı gazetelerde yazıyor, ona yeri tahsis ettim demiş, bilmiyorum Atatürk Kültür Merkezinin yeri babasından falan mı kaldı, tahsis etmiş, sen necisin Ercan Candan, sen milletvekilisin, milletvekilliğine bak ne tahsisi yapıyorsun. Ben İller Bankasından kredi alıyorum faizini ödüyorum tekrar ödüyorum. Bana Ercan Candan'dan bir tek para bile gelmemiştir, yalan söylüyor, onu yalancılıkla söylüyorum. Ereğli'yi hep engellemiştir, faydası olmamıştır, hayalet gibi adamdır, mertçe konuşsunlar, vatandaşın yanına gidip yalan söylemesin.

 

BELEN KENT MEZARLIĞI VE ŞEHİTLİK

Belediyemiz 130 bin metrekarelik alanı kendi öz kaynaklarıyla kamulaştırdı ve ihale usulüyle projesini hazırlattı. Türkiye'nin en iyi projesini buraya yapacağım. Bu arsa üzerinde cami, şehitlik, idari bina, morg, gasilhane, hizmet lojmanı, taziye mutfağı ve aile mezarlarının da olacağı parselizasyonu yapılmış Türkiye'nin en modern mezarlıklarından birisi olacaktır. Şehitlik Projemiz var, bunu askeriyeden aldık, ebatları boyutları konusunda. Şehitlerimizin mezarlığı olduğu gibi tören alanı da yaptık.

 

YENİ HALK PLAJI

Kantarın olduğu yer "İşte Bir Plaj Daha Yeni Halk Plajı" projesi. Denizin mavisi, ormanın yeşili, güneşin sarısı bu üç rengin tüm tonlarıyla doğaya can verdiği Ereğli'nin en güzel noktalarından biri. 13 Bin metrekarelik bir alan bunun içerisinde yüzme havuzları, açık ve kapalı, oturma grupları, aqua parkı, kışın da burada gençlerin oturabileceği kapalı mekanlar var. 

 

YERALTI KONTEYNIR UYGULAMASI

İlçemizde önümüzdeki dönem büyük hacimli yeraltı konteyneri kullanımına geçilecektir. Çünkü yeraltı konteynerleri çok az yer işgal edeceği gibi görüntü kirliliği ve koku gibi çevre sorunları yaşanmayacaktır. Ayrıca çöp konteynerlerinin hurda toplayıcılar tarafından karıştırılarak dağıtılmasının önüne geçilecektir.

 

MİLLET MEYDANI VE KÜLTÜR MERKEZİ

Ereğli pazaryerinde bulunan tek katlı dükkanların belediyemizce yapılan balıkhane ve iş merkezine taşınması sonrasında bu alan, Millet Meydanı" ve "Kültür Merkezi" olarak kullanılacaktır. Kapalı pazaryeri ile Kültür Merkezi arasındaki alana 1800 metrekare kapalı köylü pazarı yapılacak. Millet meydanı altında toplam 7 bin metrekarelik alanda katlı 280 araç kapasiteli yeraltı otoparkı yapılarak çarşı içi otopark sorunu önemli ölçüde çözülecektir. Kültür Merkezinde 250 kişilik çok amaçlı bir salon gerektiğinde iki farklı salona ayrılabilecek 380 kişi kapasiteli nikah salonu ve sinema salonu yer alacak. Kültür Merkezinin fuayesi kokteyl, küçük çarpı sergi, toplantı, kutlama, resepsiyon ve konuk karşılama gibi etkinlikler düzenlenecek biçimde olacak.

 

ÇARŞI ÜSTÜ KAPANIYOR

2013 Yılı içinde çarşı merkezindeki Yukarı Sokak'ta Ereğli Belediyesi tarafından yapılan, "Çarşı Üstü Kapatma Projesi" esnaf ve vatandaşlarımızın beğenisini kazandı. Aynı bölgede bulunan diğer sokaklardaki çarşı üstlerinin kapatılması için de esnaflarımız tarafından imza toplandı. Çarşı üstlerinin kapatılması ve aydınlatılması ile esnaf ve vatandaşlarımızın kötü hava koşullarından korunmasının yanı sıra tarihsel bir özelliği olan çarşıda yeni bir mekan yaratılmış olacak. Bütün sokakların üstleri kapatılarak daha konforlu alışveriş noktası oluşturulmasını hedefledik. Bu konfor sayesinde de vatandaşlarımız günün geç saatlerine kadar alışverişlerini yapabilecek, esnafımız daha sağlıklı ortamlarda çalışarak müşterilerinin taleplerini karşılayabilecekler.

