Zonguldak Barosu Başkanı Kerem Ertem, 3 aylık dönem içerisinde yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

6 Eylül 2011 tarihinde başlayacak olan adli yıl nedeniyle 3 aylık çalışma periyodunu oluşturduklarını dile getiren Zonguldak Barosu Başkan Kerem Ertem, son zamanlarda çocuklara yönelik şiddetin artması nedeniyle de Bahçeşehir Üniversitesi ile birlikte ortak proje düzenlediklerini belirtti.
Almanya’nın Hamm Kenti Barosu ile kardeş baro olarak ortak çalışmalara imza atacaklarını belirten Baro Başkan ıKerem Ertem, çalışmaları şu şekilde anlattı:
“6 Eylül adli yıl açılışından itibaren 3 aylık çalışma periyodu oluşturduk. Bunların ilki adli yıl açılışı ile başlayacak. 6 Eylül’de basın açıklamamız ve ardından adli yıl açılış törenleri gerçekleştireceğiz. Eylül ayının 20-25’i arasındaki zaman diliminde Bahçeşehir Üniversitesi’nden Amerikan Barolar Birliği ile ortaklaşa planladığımız “Kadına Yönelik Şiddet ve Kadın Hakları” ile ilgili çalışma yapılmak üzere iki öğretim üyesini ağırlayacağız. Bunlar Zonguldak’ta kadın örgütleri ile kadın dernekleri ile ve kolluk kuvvetleri ile ön görüşmeler yapılacak. Bu ön görüşmelerden hazırlanan raporu daha sonra ekim ayının son haftasında Zonguldak’a gelerek tartışmaya açacağız.
Bahçeşehir Üniversitesi ile bir başka projemiz de “Suça İtilen Çocuk”, “Suç Faili Çocuk” konusunda olacaktır. Bilindiği üzere son zamanlarda çocuklara yönelik şiddetin arttığını, çocuğa yönelik suçların arttığını veya çocukların içerisinde bulunduğu, faal olarak olduğu suçların artış gösterdiğini anlıyoruz.  Zonguldak Barosu olarak avukat görevlendirilm-elerindeki çocuk suçlarındaki artıştan bunu çıkartıyoruz. Bu konu ile ilgili de gerek avukatlara yönelik gerekse bütün hukukçulara yönelik, kolluk kuvvetlerine yönelik bir eğitim çalışması planlıyoruz. Bahçeşehir Üniversitesi de bu konuda bize kamusal destek verecektir. Bir başka çalışmamız da Almanya’nın Hamm Barosu ile olacaktır.
Hamm Barosu kardeş baro olarak Zonguldak Barosu ile ortak çalışmalara imza atacaktır. Bilindiği üzere Hamm şehri Ruhr Havzası’nda bulunuyor. Yani bir maden havzasında bulunuyor. Zonguldak ile Hamm ilinin benzer nitelikte olduğunu tespit ettik, Hamm Barosu Başkanı’nın bize yazmış olduğu mektuptan da anlaşıldığı üzere çok Zonguldaklı var.
Benzer nitelikli, benzer iş kollarında ağırlık kazanmış, iki emek yoğun şehrinin iki barosu karşılıklı olarak görüş alışverişinde bulunacaklar. Çalışma içerisine girecekler. Zonguldak Barosu olarak meslektaşlarımıza yönelik olarak da sosyal yardımlaşma fonunun harekete geçirmeyi düşünüyoruz.”