**Kdz. Ereğli'ye yapılması düşünülen hastane konusundaki son karar Kaynarca Konutları'ndaki 120 dönümlük belediye arazisi oldu.

**TOKİ, bu arazinin parasını belediyeye ödemeye hazır olduğunu kargoya verdiği protokol ile resmen bildirdi. Belediye protokolu imzaladığında, TOKİ 120 dönümlük arazinin 50 dönümünü Sağlık Bakanlığına tahsis edip hastanenin temeli Temmuz 2010'dan önce atılacak.

Kdz. Ereğli'ye yapılması düşünülen ve konunun yıllarca gündemde tutularak  temcit pilavına döndürülmesine nihayet bir son veriliyor. Yer seçimi konusundaki tartışmalara da son verilen gelişmede, TOKİ devreye girdi ve konuyu çözüme kavuşturdu.

SON GELİŞME
Kdz. Ereğli Belediyesi'nin Kaynarca Konutları'nın bulunduğu alandaki 120 dönümlük arazisine 300 artı 100 yataklı bir hastane yapılması konusunda son karar verildi. Sağlık Bakanlığı'nın hastanenin yapılacağı arazi için ödeneği olmaması nedeniyle araya TOKİ girdi. Belediyenin 120 dönümlük arazisi yaklaşık 5 milyon TL'ye TOKİ tarafından satın alınmak üzere karar çıkartıldı. TOKİ bu konuda protokolu hazırladığı ve kargoya vererek Kdz. Ereğli Belediyesi'ne gönderdi. Belediye meclisi toplanarak konuyu görüşerek bu protokolu imzaladığında, TOKİ 120 dönümlük arazinin 50 dönümünü Sağlık Bakanlığı'na tahsis edecek ve bakanlık da bu arazi üzerinde hastanenin yapımına Temmuz 2010 dan önce başlayacak.
TOKİ, geriye kalan 70 dönüm arazi üzerinde de proje üreterek araziyi değerlendirecek.