Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, PTT Yokuşu Caddesi'nde bir ay sürecek bir çalışma yapılacağını bu süre zarfından ulaşımın yan yollardan sağlanacağını bildirdi.
Çimenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mahalle aralarında yol yapım çalışmalarının sürdüğünü söyledi. İlçe merkezinde yol çalışmalarının başlandığını ifade eden Çimenoğlu, şunları söyledi;
İlçemizin Okullar Caddesi ile Ali Alp Caddesini birbirine bağlayan yaklaşık 500 metre uzunluğundaki PTT Yokuşu Caddesi, ilçemiz merkezinde yer alan, Siteler ile çarşı merkezi arasındaki yaya ve araç ulaşım bağlantısını sağlayan önemli bir cadde. Bu cadde, ağır tonajlı araçların geçmesi nedeniyle altyapısı bozulan bir cadde. Bu nedenle, buradaki yol özelliğini kaybetmiş ve zemin kaplaması komple bozulmuştu. Burayı da bakım ve onarım programına almıştık. Program doğrultusunda burada da çalışmalara başladık. Burada öncelikle yolun sınırlarını belirledik ve normal sınırları içerisinde yeniden bir yol düzenlemesi yapacağız. Ardından üst zemin kaplamasını komple kazıyarak yağmur suyu ve kanalizasyon altyapısını yapacağız. Ardından beton kaplamasını da yaparak, sağlı sollu kaldırım çalışması yapacağız. Ardından yolu tekrar ulaşıma açacağız. Bu yoldaki çalışmaları bir ay içinde tamamlayacağız ve bu süreçte bu yol kapalı kalacak ve ulaşım yan yollardan sağlanacak. Bu yol, ilçemizin önemli problemlerinden biriydi. Göreve başladığımızdan bu yana en büyük hedefimiz, mümkün olan en kısa sürede yol ve kaldırım problemini çözmekti. Bu amaçla yoğun bir yol çalışması yaptık. Bozuk olan yolların, kaldırımları ve bordürleriyle birlikte asfalt ve beton kaplayarak bakım ve onarımlarını yaptık. Yolla ilgili çok az bir sorunumuz kaldı.  Bu yoldaki çalışmalar tamamlandığında, çok önemli bir yol sorununu da çözmüş olacağız. Buranın ardından otoparkın çevresindeki yolların bakım ve onarımını yapacağız. Ardından Karşıyaka Mahallesi'nde yol bakım ve onarım çalışması yapacağız. Çalışmalar, Topraktarla Sokak ile devam edecek. Kısa bir sürede, yolla ilgili tüm sorunu çözmüş olacağız.