Zonguldak eski Valisi Yavuz Erkmen, Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Zonguldak milletvekili aday adaylığını açıkladı.

 

Parti binasında açıklamada bulunan Yavuz Erkmen, konuşmasının ardından başvuru dosyasını MHP İl Başkanı Hamdi Ayan’a teslim etti. Erkmen’in tanıtım toplantısına; MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy, İl Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner, Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı ile partililer katıldı.
Yavuz Erkmen’in kendilerini onurlandırdığını ifade eden MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, şunları söyledi:

“Türkiye’mizin yaşamış olduğu ve Zonguldak’ımızın terk edilmiş olduğu böylesi bir dönemde MHP’den aday adayı olmayı düşünüp, ‘bende bir vatansever olarak, milliyetçi, ülkücü camianın içerisinde hizmet vermek istiyorum’ diye kapımıza gelen ve bizleri şereflendiren milletvekili aday adaylarımıza önce göstermiş oldukları kararlık ve cesaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ülkemiz bin yıllık kardeşliğin zedelendiği, bölünmenin eşiğine geldiği bir dönemden geçerken, ülkemiz 7 Haziran’da bir var olma veya yok olma seçimlerine gidiyor. Ortak nefes aldığımız bu şehirde işler iyi gitmiyor. Zonguldak sahipsiz bırakılmıştır. Zonguldak, AK Parti tarafından terk edilmiştir. AK Parti, 3 dönem Zonguldak’ta birinci parti olmasına rağmen Zonguldak’ı dışlamış ve ötelemiştir. Zonguldak hızla göç veren, ekonomik açıdan çöküntü yaşayan, siyasi-sosyal ve kültürel bakımdan yok denilecek bir duruma gelmiştir. Dolayısıyla böyle bir süreçte MHP vatanını seven, Zonguldak’ı seven güzide arkadaşlarımız ve değerli şahsiyetlerle yolunu almaya çalışmaktadır. Zonguldaklı vatandaşlarımızdan almış olduğumuz enerji ve sinerjiye bakarak en az 2 milletvekili çıkartacağımıza inanıyorum. Çünkü MHP, kazandığı takdirde Zonguldak’ımızın kazanacağını bilerek bunları ifade ediyoruz. Artık Zonguldak’ın kaybedeceği bir 4 senesi veya siyasi entrika ve oyunlarla aldatılacağı bir dönem kalmamıştır. Bu hassasiyetler içerisinde ülkemizin çeşitli il, ilçe ve beldelerinde görev yapmış Zonguldak’ta Valilik hizmeti yapmış kişiliği bakımından efendiliği ve abiliği bakımından sevilen çok değerli abimiz Sayın Yavuz Erkmen, MHP saflarına katılmıştır. Kendilerine göstermiş olduğu bu cesaretten dolayı, bu süreç içerisinde ‘bende varım’ diyerek yanımıza gelip MHP’yi onurlandırdığından dolayı teşekkür ediyorum. Cenabı Allah çıkmış olduğu bu yolda başta kendisi olmak üzere ailesine, camiamızı, Zonguldak ve ülkemize bu almış olduğu kararı hayırlara vesile olsun diyorum.” 

 