 

KALETEPE TELEFERİK PROJESİ

İlçemizle özdeşleyen değerlerden biri de Kaletepe (Kirmanlı Tepesi) adlı doğal yükseltidir. Limana ve kente egemen olan bu tepe Ereğli'ye kuşbakışı panoramik bir görüntü sunan bir seyir terasıdır. Daha önce yapmayı düşündüğümüz Göztepe Teleferik Projesi için ilgili makamlardan gerekli izinler almaya çalıştık. Bu vizyon projemizi Kaletepe'de gerçekleştirmeyi planladık. Teleferik Projesinin üst istasyonu şehrimizin en güzel seyir noktalarından biri olan Kaletepe yanında bulunan günübirlik tesis alanı, alt istasyon ise sahil bandımızda bulunan amfi tiyatro alanı olacak.

 

ŞEHİR STADYUMU VE SPOR KOMPLEKSİ

Yıllarca ilçemiz kulüplerine ve sporcularımıza hizmet veren Beyçayırı Sahasının yeterli olmadığı şehir içinde kalmasından dolayı trafik ve ulaşım sorunu oluşturduğu bir gerçek. Bu sebeple de Deli Hakkı Bölgesinde 66 bin metrekarelik alanı şehir stadyumu ve spor kompleksi olarak düzenleyeceğiz ve ilçemize hak ettiği modern bir spor alanı oluşturacağız. Ayrıca Belen Mahallesinde yapımı devam eden yeni hastane karşısındaki 22 bin 500 metrekarelik alanı spor alanı olarak düzenleyeceğiz.

 

KIRMACI MAHALLESİ KATI ATIK DEPOLAMA ALANI

Kırmacı Mahallesinde bulunan 35 bin metrekarelik alan 1987 yılından 2011 yılına kadar çöp depolama alanı olarak kullanılmıştır. 2011 yılından itibaren katı atıkların Zonguldak Sofular Köyü düzenli depolama alanının gönderilmesine başlanmıştır. Proje bedeli belediyemiz tarafından karşılanan proje uygulama aşamasına gelmiştir. Kırmacı Mahallesindeki eski çöp depolama alanı kapatılarak çevreye uyumlu hale getirilmesi için Ereğli Belediyesi ve İller Bankasının ortaklaşa çalışmasıyla 2013 yılında alanın ıslah projesi hazırlanmıştır. Projenin uygulanması ile alandaki çöp gazı ve su drenajı kontrol altına alınarak zararsız hale getirilecek eski depolama alanı şekillendirilip örtü tabakalarıyla kapatılarak yeşil alan haline getirilecek.

 

BOZHANE YENİ BALIKÇI LOKANTALARI

Ereğli, Batı Karadeniz'in en görkemli kıyı kentlerindendir. Balık çeşidinin bol olduğu ilçelerde biri olan en taze balığı yeme şansına sahip bir kentiz aynı zamanda. Trafik Eğitim Parkı ile Çınaraltı Cafe arasında yapılacak balık lokantaları ve şehir lokali denize sıfır konumu açık ve kapalı alanları, modern mimarisi ile halkımıza sevdikleriyle birlikte balık ziyafeti yaşayabilecekleri nezih mekanlar sunacağız. 

 

ATIK SU PAKET ARITMA TESİSİ

İlçemiz sınırlarına yeni katılan mahallelerin kanalizasyon hatları tamamlanmıştır. Bunlarla birlikte 2010 yılında Topçalı Mahallesinde  1 adet 1 bin kişilik ve 1 adet 500 kişilik olmak üzere 2 adet atıksu paket arıtma tesis yapılmıştır. Belediyemize yeni katılan mahallelerden Göktepe, Hamzafakıhlı, Kıyıcak, Kocaali Ahmetcikler ve Bölücek adlı mahallelerin toplam 4 bin 800 kişilik kapasiteye sahip Atık Su Paket Arıtma tesisi inşaatı tamamlanmış olup tesisler önümüzdeki günlerde faaliyete geçecektir.

 

SEVGİ PARKI PROJESİ

Ereğli Bozhane mevkisi Çınaraltı girişinin hemen yanındaki Sahil Sıhhiye Binasının mülkiyetini 450 bin TL ödeyerek kamulaştırdı. Sahil sıhhiye binası boşaltıldıktan sonra binanı yıkımı gerçekleştirip projenin uygulanmasına başlayacağız. Bu düzenleme sayesinde sahil bandı ile limanımızın eşsiz güzelliğini birleştiren güzel bir çalışmaya imza atacağız. Sevgi Bahçei içerisinde çocuk parkı bebek bakım odası fiskiyeli süs havuzu ve çok sayıda oturma donatıları yer alacaktır.

