Zonguldak Belediyesi işi ve memurlarına dağıtmak üzere anlaştığı 300 bin TL'lik promosyon anlaşmasının dağıtılmadığı iddiaları üzerine açılan emsal davalarında üç çalışana promosyonları tahsil edilerek dağıtıldı.

Zonguldak Belediyesi'nin 2007 yılında bir bankayla protokol anlaşması yaparak, anlaşma kapsamında 300 bin TL'lik promosyon parasının belediyeye ödendiği belirtildi. Ancak iddialara göre belediyenin bu promosyon bedellerini işçi ve memurlara dağıtmadığı öne sürüldü. Zonguldaklı avukat Abdullah Akbaş, Zonguldak İdari Mahkemesi'nde görülen davayı kazandıklarını söyledi. Bu süreçte karara itiraz eden belediye avukatlarının itirazının reddedilmesi üzerine promosyon paraları tahsil edildi.
Yaşanan süreç hakkında açıklamada bulunan Av. Abdullah Akbaş, "Anlaşma kapsamında 300 bin TL banka tarafından Zonguldak Belediyesi'ne ödendi. Ancak 2007 yılında Zonguldak Belediyesi bu bedelleri işçi ve memura dağıtması gerekirken, bu bedelleri dağıtmamıştır. Bunun akabinde biz 2010 yılında bu konuyu yargıya taşıdık. 5 işçi ve 3 memurla alakalı emsal davalar açtık. Bunlardan 3 memurla alakalı davamız Zonguldak İdari Mahkemesi'nde görüldü. Akabinde mahkeme lehimize karar vererek promosyon bedelinin
ödenmemesi işlemini iptal etti ve promosyon bedellerini tarafımıza verilmesine karar verdi. Bu süreç zarfında basına yansımıştı. Akabinde Zonguldak Belediye Başkanlığı vekiller ve avukatlar aracılığıyla karara itiraz etti. Karar, Bölge İtiraz Mahkemesi'nde incelenerek belediye başkanlığının yaptığı itiraz red edilerek karar onandı. Bugün itibariyle de Zonguldak Belediye Başkanlığı'ndaki memurların hakkı olan bedeli tahsil ettik. Şimdi kendilerine o bedeli takdim edeceğiz. Bu bir yargı savaşıdır. Gerçek
anlamda memurun bir hakkı vardı ve korunması gerekiyordu. Bu anlamda ben Şevki Uzunel, Göksel Aslan ve Nihat Tatar beye teşekkür ediyorum. Onlar diğer memur arkadaşlarına önderlik ederek bu hukuk savaşında dik durarak hakkın var olduğunu ve Zonguldak Belediye Başkanlığı'ndan alınması abında diğer memurlara öncelik ettiler. Dava sürecinde hep yanımızda oldular. İsteseler vazgeçebilirlerdi fakat vazgeçmediler. Biz de işçi ve memurun hak ettiği promosyon bedellerini tahsil ettik. Şuanda bunun gururunu yaşıyoruz. İşçilerle olan davamız iş mahkemelerinde devam ediyor. O davalarımızda bilirkişide ve bilirkişi hesaplama yapıyor. Hesaplama yaptıktan sonra da davalar kazanılacak. Yargı sürecinin lehimize sonuçlanması bizi mutlu etti. Bugünde müvekkilimiz Şevki bey burada bu bedeli kendisine takdim edeceğiz" dedi.
Ardından konuşan Şevki Uzunel ise "Sizlere teşekkür ediyorum. Bizleri savundunuz ve Zonguldak Belediyesi'nde örmek oldunuz" dedi. Konuşmaların ardından Av. Abdullah Akbaş, müvekkili Şevki Uzunel'e hak ettiği 328.95 TL'yi teslim etti.