Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Gelgeç Kapalı Pazaryeri esnafını ziyaret etti.

 

Tüm pazarcı esnaflarıyla görüşen ve yapılması planlanan yeni kapalı pazaryeri projesiyle ilgili görüş alışverişinde bulunan Tekin, daha önce de muhtelif defalar pazaryerini ziyaret edep pazarcı esnaflarıyla görüştüğünü hatırlatarak, “Yeni hazırladığımız ve içinde kültür merkezi, otopark ve diğer sosyal tesisler bulunan pazaryeri projesiyle ilgili bir takım doğru olmayan bilgilerin pazarcı esnaflarımıza aktarıldığını duyduk. Hem bu yanlış bilgilerin doğrusunu anlatmak, hem de pazarcı esnaflarımızla sohbet edip, görüş alışverişinde bulunmak amacıyla pazaryerini bir kez daha ziyaret edelim istedik. “ dedi.

DAHA PROJE AŞAMASINDA

Ziyarete eşlik eden Alaplı  Pazarcılar Derneği Başkanı Kadir Kirman ve Alaplı Seyyar Pazarcılar Derneği Başkanı Şeref Kaplancan’ı da yeni pazaryeri projesiyle ilgili ayrıntılı olarak bilgilendiren Belediye Başkanı Nuri Tekin, “Seçim döneminde 7 bin konutu ziyaret ettim. Herkes, pazaryerinin yeniden şehir merkezine taşınmasını talep etti. ‘Taşınmasın, mevcut yerinde kalsın” diyen hiç kimse çıkmadı. Belediye Başkanlığına seçilmeden önce ve seçildikten sonra da muhtelif defalar Kapalı Pazaryeri’ni de ziyaret edip, hem hazarcı esnaflarımızla, hem de onların bağlı olduğu derneğin başkanları ve yöneticileriyle görüştüm. Pazarcı esnaflarımız da, mevcut yerlerinde memnun değiller. Onlar da, bir takım haklarının korunarak, pazarın şehir merkezine taşınmasını istiyorlar. Hem halkımızın, hem de pazarcılarımızın istekleri doğrultusunda, şehir merkezindeki eski pazaryerine inşa edilmek üzere büyük bir pazaryeri projesi yaptık. Bu projenin içinde, pazarcı esnaflarımızın yanı sıra, otopark, kültür merkezi, bir takım sosyal tesisler ve çevresinde de sosyal çevre düzenlemeleri var. Tabii daha henüz, ön hazırlık ve proje aşamasında. Konu, önümüzdeki aylarda Belediye Meclisimizin de gündemine gelecek Belediye Meclisimizin kararına sunulacak” dedi.

ÇARŞAMBA PAZARINDA KİMSE YOK

Pazarcı esnaflarından rahat olmalarını isteyen Belediye Başkanı Nuri Tekin, “Bakın; bugün günlerden Çarşamba ve pazaryerinde kimse yok. Alışverişe gelen vatandaşımız çok az olduğu gibi, Pazar tezgahı olması gereken alanlarda da büyük boşluklar var. Muhafazası olmadığı için hem pazarcılarımız, hem vatandaşlarımız üşüyor. Uzak olduğu için vatandaşlarımız Pazar ihtiyacını büyük ölçüde Ereğli ilçemizden karşılıyor. Biz tüm bu olumsuzları gözlemleyerek, vatandaşlarımızın ve siz pazarcı esnaflarımızın taleplerini de göz önüne alarak, pazarı yeniden şehir merkezine taşıyacağız. Yeni pazaryerinde bu sorunlar olmayacak. Vatandaşımız, esnafımız üşümeyecek; rahatlıkla alışverişini yapabilecek. “ dedi.

KAZANILMIŞ HAKLARINIZ KORUNACAK

Pazarcı esnaflarının haklarının da aynen korunacağını belirten Başkan Nuri Tekin, “Sizlerin kazanılmış hakları aynen korunacak. Buradaki haklarınız ve sorumluluklarınız, yeni yapacağımız pazaryerinde de geçerli olacak. Siz, bir takım doğru olmayan söylentilere inanmayın; aslolan bizim verdiğimiz bilgilerdir. Bir takım ön hazırlıkları tamamladıktan sonra, bir toplantı düzenleyerek sizleri ayrıca bilgilendireceğiz.   “ dedi.

7 YILDIR SIKINTI ÇEKİYORUZ

Belediye Başkanı Nuri Tekin’in verdiği bilgiler ve yeni pazaryeri projesi, pazarcılar ve dernek başkanlarınca da memnuniyetle karşılandı. 7 yıldır çok sıkıntılar çektiklerini belirten pazarcı dernekleri başkanları ve pazarcılar, “Vatandaşın ilgisi beklediğimiz düzeyde olmadı. Pazaryerinin yanları kapanmadığı için hem vatandaş, hem de bizler soğuktan çok etkilendik ve halen de soğuk hava şartlarıyla mücadele ediyoruz. Bir takım sosyal tesisler yapılacaktı, bunlar da yapılmadı. İnşallah, yeni pazaryerinde, hem bizler hem de vatandaşlarımız çok rahat edecek. Bu konuda, Sayın Başkanımıza da güvenimiz sonsuzdur. “ dediler.