Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, 25 Kasım tarihinde KESK'le beraber yapacakları bir günlük iş bırakma eyleminin amacının siyasi iktidarı sarsmak değil, kamu çalışanlarının hakkını aramak olduğunu söyledi.

Eylemlerini provoke etmek isteyenlere dikkat çeken Akyıldız, kamu çalışanlarına ve diğer sendika üyelerine, provakosyonlara gelmemeleri çağrısında bulundu.
Türkiye Kamu-Sen Zonguldak Temsilciliği'nin TTK Memurlar Lokali'ndeki programına katılan Akyıldız, 25 Kasım'da Kesk'le ortaklaşa yapacakları bir günlük iş bırakma eylemi hakkında konuştu.  Geçen yıl yaşanan ekonomik krizin yükünün dar ve sabit gelirlilerin üzerinde kaldığını belirten Akyıldız, "Bizim isteğimiz, ekonomik krizin faturasının sadece dar ve sabit gelirlilere değil, bütün çalışanlara eşit derecede yansıtılmasıdır. Finans sektöründen çıktığı belirtilen ekonomik krizin sıkıntısını finans sektörü yerine dar gelirliler, sabit gelirliler, dul ve yetimler yaşamışlardır. Hâlbuki bütün dünyada olduğu gibi ekonomide talep can lanmasının sağlanması gerekiyordu." 
Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, toplu görüşme masalarından istedikleri sonuçları alamamaları, mali ve sosyal konularda bir gelişme kat edememelerine karşı sözün bittiği noktaya geldiklerini vurguladı.
Akyıldız, siyasi iradeden haklarını almak adına bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini hatırlatarak, "25 Kasım 2009 tarihinde gerçekleştireceğimiz eylem, hem siyasi irad için hem kamu çalışanları için ciddi bir sınavdır. Bu sınavı geçtiğimiz takdirde bunun hükümeti zorlaması, ama bizim düşündüğümüz bir şekilde gerçekleşmemesi halinde hükümetin bizi zorlaması muhtemel bir sonuçtur. O yüzden siyasi iradenin zorlanmasına sebebiyet verecek bir sonucu görmek istiyoruz. Hükümeti sarsması siyasi bir olay, bizim işimiz kamu çalışanlarının hakkı olan şeyi almak. Siyasi irade, akılcı ve sağduyulu bir gelişmeyi de onlar yapsın, onlar bir adım atsınlar biz 10 adım atmaya hazırız." diye konuştu.  Eylem sırasında yaşanabilecek provakosyonlara da dikkati çeken Akyıldız, şunları söyledi. "Ortak eylemde sağ ve sol fikirlerin oluştuğu kişiler bir araya gelecek. Birisi bir slogan atar, orada ufak bir itişip kakışma olur, e gitti bizim eylem güme! O itişip kakışma öne çıkar. Biz temsilciklerimizi KESK'li memurlarla birlikte eylem yapma noktasında serbest bırakıyoruz. Zonguldak'ta birlikte yapma şansı varsa biz buna engel değiliz. Ama mesela Samsun'da, Ankara'da bu sıkıntı var."  Gazetecilerin, Domuz Gribi aşısıyla ilgili sorusu üzerine Akyıldız, "Ben Müslüman bir adamım, Domuz Gribi olacağımı düşünmüyorum." diye cevap verdi.