Gülüç Beldesinde, belediye tarafından verilen geleneksel iftar yemeklerinin 3’üncüsünde, alışılmışın dışında ‘protokol masasının’ kurulmayışı, ‘birlik’ ve ‘beraberliğe’ örnek oldu. Belediye Düğün Salonu önündeki Sazlık Caddesi, iftar vaktinden saatler önce araç trafiğine kapatıldı, bin 200 kişinin oturacağı masa ve sandalyeler kuruldu. İftar mönüsünde yer alan çorba, türlü, pilav ve tatlı davetlilere servis edildi. Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş ve eşi Işıl Demirtaş, davete belde ve çevre ilçelerden katılan vatandaşların masalarına giderek tutulan oruçların kabul olması dileğinde bulundu. Beldedeki çeşitli camilerde görevli din adamlarınca Kuran Tilaveti yapıldı, dualar edildi. Faslı Şahane isimli müzik grubu, Türk Sanat Müziği ve tasavvuf eserleri dinletti.




TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Demirtaş, yenilen yemeğin ardından yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin en iyi örneklerinden birinin sergilendiğini söyledi. Katılımcılara teşekkür de eden Demirtaş, “bizi, bugün olduğu gibi her programımızda yalnız bırakmıyorsunuz. Bu birlik ve beraberlik ve sizlerin desteği bizleri her zaman onurlandırıyor. Ben tekrar iftarımıza katılan değerli belediye başkanlarımıza, CHP İlçe Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerine, belediye meclis üyelerine, muhtarlarımıza ve siz değerli halkımıza teşekkür ediyorum” dedi.





HİZMETLERİ ANLATTI

Belde halkına değer verdiklerini ifade eden Demirtaş, kendilerine gösterilen ilgiye ise yaptıkları hizmetlerle karşılık vermeye çalıştıklarını anlatarak şöyle konuştu: “Merkez Cami’nin bir bölümüne gasilhane yaptık. Cenaze hizmetlerimizi dört dörtlük vermeye başladık. Tüm camilerimizin onarımlarını ve bakımlarını yaptık. Siteler Cami’de yüzlerce öğrencimizle birlikte yaz Kur’an kurslarını değerli müftümüz, cami hocalarımız ve sizlerle birlikte açtık. Yavrularımızın Kur’an ve dini bilgiler öğrenerek toplumumuza ahlaklı bireyler yetişmesini istiyoruz.”





BU İFTARDA, PROTOKOL MASASI YOKTU!!

Ülke genelinde üst düzey makamlarca verilen iftar yemeklerinde protokol üyelerinin tek masada oturması geleneğini verdiği iftarla yıkan beldenin CHP’li belediye başkanı Gökhan Demirtaş, bu uygulama ile katılımcıların takdirini aldı. İftara Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, CHP Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakçı, Ereğli ve Gülüç belediyelerinin bazı meclis üyeleri ve binlerce yurttaş katıldı.