Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Çıtlak, yaklaşık üç ay önce hizmete giren Acil Servis hakkında bilgiler verdi. Zonguldak bölgesinde hizmete girecek olan psikiyatri servisi hakkında da bilgiler veren Çıtlak,  Acil Servis inşaatımıza geçen yıl haziran ayı gibi başlandı.
Daha sonrasında bakanlıktan gerekli onayın alınması ihale süreci derken, bu yıl haziran ayında hizmete açabildik. Acılımız 1300 m2 kapalı alana sahip. En üst seviye olarak planlanmış, üçüncü basamak olarak hizmete açtık. Bakanlığımız Zonguldak'ta bu standartlarda acil istiyordu. Günlük 400-500 arası hastalar gelmektedir. 5 branşta uzman hekim hizmet vermektedir. Tıbbi ve donanım cihaz olarak birkaç ufak eksikliğin yanı sıra sorun yok. Kapalı psikiyatri inşaatı servisimiz var. Bu serviste kendine ve etrafına zarar verme ihtimali yüksek eğilimi olan hastaların yatarak tedavi edildiği, yüksek düzeyde güvenlik önlemleri alınıyor. Zonguldak'ta bu güne kadar böyle bir servisimiz yok. Buradaki hastaları da Bolu yada İstanbul bölgesine sevk etmek durumundaydık.
Orayı da açtıktan sonra şehrimize bu hizmeti vermiş olacağız. Onun da inşaatı devam ediyor. Muhtemelen bir aya kadar biter.
Orayı bir iki ay içerisinde açarız. Onun dışında Acil Servis ile ilgili eksikliğimiz kalmadı diye konuştu.