ADD Genel Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Erol Sarıal yazılı bir açıklama yaparak,  "Terörle uzlaşma olmaz. Terör örgütüyle yapılacak "barış" Türkiye'nin başarısı olamaz. Devletine, askerine halkına silah doğrultmuş; ülkenin bütünlüğünü ve halkın birliğini hedef alan PKK terörü, emperyalimizmin amaçlarının aracıdır. Yeni bin yılın savaşı örtülü bir savaş türüdür. Güçlü devletler düşman gördüğü uluslara karşı terör yoluyla savaş yürütümektedir" dedi.

Sarıal açıklamasına şöyle devam etti:
 
"Açılımlar ve ateşkesler adı altında terörün sona erdileceği düşüncesi daha önce bir çok kez gündeme getirildi. Yasalar çıkarıldı. Pişmanlık yasaları, eve dönüş yasaları, açılımlar çeşitli dönemlerde denendi. Her deneme sonrası daha büyük bir terör dalgasıyla ülkemiz yeni saldırılara, yeni terör yöntemlerine açık hale geldi. Bu nedenle ülkemizin içine çekildiği açılımlar süreci teörün yeni bir dalga halinde ülke içinde yayılmasından başka işe yaramadı. Teröristler yurdun en güvenli bölgelerine ulaşarak eylemlerine hız verdiler. Yaşanan yeni terör dalgası psikolojik asimetrik harekatın bir parçasıdır. Yalnızca Güneydoğu'da değil, tüm yurt düzeyinde halkımız yıldırılmaya, teslim oluşa zorlanmakatadır. Bu nedenle sık sık askeri önlemlerin işe yaramadığı dile getirilmektedir. Pskolojik hareketin en çirkin yansıması ile karşı karşıyayız.
 
Terörle uzlaşma, terör örgütünün amaçları karşılanarak sağlanabilir. Bu ülkede hiç kimsenin buna gücü yetmeyecektir. Teöre boyun eğmek anlamına gelen sözde barış ülkemizin yazgısına egemen olan politik aktörlerin değil; terör örgütünü destekleyenlerin ve yönetenlerin başarısı olur. Terörün anlayacağı dil güçtür. Elindeki silahı yere düşürünceye değin terörle savaşım sürdürülmelidir. Bu süreçte ülkemizin her köşesinde halkımız, kategorik ayrım yapmadan daha fazla sahiplenilmelidir. Hem terör örgütü ile savaşımı sürdürmek, hem bölge halkını sahiplenme konusunda yetersiz kalan siyasal sorumlular ülkeye daha fazla zarar vermeden bulundukları görevleri boşaltmalıdır. Bu alınması zorunlu çok acil bir önlemdir.
 
Kmse terörü destekleyen emperyalizm; onların bölgedeki işbirlikçi ajanları Talabani-Barzani ve terör örgütü elebaşısı Öcalan'a yalvararak, onlarla pazarlık yaparak bu zararı ortadan kaldıramaz.
 
Türkiye silahlı teröre teslim olmayacaktır.
 
Bu gün de dahil olmak üzere son aylarda kutsal yurt savunması görevinde şehit düşen askerlerimize Allahtan rahmet; Şehit yakınlarına, Kahraman Silahlı Kuvvetlerimize ve onun en büyük dayanağı Türk Ulusuna başsağlığı, gazilerimize acil şifalar dilerim."