 

KIZILCAPINAR İÇME SUYU ARITMA TESİSİ

Kızılcapınar Barajından Süleymanbeyler Köyüne su taşıyan ve yapımı tamamlanan ham su hattının çıkışına 70 bin metreküp gün kapasiteli ileri teknolojiyi içeren içme ve kullanma suyu arıtma tesisi yapımı ihalesi gerçekleştirilmiştir. Bu proje ile Ereğli'nin 50 yıl sonraki nüfusunun içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacaktır. Ereğli'deki su depolarına iletecek olan 19 bin metre isale ve terfi hattı ile 11 bin 500 metreküp kapasiteli su depoları yapımı ihalesi de gerçekleştirilmiş olup önümüzdeki aylarda yapımına başlanacaktır. Tüm bu sistemlerin yapım süresi 750 gün olarak saptanmıştır. 

 

PİKNİK ALANLARI

Kestaneci, Kepez ve Ömerli Mahallelerinde yapılan piknik alanlarıyla halkımız için yeni dinlenme ve eğlence alanları oluşturuldu. Bunun dışında Kavaklık, Belen, Elmatepe, Kepez, Bağlık'ta yeni piknik alanları oluşturmaya çalışmalarına başlanmıştır. Bu alanlarda mini hayvanat bahçeleri, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, oturma grupları, egzersiz araçları gibi düzenlemelere de yer verilecektir.

 

ÖĞRENCİ YURT BİNASI

Erdemir yöneticilerinin Ereğli Belediyesi ile işbirliği yaparak Ereğli sorunlarına eğitilmesini gösteren en önemli ve güzel yaklaşımı, Site Kulüp tesisinin altında bulunan 88 Evler adıyla bilinen 42 dairenin bulunduğu 9 bin 500 metre karelik alanın ve bu alanın karşısında bulunan 4 bin 480 metrekarelik arsaların tapusu öğrenci yurdu yapılmak üzere Erdemir tarafından belediyemize verildi. Biz de Ereğli'de öğrencilerimizin konaklama mağduriyetlerinin gidermek üzere önümüzdeki günlerde bu tapuları öğrenci yurdu yapılmak üzere Kredi Yurtlar Kurumu'na devredeceğiz.

 

"SENDİKA BAŞKANINI DA GÖNDERECEĞİM"

Erdemir Genel Müdürü ile her akşam beraberiz, İdare Meclisi Başkanı ile görüşüyoruz. Çakma sendikacı var şimdi de siyasete soyundu ona cevabını vereceğim onunla görüşeceğiz. Erdemir işçisinin yüzde 35 maaşını alan Oğuz Özgen'i gönderdim onu da göndermezsem, o da gidecek. Hesabını ben soracağım çıksın karşıma konuşsun bakalım. 

 

OSMANTEPE ÜNİVERSİTE KAMPÜS ALANI

Ereğli'dedaha önce 350 yataklı hastane yapımı için gündeme gelen ancak yol sorunu nedeniyle vazgeçilen eğitim fakültesinin karşısında Osman tepe adıyla anılan 300 bin metrekarelik alanı önceki rektörümüz Bektaş Açıkgöz ile birlikte incelemiştik. Rektörümüz üniversite kampüs alanı olarak önerdiğimiz bu alanı uygun buldu. Belediye olarak yeni yaptığımız imar planı revizyonunda bu bölgeden geçecek 40 metre genişliğinde bir çevre yolu planladık. Söz konusu alana ait hali hazır çalışmaları tamamlandı. Zemin etüdleri yapım aşamasında olup zemin etüdleri bittikten sonra imar planları hazırlanacak.

 

GEMİ İNŞAA MÜHENDİSLİĞİ ALANI

Dağlar Mahallesinde tersaneler bölgesi karşısındaki taş ocağının bulunduğu yörede yaklaşık 0 bin metrekarelik alanının hali hazır haritaları tamamlandı. Söz konusu alanda jeolojik zemin etüdleri yapım aşamasında olup bu çalışma tamamlandıktan sonra söz konusu alan BEÜ Mühendislik Fakültesi Gemi İnşa Mühendisliği bölümüne ait olmak üzere imar planına işlenecek.

 

İKİNCİ EL OTU GALERİLERİ

Belen Mahallesinde 14 bin 250 metre karelik alanın imar planları yapılarak 2 Temmuz 2012 tarihinde oto galericiler alanı olarak ayrılan alan oto galericileri kooperatifi tarafından satın alınarak proje çalışmalarına başlanmıştır.

 

SEBZE VE MEYVE HALİ

İlçemizin önemli ihtiyaçlarından biri haline gelen sebze meyve hali önümüzdeki dönemde yapılıp pazar esnafımızın hizmetine sunularak, halkımız tarafından daha kaliteli daha ucuz ve daha güvenli ürünlere kavuşması sağlanacaktır.

