Posta Telgraf Teşkilatı , kuruluşunun 169'uncu yıldönümü dolayısıyla bir dizi kutlama etkinliği yaptı. İlk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk konulduktan sonra, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından PTT heyeti, Vali Erdal Ata'yı ziyaret etti. Ziyarette, PTT Zonguldak Başmüdürü Süleyman Yıldız, şunları kaydetti: "Kuruluşumuzun 169'uncu yılını büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bize cumhuriyeti emanet eden Atatürk ve şehitlerimizi, PTT'de çalışan ve insanlara hizmet yolunda hayatını kaybedenleri de rahmetle anıyoruz. 169 yılı düşününce duygulanmamak elde değil. Tüm ekip arkadaşlarıma özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum." Vali Erdal Ata ise, "PTT, Osmanlı'dan bugüne kadar kendisini geliştirerek yenilenen bir kurum. Teşkilata hizmet eden yöneticileri ve çalışanları kutluyorum" dedi.

"GİŞEMATİK" HİZMETE AÇILDI
Daha sonra PTT Müdürlüğü önüne kurulan "Gişematik" kamuoyuna tanıtıldı. Başmüdür Süleyman Yıldız, "Gişematik" hakkında şu bilgileri verdi:
"Hizmete giren Gişematik ile vatandaşlarımız 24 saat, su ve doğalgaz faturası, kredi kartı borcu gibi ödemelerini rahatlıkla yapabilecekler. Bu hizmet ile Türkiye'nin seçkin PTT'lerinden birisi olduk. Çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz."
Konuşmaların ardından PTT Başmüdürlüğü'nde bir basın toplantısı düzenlendi. Sohbet ortamında geçen toplantıda Süleyman Yıldız, şu bilgileri verdi:

"1840 YILINDAN
BERİ ÇALIŞIYORUZ"
"Kuruluşumuz; Tanzimat Fermanı ile yaşanan gelişmelerin sonucu olarak halkın haberleşme ihtiyacına cevap vermek amacıyla 169 yıl önce, 23 Ekim 1840 tarihinde kurulan ve ilk postahane, İstanbul'da Yeni Cami avlusunda 'Postahane-i Amire' adıyla açıldı. 1840 yılında zor şartlarda ve kısıtlı imkânlarda başlattığı hizmet serüveninde, daima ülkenin en ücra köşelerine dahi hizmet götürmeyi ilke edinmiş ve bu ilke doğrultusunda yurt sathında 3 bin 444 işyeri ile hizmetlerini sürdürüyor.
Günümüzde PTT, teknolojinin tüm yeniliklerinden de yararlanarak özellikle 2004 yılından itibaren yaptığı atılımlar ile posta hizmetlerindeki gelişmelerin yanı sıra Türkiye'nin en büyük tahsilât, ödeme, para transferi ve lojistik merkezi olma yolunda güçlü adımlarla ilerliyor.  2006 yılında; süratli, güvenli ve kaliteli hizmet için çalışmalara hız verilmiş, özellikle işyerlerimizin yenilenmesi ile hizmetlerin çağdaş mekânlarda verilmesi sağlanarak Kuruluşumuz saygınlığı artırıldı. Klasik kamu hizmeti anlayışı yerine müşteri beklentilerini önemseyen, gelişmiş teknolojiyi kullanan modern hizmet anlayışı ile halkımızın gönlündeki yeri güçlendirildi.   Bu anlayış doğrultusunda Kuruluşumuzca yürütülen bazı çalışmalardan bahsetmek gerekirse; gişe otomasyonu projesi tüm işyerlerimize yayılmış, bu sayede hiçbir bankanın olmadığı yerleşim yerlerinde dahi vatandaşın ayağına hizmet götürülerek finansal alandaki bu ihtiyaç giderildi."