Ramazan Bayramı dolayısıyla Kdz. Ereğli Belediyesi binasında başlayan bayramlaşma töreni Ereğli Atatürk Kültür Merkezi’nde devam etti.

 

Bayramlaşmaya, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Karadeniz Bölge Komutan vekili Deniz Kurmay Albay Erkan Oray, Ak Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Kdz. Ereğli Müftüsü Recai Albayrak, BEÜ Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Kdz. Ereğli Milli Eğitim Şube Müdürü Numan Korkmaz, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sendika ve odalar, iş adamları ve basın mensupları ile vatandaşlar katıldı. Protokol AKM’deki Bayramlaşma töreninin ardından Kız Yetiştirme Yurdu ve Huzurevi’ni ziyaret etti. Kız Yetiştirme yurdunun bahçesinde yapılan sohbetin ardından hatıra fotoğrafı çektiren protokol ardından Huzurevin’de yaşlılarla buluştu.

 

CANDAN HUZUREVİ SAKİNLERİNE MÜJDEYİ VERDİ

Burada huzurevi sakinlerine hitaben bir konuşma yapan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, 24 Kasım 2013 tarihinde Bolu’da yaşanan 4.8 şiddetindeki deprem sırasında temelinde ve kirişlerinde hasar oluşan Huzurevi’nin, temel güçlendirme çalışmaları için girişimlerde bulunduğunun ve yakında çalışmanın başlayacağı müjdesini vererek; “Bu konuda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü ile telefonda görüştüm. Buranın temelinin güçlendirilmesi için gerekli ödenek neredeyse onaylandı. Yakında çalışmalar başlayacak”, şeklinde konuştu.. 

 

MİLLETVEKİLLERİ DE KATILDI

Huzurevi’ndeki bayramlaşma töreni sonrası Ak Parti Alaplı İlçe Teşkilatındaki bayramlaşma törenine katılan Vekil Candan ve Başkan Uysal’a burada Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan, Özcan Ulupınar ve Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar’la buluştu. Alaplı halkı ile tam kadro bayramlaşan Ak Parti heyeti, Alaplı’nın ardından Ak Parti Kdz. Ereğli İlçe teşkilatındaki bayramlaşma törenine katıldı. Ak Parti İlçe Teşkilatını dolduran kalabalık ile tek tek tokalaşan Ak Parti heyeti, partililerle bir süre sohbet etti.

 

“SEVİNCİMİZİ BURUK YAŞIYORUZ”

Burada bir konuşma yapan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal; “Kdz. Ereğli Belediyesi olarak ramazan ayını dolu dolu geçirdik. Birlik beraberlik ve kaynaşma adına çok güzel örnekler verdik. Bunun en güzel örneklerinden biri de Ramazan boyunca sahil bandında kurduğumuz iftar çadırı oldu. Ramazan boyunca kardeşlik soframızı değerli Ereğli halkıyla paylaştık. Bundan dolayı son derece mutluyuz. Fakat şuan İslam coğrafyasında orta doğuda akan bir gözyaşı ve kan var.   Bu yüzden sevincimizi buruk yaşıyoruz. Bu kanın ve gözyaşının  biran önce durmasını temenni ediyoruz.”, şeklinde konuştu.