 

GÖZTEPE SEYİR TERASI

Belediyemizce hazırlanan Göztepe Seyir Terası projesinde danışma ve güvenlik birimi, tuvalet, aydınlatılmış yürüyüş yolları, engelli yürüyüş yolu, tekerlekli sandalye, oturma grupları, çöp kutuları, fotoğraflı bilgi panoları, endemik bitki bahçesi, sabit seyir dürbünü ve minyatür deniz feneri gibi ayrıntılar yer almaktadır.

 

TOPTAN 76 YAŞINDA

Bana durmadan 70 diye yaşıyorlar ya 45 doğumluyum ama Köksal Toptan 76 yaşında ona laf yok, Halil Posbıyık'a laf var. Halil Posbıyık eserler yapıyor Köksal Toptan Zonguldak'ta 40 sene başımızda ceketini asabileceği bir tane çivi göstersin gideyim ellerinden öpeyim. 

 

YAPILAN ÇALIŞMALAR

Batı Karadeniz'in en modern ve en büyük otobüs terminali inşaatı devam ediyor. Belediye iş merkezi ve balıkhane projesi. Mezarlıklar ve cenaze hizmetleri, evde sağlık ve bakım hizmetleri, Cumhuriyet Halkevi, belediye halk plajı, yöresel kültür evleri, Cem ve Kültür Merkezi, Kestaneci Piknik Alanı, Kepez Piknik Alanı, Ömerli Piknik Alanı, Ereğli Eğitim Fakültesi Peyzaj çalışması, kanalizasyon, yağmur suları, parklar, fitness spor aletleri, kaldırım ve çevre düzenlemeleri, taş duvar yapımı, cami avlularının üzerlerinin kapatılması, bisiklet yolu, Kent kart uygulaması, atölye çalışmaları, Cehennemağzı amfi tiyatro, beyçayır stadı bakım onarımı, kapalı pazar yeri, Yalı Caddesi üst geçit, halı sahalar, Kaynarca Toplu Konutları, Ereğli Kent Müzesi ,Akeron Vadisi Kazı Çalışmaları, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi.

 

CUMHURİYET ELDEN GİDİYOR

Yalı Caddesini anlatmaya gerek yok son zamanlarda Devlet tarafından baskı var, 30 Mart tarihinde birşeyler yapın. Sosyal hayatımızı da götürdüler. Kutulardan paraları görmekten bıktım artık, televizyonlarda euro dolarları görmekten bıktım. Suriye'nin kenarında El Kaide, ülkeyi bölmek için PKK bekliyor. Ben CHP'nin belediye başkan adayı değilim ben Türkiye'nin belediye başkan adayıyım. Bu seçim Cumhuriyet Halk Partinin veya herhangi bir partinin seçimi değil bu seçim Türkiye'nin geleceğinin seçimidir. Eğer bu seçimde bu sandıkta bu hükümete fren yaptıramazsak yine palazlanırlarsa bundan sonra ben tecrübeli bir adamım sandık görmeyeceksiniz. Sandık koysalar da oylar içine dolmuş olacak bunlar hırsızlıkta bir numaralar, sandıktan netice çıkmayacak. Son şansımızı kullanıyoruz, Allah için. Bölücülük yapmaya hiç kimsenin hakkı yok. Bu ülkeyi dedelerimiz ninelerimiz aç ve aç mermi taşıyarak canlarını vererek yüzbinlerce şehit vererek cumhuriyetimiz kuruldu şimdi Cumhuriyet elden gidiyor, rejim değişiyor. Lütfen herkes ayağa kalksın. 

 

"NE YAPACAKLARINI BİLİRLER"

Bizim yaptığımız mitinge bakın hep halkımız var. Onların yaptığı mitingde bir sendikalılar vardı, sendika işçileri bu sendika ne derse onu yapıyorlar sendikalılar ama sandığa gittiğinde ne yapacaklarını bilirler. Benim Türk Metal Sendikası ile problemim yok o başında durmadan yalan söyleyen baskı yapan işçinin yüzde 35 paralarını çalan adamla işim var o adamı buradan göndereceğim. Oraya gelen Zonguldak'tan, Ormanlı'dan köylerden gelenleri tanımıyoruz, 50 tane adam bıraktık bakın diye kimseyi tanımıyoruz dediler. Onların gelenlerin yarısı oy vermeyecekler ki algı yaratmaya çalışıyorlar, Tayyip Erdoğan günlük 30 TL yevmiye köfte ekmek veriyor, bunlar da bindirme kıtaları getiriyorlar. Nah yaratırsınız algıyı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)