Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar'ın ailesi, 16 derslik Anadolu Öğretmen Lisesi'nin protokolünü imzaladı.
Zonguldak Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen protokol imza törenine Vali Erdal Ata'nın yanı sıra, Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin ile Başkan Özcan Ulupınar'ın ailesi katıldı. İmza töreninde konuşma yapan Vali Erdal Ata, eğitimin ve okulun önemine değindi. Ata, "Ülkemizin de en önemli sorunların başında eğitim geliyor. Eğer biz çocuklarımıza iyi bir eğitim verebilirsek geleceğe daha güvenli bakabiliriz. Türkiye'de 16 milyona yakın çocuğumuz eğitim görüyor. Üniversitede okuyan öğrenci sayısı ise 2 milyonu buluyor. Devlet olarak son yıllarda genel bütçeden en fazla pay eğitim ayrılıyor. Ama buna rağmen okul ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çekiyoruz. Hayırsever kişilerin, iş adamlarının katkılarıyla son dönemlerde önemli noktaya geldik. Dokuzuncu kez protokol imzalıyoruz. Maddi durumu iyi olan tüm vatandaşlarımızın eğitim için yapabileceği mutlaka bir şeyler vardır. Durumu iyi olanlar okul yaptırabilir. Derslik yaptırabilir. Okul dönemlerinde burs için bir çok talep oluyor. Okul yaptıramayan ailelerin de burs için çocuklarımızın elinden tutmasını istiyorum" dedi.
Altı çocuğunun olduğunu dile getiren Cemil Ulupınar da "Okul yaptırmak hep içimde bir ukdeydi. Benim altı çocuğum var. Hepsi de üniversite mezunudur. Okulun ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Zaten içimizden geliyordu. Bugüne nasipmiş" diye konuştu.
Cemil Ulupınar'ın oğlu olan Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ise "Devrek'te sınıf yetersizliğinden dolayı normal eğitim yapılamıyordu. Sizlerin desteği ile eksik okullarımızı tamamladık. Şu anda ilçemizde başarı seviyesi çok yüksek. Başarılı öğrencimiz de çok var. İki yıl önce ilk fikir ortaya atıldığında istişare ettik. Hep bunları istiyorduk. Allah nasip etti. En kısa zamanda okulu açmak nasip olur. Burada babamın 40 yıllık emekleri var. Ben babama ve kardeşlerime teşekkür ediyorum. Kaymakamımız geldiği günden beri okul yapımı için gayretlerini üstte tuttu" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından protokol imzalandı. Vali Ata ve beraberindekiler tören sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.