ADD Kdz. Ereğli Şubesi; Cumhuriyetimize, Atatürk devrim ve ilkelerine, Atamızın manevi şahsiyetine, karşı saldırılar yoğunlaşmaktadır. Bunun örnekleri birçok alanda karşımıza çıkmaktadır dedi.

 

Atatürkçü Düşünce Derneği Kdz.Ereğli Şubesi Yönetim Kurulu yazılı bir açıklama yaparak, Atatürk'e ve Atatürkçlüğe yapılan saldırılardan örnekler verdi ve bu girişimleri protesto ettiğini bildirdi.

Şube yönetimi Unutmayalım ki, Atatürk büyük sezgisi, yarını görebilme yetisi ile SÖYLEV'in sonunda gençliğe seslenir. Cumhuriyeti ve bağımsızlığımızı koruma görevini inançla, güvenle gençliğe bırakır. Hepimizin bildiği ve tekrar edilmesinin çok faydalı olduğunu düşündüğümüz üzere şöyle hitap eder dedi ve 'Gençliğe hitabeyi' bir kez daha hatırlattı:

"Ey Türk gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahilî ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve Cumhuriyet'i müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler.

Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler.

Millet, fakrü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı!

İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır!

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

(20 Ekim 1927)"

 

Ancak üzülerek görmekteyiz ki, son günlerde Cumhuriyetimize, Atatürk devrim ve ilkelerine, Atamızın manevi şahsiyetine, karşı saldırılar yoğunlaşmaktadır. Bunun örnekleri birçok alanda karşımıza çıkmaktadır;

-        10 Kasım'ın anılması engellenmeye çalışılmakta, 29 Ekim - 19 Mayıs Kutlamaları alanlardan kapalı mekanlara hapsedilmektedir.

-        Kanun Hükmünde Kararnameyle Milli Eğitim Bakanlığı'nın Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı yurttaş yetiştirme amacı kaldırılmıştır.

-        Özel ortaöğretim okullarında Atatürk köşeleri kurulması, Atatürk büstünün veya maskının konulması, Atatürk'ün fotoğrafının asılması, Türk bayrağının asılması, İstiklal Marşı okunması zorunluluğu kaldırılması planlanmaktadır.

-        Son olarak Atamızın, kurduğu Cumhuriyeti Türk gençliğine emanet edişinin yazılı belgesi olan Gençliğe Hitabesinin okullardan kaldırılması tartışmaya açılmıştır. Bu gençlik tarafından kendine emanet edilen değerin, tapunun öğrenilmesinin engellenmesi anlamına gelmektedir.

Atatürkçü Düşünce Derneği olarak bu uygulamaların tümünü, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin okullarda okunmasının engellenmeye çalışılmasını, tartışılmasını protesto ediyoruz.

Atatürk Devrim ve İlkelerini özümsemiş, Atatürkçü düşünceyi benimsemiş Türk Gençliği'nin; yüksek sorumluluk bilinci ile Cumhuriyeti koruma ve yükseltme görevini sonsuza dek yerine getireceğine olan inancımızı önemle bildiriyoruz..