"MHP BAYRAĞI ALTINDA HİZMET ETMEK İSTİYORUM”
MHP Milletvekili Aday Adayı Yavuz Erkmen ise, oldukça iddialı konuştu. MHP’nin birinci parti çıkacağını vurgulayan Erkmen, “Bugüne kadar bürokrat olarak görev yaptığımız bu güzel ilde bürokrat ceketimizi çıkartıp vatanımızı hiçbir karşılık beklemeden seven, bu uğurda çalışan, şehit veren MHP’deki değerli arkadaşlarımın arasına katılarak bundan sonra demokrasinin kalbi TBMM’de Zonguldak’ı ve Zonguldaklıyı başını öne eğdirmeden temsil etmek üzere MHP’den Milletvekili Aday Adaylığı için müracaat etme kararı aldım” dedi.  
Erkmen, konuşmasına şöyle devam etti:
“Başta İl Başkanımız olmak üzere değerli teşkilat mensubu arkadaşlarım teveccüh gösterirlerse, Genel Merkezimizde uygun bulursa, diğer aday arkadaşlarımızla birlikte ilimizde hep birlikte MHP bayrağını daha yukarı çekebilmek için çalışmak istiyoruz. Bu güne kadar Kaymakam ve Vali olarak şerefle taşımaktan onur duyduğum, şehit kanları ile sulanmış Ay yıldızlı bayrağımızı vatanımızın her köşesinde hür olarak dalgalanmasını isteyen vatanımızın bölünmez bütünlüğüne inanan, insanlarımızın hiçbir ayırım yapılmaksızın birbirlerine sevgi ile sarıldığı Büyük Önderimiz Atatürk’ün bize gösterdiği hedef olan çağdaş uygarlık üzerine çıkmayı hedefleyen, demokratik, laik bir sosyal hukuk devletine inanan her bireyin tercih gibi, benim tercihimde de bu düşünceler egemen olmuştur. Başarı hiçbir zaman tek kişilik olmaz. Başarı ekip işidir, birlik işidir. Bilgi ve inanç gerekir. Ben tüm teşkilatımıza güveniyorum. Onların vatan ve bayrak sevdasını bilen kişiler olarak hep birlikte bize güç verecek tüm Zonguldak’ta hizmeti düşünün, birlik ve beraberliği özleyen tüm dostlarımızla birlikte başarılı olacağımıza yürekten inanıyorum. Değerli İl Başkanımız ‘Hedef en az iki milletvekili’ diyor. Katılıyorum, bizleri birinci parti görmek kimse için sürpriz olmasın. Çünkü bizim için sürpriz bir sonuç değildir. Beni yakından tanıyan arkadaşlarımız inandığım bir konuda sonuna kadar arkasında olduğumu bilirler. Biz mevki, malam, para pul peşinde olan insanlar değiliz. Buna ihtiyacımız yok. Mevki, makam, para-pul bunlar gelir geçer. Geriye dostluk kalır. Hoş seda kalır. Biz bugün sokakta rahatça dolaşıyorsak, dolaşırken insanların gözündeki sıcaklığı görüyorsak, esnaf arkadaşlarımız dükkanlarının önünden geçerken çay içmeye bizi içeriye buyur ediyorsa en büyük zenginlik budur.” 

 

“ULAŞILABİLİR BİR İNSAN OLARAK GÖREVE TALİP OLUYORUZ”
“Bürokrat olarak yapacaklarımız belli noktaya kadardır. Yani sınırlıdır. TBMM’de olmak ise size orada ayrı bir mücadele hakkı verir. Emeklilerimiz için soğukta, yağmurda kalmasınlar diye sosyal bir ihtiyaç olarak emekliler ödeme merkezi yapmak sizin düşünceniz olur yaparsınız ama emeklilerimizi sosyal hakları ile ilgili burada bir şey yapamazsınız. Esnaf arkadaşlarımızın şikayetçi olduğu yüzde 15 destek pirimin kaldırılması, SSK’lı ve Bağ-Kurlu arkadaşlarımızın emekli olurken yaşadığı yevmiye farkını veya ücretlerindeki adaletsizlik için burada bir şey yapamazsınız. Çözüm yeri TBMM’dir. İşte bizler Zonguldak’ta olduğu gibi her zaman kapımız açık olarak, 24 saat telefonu açık ulaşılabilinir bir insan olarak göreve talip oluyoruz. Takdir edilir, uygun görülür ise Zonguldak’ta kamu olsun, özel olsun her işletmeyi, esnaf ve ticaret sahibi arkadaşlarımızın işletmelerini kendi işletmemiz gibi kabul ederek haklarının da savunucusu olacağımızdan, tüm memurlarımızın, işçilerimizin, emeklilerimizin, serbest çalışan ve öğrenci arkadaşlarımızın her zaman yanında olacağımızdan Zonguldak’ı her yerde her alanda en iyi temsil edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. 
8 Mart’ta kutlayacağımız Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile her şeyimiz olan kadınlarımızın gününü de kutluyor, çıktığımız yolda Allah yardımcımız olsun diyorum.”

 

(Haber Merkezi)