Zonguldak Ereğli ve Çevresini Kalkındırma Derneği (ZERÇEV) Başkanı Cevat Kır, ilçe genelinde okullar arası başlatılan, Benim de bir iş fikrim var projesine Milli Eğitim Bakanlığının da destek vermesi ile Zonguldak, Bartın ve Karabük İl'lerini de kapsayan bir proje haline dönüştürüldüğünü söyledi.

 

Girişimcilik ruhunu daha çocukluk ve gençlik dönemlerinden itibaren geliştirilmesi, yenilikçi fikirlerin teşvik edilmesi amacıyla başlatılan yarışmanın gördüğü ilgi ve organizasyon kalitesi nedeniyle bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından desteklenmeye değer bulunan projeler arasında yer aldığını açıklayan Kır gazetecilere yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

 

Bu yarışmayla amacımız, ihtiyacımız olan bu idealist neslin yetişmesine katkı sunmaktır. Bu çabalarımıza Milli Eğitim Bakanlığı'nın da sahip çıkması hem bizler hem de bu yarışmaya katılacak öğrenciler açısından güçlü bir motivasyon sağlayacak. Şimdilik 3 ilimize genişleyen yarışmamızın kapsamını önümüzdeki yıllarda önce tüm Türkiye'ye sonra da Karadeniz çevresindeki ülkelere yaymak gibi hedeflerimiz var. Bu gelişmelerin bizi bu hedeflerimize bir adım daha yaklaştırdığını düşünüyoruz

 

Özel ve resmi, ortaokul ve lise tüm öğrencilerin 13 Mayıs 2013 tarihine kadar projelerini gönderebilecekleri yarışmada dereceye girecek öğrenci ve rehber öğretmenlere ise altın hediye edileceği hatırlatıldı.