Zonguldak Şehit Alileri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, son dönemlerde terör örgütü PKK'nın artan saldırılar ile ülkeyi iç savaşa sürüklemek istediğini belirterek, insanları provokasyonlara kapılmaması konusunda uyardı
Mustafa Yorulmaz, dernek binasında yaptığı açıklamada, PKK'nın Suriye'deki gibi iç savaş çıkarmak istediğini söyledi. Tüm şehit ailelerine ve vatandaşlara provokasyonlara gelmeleri için çağrıda bulunan Yorulmaz, Artık, 'devletiz' mesajı vermek istiyorlar. Hiç beklemediğimiz insanlar meydana çıkacak. İç savaş çıkarmak istiyorlar. Bu tahminimce son çırpınışlarıdır. PKK, her ne kadar de Kürtleri de temsil etmese, bir Kürt Devleti kurmak istiyorlar. Devletimizin artık inkar etmesine gerek yok. Aleni, 'sınırlarımız, devletimiz, polisimiz, askerimiz, valimiz ayrı olsun' istiyorlar. Sayın Başbakanımız Erdoğan, kendine geldi. Terörü bitirme yoluna girdi. Bitirilemezse, Suriye gibi bizi birbirimize çarpıştıracaklar. İstanbul'da da, İzmir'de de, Mersin'de de Kürtler var. Devlet kurun ayrılın desek, olmaz. Kürtlerle birlikteyiz, kız almışız vermişiz dedi. Olayların ABD ve İsrail güdümünde gerçekleştiğini de ileri süren Yorulmaz, Kürtlere de çağrıda bulundu. Şehit aileleri arasında pahallı gözlük takan aileleri görmediğini ve PKK'yı kuranların çocuklarının da Avrupa'da okuduğunu vurgulayan Yorulmaz, Şuan ki şehit aileleri içerisinde, çok pahallı gözlük takan ailelerden ağlayanı göremedik. Mercedeslere binenleri de göremedik. Hep dar gelirli. Burada bir şeyler var. Öbür tarafta da var bir şey. Öbür tarafta 30 kişi PKK'yı kurmuş. Çocukları Avrupa'da okuyor. Acaba bunlar Kürtleri temsil ediyor mu? Hayır etmiyor. Bir tane fakir Kürt çocuğunu dışarıda okutmuşlar mı acaba? Yahut bir Kürt işadamına, 'çok işçi çalıştırıyor' diye madalya mı vermişler? diye konuştu.
PKK'nın Kürtleri temsil etmese bile Kürt devleti kurmak isteğini ısrarla belirten Yorulmaz, bu talebe karşı ise idamın geri getirilmesini önerdi. İdamın geri getirilmesinden başka çare kalmadığını savunan Yorulmaz, şöyle konuştu:
Cumhuriyet Savcısı kolay kolay yetişmiyor. Nefretle kınadığımız bir olay. Kanun adamı. Savcının da eşi dostu oluyor. Çocukları oluyor. Arkasından ağlayanı, feryat edeni oluyor. İdamın geri gelmesi lazım. Bunu kanun adamlarının da düşünmesi lazım. 'Bizim canımıza kasteden, bizim çocuklarımızı vuranları affetsin' diye milletvekillerine oy vermiyoruz. Böyle bir durumda şehit aileleri olarak hakkımızı kimseye helal etmeyiz. İsterseler, idamın geri gelmesi için halk oylaması referandum yapsınlar. Oylama yapalım. Bu cezayı hak versin. Kürtlerin içerisinden Ermeni kökenlerini ayıracaksınız, idamı da çıkartacaksınız. Şakır şakır çalışacak. Başka çare yok.
Son eylemlerle güçlü oldukları yönünde mesaj vermek isteyen terör örgütünün Meclis'teki uzantıları ile birlikte temizlenmesini isteyen Yorulmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konudaki kararlılığına da inandıklarını söyledi.
Son gelişmelere karşı şehit ailelerinin duyarsız kalmakla eleştirildiğini de söyleyen Yorulmaz, her acıda şehit ailelerinin acısının dağlandığını belirterek, kendilerinden yürüyüş beklenmesinin anlamsız olduğunu ifade etti. Yorulmaz, Bize sitem ediyorlar. Yürümediğimiz için. Hem ben çocuğumu şehit vereceğim. Hem ağlayacağım hem yürüyeceğim. Bu olacak iş değil, Zonguldak'ta da, Türkiye'de de bu kadar kitle örgütleri var. Bu sivil toplum örgütleri ne yapacak diye konuştu.