Atatürkçü Düşünce Derneği Alaplı Şubesinin 9. Olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde başkanlığa yeniden Saliha Sanlı seçildi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Alaplı Şubesinin 9. Olağan genel kurulu Alaplı Belediyesi Kültür Salonunda gerçekleştirildi. Protokolün davet edilmediği genel kurula 13'ü bayan 32 üye katıldı. Tek liste ile gidilen seçimlerde başkanlığa yeniden Saliha Sanlı seçilirken yeni yönetimin tamamı bayanlardan oluştu.
100'e yakın üyesi olan ADD'nin 9. Olağan genel kuruluna 13'ü bayan olmak üzere toplam 32 üye katıldı. Daha önceki genel kurullara protokolün davet edilmesine karşın gelmediği gerekçesiyle davetiye gönderilmediği öğrenilen kongreye siyasi partileri temsilen CHP eski ilçe Başkanı Mehmet Altay, CHP'li Belediye Meclis üyeleri Hasan Demir ve Serdar Akyol DSPOAlaplı ilçe Başkanı Yaşar Önelge, ADD yönetimi ve üyeler katıldı.
Divan Başkanlığını Hasan Özberk'in yaptığı, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan genel kurulda konuşan ADD Alaplı Şube Başkanı Saliha Sanlı, Ulu önder Atatürk'ün en büyük eserim diye tanımladığı, çağdaş, laik, demokratik Cumhuriyet'in, kuruluş ilke ve inançlarını yaşatmayı ve kalıcı kılmayı ilke edinen bu yolda hiçbir mücadeleden çekinmeyen Atatürkçü ve Cumhuriyetçi dostlarımızı saygıyla selamlıyorum. Son yıllarda ülkemizde yaşadığımız olumsuzluklar ve etkin ekonomik sömürüyle bağımsızlık meşalemizin ateşi söndürülmek istenmekte, aydınlık geleceğimiz her alanda karanlığa çevrilmek istenmektedir. Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlığı tümüyle tehlikeye düşmüş Türk ulusunu ve yurdunu emperyalist güçlerin işgalinden kurtarıp, ulusal egemenliğini gerçekleştiren, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran, kişisel inançlara dokunmayarak toplumu şeriattan kurtarıp çağdaş bir ulus olmasını sağlamıştır. Aradan geçen 73 yıla yakın bir zaman içinde Onu, yaptıklarını ve düşüncelerini ne kadar az, o da çoğu yetersiz ya da yanlış anlamışız. Kanımca bu durum, Atatürk'ten önce kendimize, çocuklarımıza ve geleceğimize yaptığımız ciddi bir haksızlıktır. Atatürk, söz ve eylemleri ile mutlaka yararlanılması gereken bir deneyim zenginliğidir. Bugünü yıllar öncesinden gören ulu önder Mustafa Kemal Atatürk bu ahval ve şerait içinde ne yapacağımızı bizlere net olarak söylemiştir. Dernek çalışmaları büyük bir özveri ister. Bizler ADD Yönetim Kurulu olarak bu özveriyi gösterdik. Arkadaşlarımızla bir bütün olarak bir çalışma dönemini geçirdik. Bu dönem dernek yönetiminden mazeretleri nedeniyle ayrılan Asude Erhan, Mustafa Kaya ve Fatih Cerrah' a başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. ADD Genel Merkezimizin ve birçok sivil toplum örgütünün desteklediği büyük halk buluşması 29 Ekim 2012 Pazartesi günü Ankara'da Eski Meclis'in önünde gerçekleştirilecektir. Çoğunluk sağlayabilirsek bizde bir otobüs tutup bu topluluğun içinde olmak istiyoruz. Gelebilecekler isimlerini ve telefon numaralarını bize yazdırsınlar. O'nun işaret ettiği yolda ve gösterdiği hedefe kararlı bir şekilde yürümek inancıyla Alaplı şubemizin genel kurulunun başarılı geçmesini dilerim dedi.
Genel kurulda söz alan CHP eski Alaplı ilçe Başkanı Mehmet Altay, da Atatürkçü Düşünce Derneğinin kongresi böyle olmaması lazım, nedenine gelince bakıyoruz ki Kaymakamımız, Belediye Başkanımız nede siyasi partiler ve protokol üyeleri yok. ADD'nin genel kurulunun hareketli olması lazımdır. Herkesin bu kongreye katılması gerekir. Önümüzde bir 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı var. Bu bayramda yürüyüş yapacak mıyız?, fener alayı düzenleyecek miyiz? Başta CHP olmak üzere tüm sivil toplum örgütlerinin katılımıyla bir yürüyüş düzenleyecek miyiz? Ben bunları öğrenmek için bu konuşmayı yaptım diye konuştu.
CHP eski Alaplı ilçe Başkanı Mehmet Altay'ın sözlerini yanıt veren ADD Alaplı Şube Başkanı Saliha Sanlı, Biz dernek olarak kendi üyelerimiz arasında genel kurulu yapmak istedik. Biz daha önceki genel kurulumuza protokol üyelerimize davetiye gönderdik ama iştirak etmediler, katılmadılar. Onun için bu kongreyi üyelerimizle birlikte yapmak istedik ve protokole davetiye göndermedik dedi.
Konuşmaların ardından 32 üyenin oyunu alan mevcut başkan Saliha Sanlı, başkanlığa yeniden seçildi.
Öte yandan yapılan seçimler sonucunda yeni yönetim şu isimlerden oluştu: Saliha Sanlı,Yıldız Tezel, Ülker Gümüş, Hamdune Erdoğan, Müjgan Meriç, Leman Malkoç ve Nurcan Şireci